tereza6491 tereza6491 komentáře u knih

☰ menu

Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky! Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky! kolektiv autorů

Za mě je to literární horor, ale když to děti mají rády, taky se přemůžu a čteme je, aspoň je to baví a na čtení se těší. Líp už snáším Peppu s bristkým humorem a jednoduchým, ale příjemnějším stylem.

15.10.2023 2 z 5


Ďábel v těle Ďábel v těle Raymond Radiguet

Příběh plný emocí, který vás i na 80 malých stranách vtáhne a nepustí. Knihu jsem si vybrala náhodou ve veřejné knihobudce, vůbec jsem netušila, o co půjde a po přečtení jsem tak ráda, že na ní ulpěl můj zrak. Dovětek o osobnosti autora ještě podtrhl silný dojem z tohoto románu. Krásná práce.

15.10.2023 4 z 5


Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Po prvním dílu trilogie (Sklála) se mi tento líbil trošku méně, ale pořád dost na to, abych si chtěla přečíst i poslední knihu - Šachové figurky.

11.12.2017 4 z 5


Skála Skála Peter May

Dobrá detektivka s uchvacujícím popisem prostředí a silným příběhem samotného detektiva.

11.12.2017 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Super sci-fi, zaujalo mě hodně odkazů na náboženství, uchvátil mě popis světa a celý příběh, myslím, že tato kniha musela být inspirací pro Star wars. Zkusím možná i další díly..

11.12.2017 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Tak tuto knihu bych nikomu nedoporučila. Kdybych ji nedostala od kamarádky, kterou mám ráda a nebylo by mi to blbé, ani bych to nedočítala. Je to na úrovni lifestory z Chvilky pro tebe na 400 stran. Příběh je trochu o všem a troch o ničem, dívčí hlavní postavu nemůžu snést, už se k její části ani nechci vracet, je zoufale hloupá a její motivace jsou iritující. Ten kluk je o něco lepší, alespoň do doby než začne pasáž o jeho skvělé trojce. Kniha mi přijde snad ještě o něco horší než Bábovky od Třeštíkové.. Vůbec nechápu, co k takové tvorbě vede 40 letého chlapa.

(obsahuje spoiler)
Všichni se podvádí, postavy jsou \"děsně přirozeně\" propojené, přirovnání k ordinaci v růžové zahradě dost sedí. Hlavní hrdinka spíš s bývalým milencem její matky, její nej kámoška spí s jejím tátou, pak to dá dohromady s nej kámošem jejího bráchy. Je tam hodně popisu sexu bez hlubšího smyslu a opodstatnění, akorát se cítím trapně, když nade mnou stojí někdo v metru a vidí, co to čtu za brak :D

11.12.2017 1 z 5