susan333 susan333 komentáře u knih

☰ menu

Pozvala mě dál Pozvala mě dál Lucy Clarke

Jsem ani nedýchala, miluju, když mě kniha takto vtáhne. Obdivuju vystavění příběhu, málokdy jsem tušila, co bude dál, paní spisovatelka si s námi pěkně pohrála.....

24.04.2024 5 z 5


Mezi nimi Mezi nimi Veronika González

Čtivě napsané, místy mně to připomnělo knížky Lenky Lanczové, které jsem hltala v pubertě. Tato knížka mě bavila, i když v jednom místě mi to přišlo moc zdlouhavé a opakování stejných situací. Také jsem nemohla uvěřit jednání postavy Jirky, že by byl takto benevolentní. Jinak jsem ráda, že kniha měla relativně dobrý konec, v něj vždycky doufám.

15.04.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Emotivní a smutný příběh, ke konci hodně napínavé. Ale nepochopila jsem úplný závěr - kdo má být ta kostra dítěte a Blanka Mydlářová?

20.02.2024 5 z 5


Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Zakoupila jsem mamce k narozkám, nakonec jsem četla já jako první jen několik povídek, na další jsem ztratila chuť. Nijak mě to neoslovilo, nerozesmálo. Zde jsem doplatila na to, že při koupi vybírám intuitivně, a že jsem si blbec nepřečetla nějaký úryvek v knihkupectví. Nechala jsem se zlákat pěknou obálkou knihy, textem na zadní části, tím, že autorka je naživo veselá a vtipná, ale bohužel to bylo jen pozlátko. Asi audiokniha by byla lepší, ale takto mě bohužel vůbec nezaujalo.

16.04.2020 odpad!


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Opět jedna z knih, které si soukromě zařazuji do svých "srdcovek". V knize jsou obsaženy velmi silné příběhy, které mě pohltily svou syrovostí, uvěřitelností a otevřením několika problematik, které najednou nejsou tak černo-bílé jako před chvílí. Příběh z pohledu nacisty jsem ještě nečetla, tato část pro mě byla asi nejpřekvapivější.. Zůstává mi otazník u asi dvou náznaků v knížce, jestli Josef byl do Minky zamilovaný..Přiznávám, že zpočátku jsem se nemohla začíst, možná i z toho důvodu, že si většinou nečtu obsah děl a knihy k četbě si vybírám intuitivně. Takže jsem odložila a po čase se vrátila.. nakonec čtu s odstupem pár týdnů nyní podruhé - nahlas manželovi, který nemá tu trpělivost se brodit obsáhlými knihami. Děj mě ovlivnil v tom smyslu, že se snažím potraviny zavčas spotřebovat, neplýtvat jimi. Skládám velkou poklonu paní spisovatelce (přičemž mě mrzí, že neumím anglicky, aby se to také dozvěděla), musí být piplavá prácička napsat takovouto krásnou obsáhlou knihu v kontextu historické správnosti...pasáže s pečením chleba se mi rovněž líbily, jak již tady někteří také uvádějí..romantickou linku mezi Leem a Sage bych v knize oželela, stejně tak i opakované pasáže o upírech - i když linka upírů měla smysl v možných podobenstvích k bratrům nebo obecně k nacistům. Možná trochu pro mě nebylo uvěřitelné, že by psaní příběhu mohlo v reálnu někoho takto zachránit, jako se to stalo postavě Minky (ale nemám moc historické znalosti, možná to reálné mohlo být). Přese všechny drobné mínusy velmi silný příběh, za který děkuji.

26.03.2020 5 z 5