xjitule xjitule komentáře u knih

☰ menu

Inferno Inferno Dan Brown

Naprosto boží kniha a opravdu klobouk dolu. Jednoznačně jedna z nejlepší knih o Robertu Langdonovi. Konec jsem opravdu nečekala a nakonec jsem se nad celou knihou musela pozastavit a popřemýšlet, že má do sebe více než se na první pohled zdá. Prostě aktuálnější konspirační teorie rozložená na 442 stránkách.

24.07.2018


Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Knihu bych v dnešní době přirovnala i k schizofrenii - rozdvojení osobnosti. Příběh je poutavě napsaný a opravdu ukazuje dobro a zlo jedné osoby. A co se stane, když jedna strana má navrch.

24.07.2018 5 z 5


Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Kniha skvěle napsaná. Má velice chytlavý děj, který donutí knihu přečíst do konce. Kniha, pověst a film o Čachtické paní má něco společného a to, že je jen na Vás, jestli je Čachtická paní nevinná nebo ne :)

24.07.2018 5 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Knihu jsem si musela přečíst, po shlédnutí prvních dílů seriálu natočených podle této knihy. Hodně jsem četla, že tato kniha šokuje a zvrácená. Asi jsem tedy zvrácená já, když mě to sice šokovalo, ale ne zase tolik kolik bych čekala a zvrácené mi to tolik nepřišlo. (Četla jsem knihy, které ve mě vyvolali tento pocit více.)
Kniha je čtivá, začetla jsem hned a za dva dny jsem jí měla přečtenou. Musela jsem prostě vědět, zda mé dedukce jsou správné. Čte se lehce, autorka má v oblibě strohé vyprávění ač občas překvapí nějakým detailem.
Za mě první kniha této autorky a jsem tomu ráda, nemám s čím srovnávat jako jiní. Rozhodně není poslední.

24.07.2018 4 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Ačkoliv mě kniha zaujala, přečetla jsem jí za 2 dny. Něco mi na ní chybělo, či něco mi v autorčině psaní chybělo. Ač nedokážu říci, co. Proto 4/5

28.06.2018 4 z 5


Mrtví se někdy vracejí Mrtví se někdy vracejí Stephen King

Ačkoliv jsem se nemohla zprvu začíst, přečetla jsem bez dechu.
Nejlepší a zároveň nejděsivější pro mě byla povídka šroťák. Pak také Mrtví se někdy vracejí a Nekuřáci a. s.
Kdybych si měla vybrat, která povídka mě osobně zaujala nejméně byla by to Na dobrou noc.

28.06.2018 5 z 5


Pani z Abú Simbel Pani z Abú Simbel Christian Jacq

Nádherná kniha, psána poutavě, avšak klidně. Pro mě osobně první kniha z této pentalogie. A ne poslední. Jako milovník egyptské historie, jsem měla pocit, že tam opravdu jsem.

16.03.2018 5 z 5