TheShmash TheShmash komentáře u knih

☰ menu

Soví zpěv Soví zpěv Iva Procházková

Myšlenka zajímavá, zpracováni velmi chabé. Hodně to pokulhávalo, autorka z toho nevyždímala skoro nic. Přestože do toho nějaké myšlenky vložila, neudělala to tak, aby se mě dotkly. Za mě ne.

07.06.2015 odpad!


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

mdracek: Ne, není to Remarquova první kniha a ne, ne, ne, rozhodně není z druhé světové války. Měla by sis trochu srovnat historické souvislosti, abys alespoň věděla, z jaké doby čteš.

16.03.2015 5 z 5


Trhni si! Trhni si! Andrea Kabeláčová

Strašná hrůza. Kniha je celá založená na Miiných dialozích, kdy se postavy NEUSTÁLE pošťuchují neb ose hádají. Mia výbušná, hádavá sociopatka zralá na psychoterapii. Děs, kdyby to Kabeláčová zkrátila na čtvrtinu, o nic bychom čtenářsky nepřišli...

04.11.2014 1 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Mně se kniha nelíbila. Asi jsem výjimka. Josie byla neskutečně dokonalá, krásná a chytrá a všichni se mohli potrhat, aby jí splnili, co jí na očích viděli. A mimo to byl její příběh jedno velké klišé, které i přes peripetie spěje k jasnému konci. Nudilo mě to a vytáčelo. Ani atmosféra padesátek v New Orleans mě neoslovila, protože mi tam chyběla. Byl to prostě příběh chudé náctileté chudinky, jejíž krása a inteligence byly výjimečné a zajistily jí štěstí.

http://devils-handbag.blogspot.cz/2014/09/recenze-potrhana-kridla-ruta-sepetys.html

24.09.2014 1 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

Větší Mary Sue jsem neviděla. Oba dokonalí, Day ještě ke všemu blonďatý asiat. Při tom jsem se nasmála opravdu hodně. Autorka by si měla přestat léčit komplexy a dát postavám taky nějaké špatné vlastnosti, přece jen, to k lidem patří. Takhle směšně perfektní, chytré, krásné a úžasné hrdiny jsem si nemohla oblíbit už jen z principu.

16.01.2014 2 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Mrzelo mě, že jsme se nikdy nedozvěděli, jak se Clerfayt jmenovat jménem :D :/

10.01.2014 5 z 5


Štěstí na dosah Štěstí na dosah Irena Petříková

Větší sračku jsem jaktěživa nečetla :D Postavy jsou dokonalé Mary Sue, autorka se tam vylepšila jak mohla.
http://devils-handbag.blogspot.cz/2013/09/stesti-na-dosah-irena-petrikova.html

23.09.2013 odpad!