Byl jeden dům

Byl jeden dům https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21066/byl-jeden-dum-21066.jpg 4 15 4

I když je knížka Byl jeden dům tak malá, je v ní ukrytý celý jeden nekonečný svět dětské fantazie. Je určena dětem, které se učí číst a rádi nosí po kapsách nějaké to malé tajemství. Dospělí v ní najdou jak motivy lidové říkanky, tak inspiraci současnou světovou pohádkou.

Přidat komentář

muchomurka
30.12.2020 1 z 5

Asi nejsem ta správná umělecká duše, která v knize najde všechno a ještě kousek navíc. Mně se nelíbila, nepochopila jsem ji. Ano, má podporovat fantazii, ale u mě to nefungovalo. A aby byla snová, byla příliš hrubě nakreslená. Za mě tedy určitě ne, vracím do knihovny, snad ji ocení někdo jiný.

tereza2787
21.03.2020 3 z 5

Na první pohled se knížka zdá malá a dosti nenápadná. Až při čtení této knížky objevíte její pravý potenciál a kouzlo v ní ukryté.


M-arta
09.12.2017 5 z 5

V jednoduchosti je síla! :-)
Ač je tohle na první pohled snad málo nápadná a útlá knížečka,
zaslouží si daleko více pozornosti a jistě ji ocení nejen začínající čtenáři, ale také výtvarníci, snílci, češtináři, grafici, radůstkové a hračičkové... Moc ráda ji doporučuji.

Celou ji vytvořila a vymyslela jedna úžasná maminka dvou holčiček
a protože je současně taky výtvarnice a divadelnice, je to na knížce mile znát...
Jednoduchý příběh plný fantazie založený na celkem známém říkadle "Byl jeden... ,a v něm... ,a v něm..." autorka nádherně neokoukaně rozvinula a doplnila sadou naprosto parádních grafik...

Knížka je samozřejmě vhodná i k předčítání předškolákům, ale sama jsem ji nenápadně nechala uležet až k prvním samostatným čtenářským krůčkům svého dítěte (náš prvňáček byl tenkrát samozřejmě naprosto nadšen - stejně jako já).

Maryška
22.08.2017 4 z 5

Moji synkové ji milují. Je to zvláštní knížka, snová, záhadná, trochu surrealistická, po prvním čtení jsem byla až zaskočená. Dává ale velký prostor fantazii, pobízí ji, a to i krásnými ilustracemi... po dočtení kluci vždycky udělají zasněné "jééé".

Kniha Byl jeden dům je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x