tebilly tebilly komentáře u knih

☰ menu

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Knihu jsem přečetla snad na jeden nádech. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.

29.06.2015 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Mě osobně se kniha velmi líbila. Pořídila jsem si ji na dovolenou, přečetla jsem ji za 3 dny.

19.04.2015 5 z 5


Zrádkyně- za mřížemi íránského vězení Zrádkyně- za mřížemi íránského vězení Zarah Ghahramani

Ač samotný reálný příběh mohl být hrozným zážitkem, kniha to nedokázala správně vystihnout. Myslím si, že je spousta jiným knih s podobným tématem, které stojí za přečtení. Tato kniha to není.

01.04.2015 2 z 5


Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Knihu jsem přečetla jedním dechem během jednoho dne. Je to úžasný a zároveň šokující příběh mladé dívky, která se odvážila utéct od rodiny, kde byla zneužívána a znásilňována vlastním otcem. Dokázala se postavit na vlastní nohy a být šťastná. Neuvěřitelné, že tohle se stalo ve 21.století v Anglii.

02.10.2014 5 z 5


Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Pavlína Klemm

Kniha se mi líbila, ačkoliv jsem četla už mnohem lepší knížky o ženské obřízce.

29.09.2014 5 z 5


Svoboda Svoboda Malika Oufkir

Nejde očekávat, že tato kniha předčí Vězenkyni. Je to pokračování života úžasné ženy Maliky, která se po útěku z vězení snaží vyrovnat s novým životem a dobou, která uběhla mezitím, co byla ona a její rodina ve vězení. Kniha je poutavým příběhem a rozhodně doporučuji všem, kteří by rádi věděli, jak to s Malikou dopadlo.

03.09.2014 5 z 5


Rebelka - Odvrácená strana islámu Rebelka - Odvrácená strana islámu Ayaan Hirsi Ali

Úžasný příběh mladé dívky Ayaan, která nechěla být pouze černou ovcí ve stádu islámu ve vleku přání svého otce a rozhodla se postavit na vlastní nohy.

27.08.2014 5 z 5


Kosprd a Telecí Kosprd a Telecí Eva Papoušková

Koupila jsem triletemu synovi na Vanoce a knizka mela velky uspech jak u nej, tak u me :) Nekdy se prihodam maleho Kosprda smeju vice nez syn :) Vtipna knizka, a trosku jiny odskok od klasickych pohadek. Rozhodne doporucuji.

25.07.2014 5 z 5


Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky Madam Camilla

Knihu jsem četla dvakrát, patří spíše k průměru, ale své příznivce si tato publikace najde. Je to příběh prostitutky, která tuto práci dělá od mládi po dobu cca 20 let. Místy nudná, místy čtivá. Jistě o tomto tématu jsou i lepší knihy.

24.07.2014


Vězeňkyně Vězeňkyně Malika Oufkir

Absolutně nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla. Neskutečný příběh neskutečně silné ženy a její rodiny, která pykala neprávem za otcovu "chybu". Příběh, kdy se z princezny stane mučednice. Rozhodne stojí za přečtení.

24.07.2014 5 z 5