tereza2787 tereza2787 komentáře u knih

☰ menu

Životní úklid Životní úklid Margareta Magnusson

Čtení jsem si užila. Odnesla jsem si pár myšlenek, ale není to kniha ke které bych se vracela.

06.01.2021 3 z 5


Snílek Neznámý Snílek Neznámý Laini Taylor

Knížka mě úplně ohromila. Už předtím než jsem ji začala číst jsem na ní slyšela spoustu chvály tak jsem si řekla, že to zkusím a uvidím jestli je to pravda nebo ne.
Už od začátku jsem se do příběhu zamilovala. Postavy, prostředí i děj je dokonale zpracovaný. Příběh mě hodně zasáhl. Bylo tam tolik zvratů a wow momentů, díky kterým jsem si oblíbila většinu postav.
Tahle kniha se určitě stala jednou z mých nejoblíbenějších. Doporučuji všem kdo má rád netradiční fantasy, které se většinou odehrávají ve snech.

08.04.2020 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Knihy od českých autorů jsem nikdy nečetla. Tohle byla moje prví kniha přečtená od českého autora a jsem moc ráda, že to byla právě tahle kniha. Do příběhu jsem si vžila už po první kapitole. Jedná se o originální příběh, který vás pohltí na začátku a pustí až na konci. Pokaždé když jsem si říkala jo tak už vím jak to nějak skonči nebo tak něco, tak autorka tam zavedla zvrat co všechno otočil o 180 stupňů a já si jenom řekla "wau tak tohle jsem nečekala". Hltala jsem každé slovo každou stránku a než jsem se nadála byla jsem na konci knihy. Moc všem doporučuji, jedná se o knížku, která vám uvízne v paměti. Těším se na autorčinu další knihu.

25.03.2020 4 z 5


Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Už od malička mě moje maminka učila o penězích. Jak je využívat, jak je spořit atd. Do peněz jsem se zamilovala okamžitě. Hledala jsem všechny možné cesty jak se o nich dozvědět více. Do mých 12 let to většinou knihy a vědomosti mých rodičů. Když jsem se v deváté třídě rozhodovala kam půjdu dál, tak pro mě bylo jasné, že to bude škola zaměřená na ekonomiku, finance, účetnictví. Tam jsem ale zjistila, že se tam neučí to co já jsem si představovala. A to bylo jak udělat to, aby peníze pracovaly pro nás a ne já pro ně.
Objevila jsem tuto knihu a během čtení jsem se naučila více o penězích a investování než za celou dobu chození do školy. Doporučuji ji všem, kteří mají otevřenou mysl novým a zajímavým způsobům učení se o financích.

22.03.2020 5 z 5


A oceán byl naší oblohou A oceán byl naší oblohou Patrick Ness

Jedná se o prostý příběh pro děti. Když se ale kouknete blíže a pořádně se do příběhu ponoříte, uvidíte v něm tíhu pravdy. Určitě stojí za to si ji přečíst a zamyslet se nad celkovou myšlenkou knihy, která mě úplně ohromila.

21.03.2020 5 z 5


Byl jeden dům Byl jeden dům Dagmar Urbánková

Na první pohled se knížka zdá malá a dosti nenápadná. Až při čtení této knížky objevíte její pravý potenciál a kouzlo v ní ukryté.

21.03.2020 3 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Jedná se o první knížku, kterou jsem přečetla k maturitě a jsem vážně ráda že to byla právě tahle kniha. Čtení mě moc bavilo. Odnesla jsem si z knihy hodně myšlenek a poznatků. A je stoprocentní, že se ke knize zase brzy vrátím.

21.03.2020 4 z 5


Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Je to úžasně oddychová kniha, kterou jsem měla přečtenou za jeden den. Nad každou stránkou jsem se smála a říkala si "jo to jsem přesně já".

21.03.2020 5 z 5