slečnaBarbora19 slečnaBarbora19 komentáře u knih

☰ menu

Zpívá, zpívá, každý pták Zpívá, zpívá, každý pták Evie Wyld

Zajímavé prolínání minulosti a současnosti, podle mě neotřelý způsob. Hodně otevřený konec mě trochu rozladil a nevěděla jsem, co si myslet. Nicméně zajímavý zážitek.

04.05.2018 3 z 5


Mandolína kapitána Corelliho Mandolína kapitána Corelliho Louis De Bernières

Knihu jsem si vybrala díky čtenářské výzvě, jinak by mě asi minula. Jsem na tom stejně jako jiní komentující: neviděla jsem film, který mi zapadnul do kolonky "romantická brča". Na základě komentářů tady jsem ji zkusila. Opravdu obsáhlé až ukecané, mnohdy pro ženu hůře stavitelné, ale celkové téma války a jejích hrůzných důsledků na lidské životy je tady potřeba.

30.10.2017 3 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Na tuhle knihu jsem se chystala dlouho a míjely jsme se. Díky čtenářské výzvě, jsem ji tentokrát cíleně zařadila a opět jako u Marťanské kroniky nelituji. Stále aktuální a možná ještě aktuálnější při pohledu na nás všechny, jak hledíme do svítících monitorů. Ale na cestě do práce má hodně lidí otevřenou knihu a nejsou to jenom oddychovky. Takže, nic není ztraceno, záleží na nás všech!

01.09.2017


Pražská buzna Pražská buzna Jiří Markvart

Je to taková tragikomedie s černým humorem. Prostě život. Krásná přirovnání, humor, spád. Čtení v MHD je další zážitek ke knize - ty pohledy ostatních jsou nepřenositelné a mě bavily. Ale pro křehké povahy - čtěte doma, nebo volte obal knihy!

14.08.2017


Bez jablka Bez jablka Miloš Říha

Velmi jsem se pobavila. U Milošových i nakoukla do mužského světa a podívala se mužským nadhledem. U Michelle jsem měla často: "ona to tak má taky!" Super oddychovka, pro nás třicátníky ideální :-)

21.07.2017 4 z 5


Sedm dní bez Sedm dní bez Monika Peetz

Tento druhý díl jsem četla až po třetím :-) Nicméně splnil očekávání oddychové četby, zpříjemnil mi cestu do Paříže a zpět. Na cestování fajn - skladná, nesložitá, pozitivní :-)

08.05.2017 5 z 5