verous22 verous22 komentáře u knih

☰ menu

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Tahle kniha je opravdový letní skvost. Krajina je autorkou tak skvěle popsána, že mám sto chutí se tam rozjet osobně nebo se aspoň přihlásit do kurzu vaření. Je to romanťárna jako hrom, ale skvěle napsaná. O tom svědčí i to, že po dočtení jsem si běžela koupit další knihu od této autorky. Je to mé první setkání s Julií Caplinovou, ale už teď vím, že i ostatní její díla v budoucnu rozšíří mou knihovnu. :)

27.07.2022 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Romantická kniha s předem (víceméně) jasným výsledkem, ale je to moc hezky napsané, čte se to skoro samo. Autorka moc hezky popisuje krajinu. Nechybí humor, láska a romantika. Ideální na letní čtení. Pokud si chcete odpočinout, s klidným svědomím mohu jen doporučit. :)

27.07.2022 5 z 5


Mitfordské vraždy Mitfordské vraždy Jessica Fellowes

K A. Christie bych to určitě nepřirovnala. Co se týká rozuzlení, byla jsem překvapená, ale ne až tolik. Kniha se čte dobře, díky krátkým kapitolám i dobré záplatce.

28.07.2019 3 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Za pár hodin zhltnuto. Bavila jsem se velice. Otec nápadně připomíná Harpagona, Josef je prostě Josef, Marie překvapuje svou zlostnou stránkou, Milada stále akční, matka věrnou kopií lady Di, Deniska je pořád "superpsycho", paní Tichá neplánuje změnu slovníku a pan Spock si během mého psaní určitě najde spoustu příznaků značící běžné, či méně známé choroby. Všechno je jak má být. Po dočtení mi bylo krapet smutno z obavy, že už nic dalšího nebude, ale naštěstí na podzim vychází další díl, který pochopitelně vítám. Jediná výtka se týká zvětšeného písma, které mi celkem pilo krev. Děkuji autorovi za krásné zpestření. :)

29.08.2018 4 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Přečteno za pár hodin. Pořád je to oddechová četba, tudíž si nemám na co stěžovat. Tato kniha splnila má očekávání a byla mi skvělou společnicí. :)

29.08.2018 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Poslední aristokratku jsem zhltla za necelý den, načež ještě tentýž den jsem si objednala další dva díly. Skvělá, oddechová četba. Určitě se k ní v budoucnu ráda vrátím. Děkuji. :)

29.08.2018 4 z 5


V rytmu charlestonu V rytmu charlestonu Sophie Kinsella (p)

Na knihu jsem narazila v rámci Čtenářské výzvy 2016. Zhltala jsem ji za jediný den. Je to nenáročná a velice příjemná beletrie, která má nejspíš vše, co má "správná" beletrie mít. Místy velmi humorné, sem tam smutné, ale především i přes zápletku velmi realistické. Hlavně z hlediska charakteru postav, což mne opravdu velice příjemně překvapilo. Třeba takový strýček Bill se mi od začátku jevil jako zlý, úlisný a slizký had. A taky fakt totální trotl. Zdatně mu sekunduje Lařina kolegyně Natálie, která je namachrovaný a afektovaný skot. Naproti tomu prateta Sadie má skvělý smysl pro humor a je prostě geniální. Každá z postav má něco, za co ji prostě musíte mít rádi (samozřejmě až na Billa a Natálii!!). A i to, přátelé, dělá knihu dobrou knihou. :)

05.01.2016 5 z 5


Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Knihu jsem si koupila na konci listopadu s tím, že se k ní možná dostanu po Vánocích. No, přečetla jsem ji za dva dny od data koupě (musím sem tam taky chodit do práce, aby bylo knížky z čeho kupovat), ale jsem přesvědčená, že to lze zvládnout i za jeden den. Koupila jsem si ji na základě toho, že se mi celkem líbil ve zkratce vyobrazený děj a hlavně jsem chtěla dát současným českým autorům tohoto žánru šanci na napravení reputace. Děj knihy je perfektně napsaný, samotný námět je skvělý, ovšem to, co z toho dokázal vytvořit Pavel Renčín, je neskutečné. V mnoha ohledech mi to hojně připomínalo tvorbu Stephena Kinga. Dvě linie příběhu je nápad skvostný, který se snad vždycky osvědčí. Ani tento případ není výjimkou. Je pravda, že u některých pasáží jsem musela zuby nehty držet představivost na uzdě. Obzvláště tam, kde je ta malá chuděra Majka.. Nicméně dílo opravdu skvělé, akorát mne trochu zklamal konec. Nicméně i tak smekám. Bravo! :)

04.01.2016 4 z 5