Mezi nimi

Mezi nimi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516877/bmid_mezi-nimi-5GT-516877.jpg 4 148 42

Příběh žen tří generací o traumatech i touhách, kterým nelze utéct. Intimní zpověď sester Magdy, Ivy, Kristýny a jejich matky Milady, která chce pro své dcery jen to nejlepší, odmítá ale vidět, co ve skutečnosti chtějí ony. Když jim do života vstoupí David, už tak vyhrocené rodinné vztahy prochází zkouškou, kterou nelze přestát bez šrámů. Jaká tajemství před sebou skrývají? A jak se vyrovnají s následky svých rozhodnutí?... celý text

Přidat komentář

Ternem
23.04.2024 5 z 5

Čtivé, skvělé. Rozečíst knihu večer nebyl dobrý nápad. Nešlo, fakt nešlo!, se od ní do pozdní noci odlepit.

susan333
15.04.2024 4 z 5

Čtivě napsané, místy mně to připomnělo knížky Lenky Lanczové, které jsem hltala v pubertě. Tato knížka mě bavila, i když v jednom místě mi to přišlo moc zdlouhavé a opakování stejných situací. Také jsem nemohla uvěřit jednání postavy Jirky, že by byl takto benevolentní. Jinak jsem ráda, že kniha měla relativně dobrý konec, v něj vždycky doufám.


Karoll_ina
11.04.2024 4 z 5

Čtivá kniha o třech sestrách a jak dokáže být život sarkastickej.

Wabinka
20.02.2024 5 z 5

Přidávám se k nadšeným čtenářům, super kniha psaná z pohledu tří sester a jejich matky. Neskutečně mě teda vytáčela matka Milada a taky Týna. Vztahy mezi jednotlivými postavami a jejich myšlení a chování byly vylíčeny parádně.
Snad bude autorka v psaní pokračovat.

Lehrerin
17.02.2024 5 z 5

Přidávám se k nadšeným čtenářům. Měla jsem teď roční "čtecí" krizi a tahle knížka mě vrátila do hry. Všechny čtyři hlavní protagonistky jsou sice na pěst a nelitovala jsem ani na chvilku ani jednu z nich, ale jsou vylíčené tak skvěle, že vás to prostě baví číst.
Za mě plný počet hvězd a těším se na další knihu autorky.

knihovna1
11.02.2024 5 z 5

Kniha je velmi čtivá a její postavy jsou tak rozporuplné. Nejvíc se mi líbil Jirka. Všechny ty ženy, každá své starosti a komplikovanou povahu. Žárlivost, podezíravost zde perfektně popsána, co vše přináší a za sebou zanechává. Život je nejlepší spisovatel.

terinkha
30.01.2024 4 z 5

04/2024
V určitých chvílích bych nafackovala každý z hlavních postav, nejvíc teda Kristýně, ta mě rozčilovala neskutečně.
Tahle kniha pro mě určitě nenaskočila do současnýho českýho vlaku "rozbitejch, nefunkčních, traumatizovanejch rodin", bavilo mě to (hlavně vyprávění očima všech hlavních hrdinek). Ale zas a znovu se vracíme k tomu, že když spolu lidi nemluví a nejsou k sobě upřímný, stojí to pak za starou bačkoru. Tady děvčata jsou toho zářným příkladem. A David, to byl teda vykutálenej ptáček (ehm, kdo četl, pochopí) :-D
Hezký 4 hvězdy, tak 75 %.

lulucinax
27.01.2024 5 z 5

Skvělý vztahový román nabitý emocemi. Kniha mě ihned vtáhla a nepustila až do samotného konce.
Je to příběh tří sester a jejich matky, je o neporozumění a křivdách mezi nimi. A mezi nimi stojí muž, David, který je propletený, více či méně, do jejich životů. Byla jsem zvědavá, jak z toho všeho vybruslí a dostalo mě to.

Zuzaa
19.01.2024 4 z 5

Když si koupím novou knihu tak se automaticky zařadí na konec dloooouhé fronty na přečtení. Tahle ale všechny přeskočila a pustila jsem se do ní hned po nákupu, protože jsem tušila, že to na lednové pošmourno bude ono. A bylo!
Ty tři ségry byly všechny na proplesknutí, ale všechny skvěle popsané a uvěřitelné. Brněnské reálie mě bavily velmi a obzvlášť oceňuji závěr příběhu s Kristýnou.

Léňa0107
05.01.2024 5 z 5

Za mě super oddychovka. Bavilo mě střídání postav a vidění reality z jejich úhlu pohledu. Děj dokáže lehce vtáhnout.

em.ka
01.01.2024 3 z 5

Já asi potřebuju trochu rozbít nadšené komentáře, co tu jsou. Abych vlastně nic nevyspoilerovala, tak napíšu, že to je jako hodně dobře propracovaný drb, co poslouchám od sousedky o nějaký rodině. Takže pokud máte náladu na další drbárnu, kde vás většinu doby bude většina postav tím, jaký dělají životní rozhodnutí, štvát, směle do toho.

Verrrunka
30.12.2023 4 z 5

Je to taková jednodušší, ale ne úplně pitomá vztahovka, všechny hlavní hrdinky mi lezly na nervy, ale bylo to celý napsaný tak svižně a uvěřitelně, že se to v ženský literatuře posouvá o stupínek výš.
Ideální na čtení po večerech při uspávání, nebo když potřebuju předstírat účast při dětské hře. :-)

Doubravka1975
29.12.2023 5 z 5

Perfektně, čtivě napsaný vztahový román. Ale ty postavy, jejich charaktery a vztahy MEZI NIMI, fakt hustý....
Příběh vypráví čtyři hlavní ženské hrdinky na střídačku v ich-formě. Tři sestry, Kristýna 36, Magda 33 a Iva 16 let a jejich matka Milada 55. Vedlejší mužské postavy Jirka, Franta, Šklíba, Petr, Rob, Hubert, ale hlavně David, ten zamíchá kartami úplně všem.
Úplně všichni vám lezou na nervy, ale nemůžete přestat číst, protože pořád se tam něco děje (fakt tam není jediné nudné místo a to má kniha 375 stran) a potřebujete vědět jak jenom tohle může dopadnout...
Asi za půlkou knihy mě jenom tak náhodně napadla myšlenka, jak by se tohle dalo vyřešit ( a ono mi to tentokrát vyšlo, uf)
PS: díky za zmíněný Vyškov :)

iška
28.12.2023 4 z 5

„Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí po ní kamenem.“ - Rodinné vztahy - to bývá někdy dost náročné. Velmi dobře propracovaný debut. Určitě stojí za přečtení.

Market-k-a
11.12.2023 5 z 5

Jedna z nejhezčích knížek, co jsem letos četla, skvěle psychologicky propracované. Všechny postavy v románu působily navenek všelijak (i jako pěkné potvory), všem jsem ale nakonec porozuměla a souznila s nimi. Hold vztahy matky-dcery a sestry jsou někdy složité :)

adela.hol
11.12.2023 5 z 5

Kniha je střídavě vyprávěna z pohledu žen tří generací. Kristýně chybí pár let do čtyřicítky, je rozvedená a konečně se jí podařilo po několika marných pokusech otěhotnět. Magdě je přes třicet, je šťastně vdaná a má malou dceru. Ivě je šestnáct, zajímá se hlavně o pc hry a chce, aby ji matka příliš neprudila. Milada žije s tím, že pro své dcery dělá to nejlepší, ale nechce vidět to, co ony opravdu chtějí. Vztahy těchto čtyř žen jsou natolik křehké, že stačí málo, aby se definitivně rozpadly. Ani jedna netuší, co se mezi nimi stane, až se do jejich životů vrátí muž jménem David. Už nic nebude jako dřív.

Kristýna vždy chtěla vše, co měla Magda a udělala by pro to cokoliv. Magda měla vše, přesto chtěla víc a k tomu ve chvíli, kdy to mít nemohla. Iva nechtěla nic, ale okolnostmi do vztahového propletence spadla také. Milada opakovala chyby své matky a tím sestry rozdělovala ještě víc.

Myslím, že jsem dlouho při čtení nezažila, abych většinu postav nesnášela, nechápala je, nedokázala jim odpustit. Zároveň vás čtení vedlo k myšlenkám, jak byste se v daných situacích zachovali sami. To se ale nedá dopředu naplánovat. Vždy za vás rozhodnou emoce.

Říkala jsem si, jak se to klubko lží, intrik, nevěr a manipulací může rozplést, aby z toho někdo vyšel jako vítěz? Jak? To už si musíte přečíst sami. Já to každopádně obrečela. Nechtějte se dostat do fáze, kdy si budete pokládat otázku, co by se stalo, kdyby ... V knize na tom měli část viny úplně všichni.

Co by asi řekly hlavní postavy na konci, když by se poučily ze svých chyb?
Kristýna: "Važte si sami sebe."
Magda: "Buďte vděční za to, co máte."
Iva: "Neduste svá trápení v sobě."
Milada: "Nedělejte rozdíly mezi svými dětmi. Každé z nich si zaslouží stejnou lásku a podporu, ať má jakkoli hlubokou ránu na duši. Bez pomoci blízkých se ty rány hojí strašně pomalu."

Karoska
09.12.2023 5 z 5

Fenomenální! Dlouho jsem si takto knihu nevychutnala, neužila, neprožila. Dokonalý koncert! Ani se nechce uvěřit, že je to autorčina prvotina. Už teď se těším na další knihu. Laťka položena nesmírně vysoko. Děkuji Elišce Cvrčkové za doporučení !

Mandlevest
02.12.2023 4 z 5

Začátek mi moc nesednul, říkala jsem si, "ach jo, to bude zase naivní zápletka, ale aspoň se to dobře čte:-)". Ale potom děj začal houstnout a vygradoval v nečekaný závěr, který, popravdě, byl asi jediný možný, jak příběh tří sester uzavřít. A musím říct, že název knihy Mezi nimi je více jak výstižný. A to nejen vzhledem k postavě Davida, nerozhodného a mně dosti nesympatického, ale hlavně tím, jak autorka opravdu umně (a jelikož se jedná o prvotinu, tak velmi chválím) nechá čtenáře sledovat myšlenkové pochody, hodnocení situací, ale hlavně křivdy a nedorozumění, plynoucí z minulosti, každé z nich. A to opravdu přehledně, střídavě vypráví vždy jednu kapitolu. A potom je tu Milada, jejich máma, která skrývá také svá tajemství a hýčká si svou křivdu, aby dospěla k tomu, že k šťastnému vztahu stačí muži dobře navařit a chválit. No, i já, ač jsem její vrstevnice, zdvihám údivem obočí :-). Je to zvláštní příběh, dosti originální, docela odvážný v několika erotických scénách, ale určitě není povrchní a nutí k zamyšlení. Zajímavý debut, držím autorce moc palce a dávám silné čtyři *.

cornetka
08.11.2023 5 z 5

Iva, Magda a Kristýna - tři sestry, kolem kterých se točí David a který je vlastně tím hlavním problémem, proč se holky poslední dobou hádají. Všechny jsou kvůli němu nešťastné a trápí se. Je tu ještě jejich matka Milada, která je taky spjata s Davidovou rodinou. A vlastně trpí i sám David.

Autorka nás blíže seznamuje s jednotlivými postavami, s jejich povahou a okamžitými pocity. Jsou tak skvěle charakterizované, že není pochyb o tom, že jsou to tak rozdílné osoby. Zažíváme s nimi hezké chvíle, ale když se potkají, tak i dost vyhrocené situace. Je na každé z nich, jak se zachovají a zda si dokáží některé věci říct a následně odpustit.

Mezi nimi je skvělá kniha! Plná emocí a tak reálných situací! Myslím, že se v příbězích najde nejeden z nás. Nejvíc sympatická mi byla nejmladší Iva - na nic si nehrála, na svůj věk uměla věci nazvat správným jménem a ten její sarkasmus byl skvělý.

Konec není zrovna nejveselejší, ale vlastně díky tomu se všechny zase tak nějak daly dohromady. Kniha mi strašně moc sedla a určitě je doporučuji!

martenkaaa
02.11.2023 5 z 5

Musím říct, že se jedná o perfektně vylíčenou vztahovku a příběh mne opravdu pohltil. Na to, že se jedná o autorčinu prvotinu, je napsaná opravdu skvěle a čtivě a po delší době se jedná o knihu, jejíž příběh si budu určitě nějakou dobu pamatovat.

Štítky knihy

tajemství rodinné vztahy romantika matky a dcery

Autorovy knížky

Veronika González
česká, 1988
2023  89%Mezi nimi

Kniha Mezi nimi je v

Právě čtených5x
Přečtených178x
Čtenářské výzvě36x
Doporučených14x
Knihotéce90x
Chystám se číst184x
Chci si koupit55x
dalších seznamech5x