simi22 simi22 komentáře u knih

☰ menu

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

(SPOILER) Mě to bavilo. Kestrel a Arin mi byli svým způsobem sympatičtí, asi proto, že takové postavy v knihách moc často nevídám. Líbil se mi způsob jejich myšlení u konce knihy, kde se v hlavě u obou postav odehrává boj mezi válkou dvou národů a jejich vytvořeným poutem, které příběh postupně rozvíjel.

15.08.2023 5 z 5


Pravda a jiné lži Pravda a jiné lži Sascha Arango

Nebylo to špatné. Psychologický thriller byl dobře napsaný a čtivý. Pokud vás tento typ knih baví, myslím, že ji přečtete za chvíli, díky její délce stránky ubíhají pod rukami. Občas jsem dopředu odhadla co bude dál, ale jindy mě vývoj příběhu i překvapil a Henryho lež a chování mi připadalo dost promyšlené, zvlášť konec.

23.07.2023 4 z 5


Nesvá Nesvá E. Lockhart (p)

Z přečtení této knihy jsem trochu v rozpacích... kamarádství hlavních hrdinek mi přišlo dost zvláštní, a Jule po přečtení konce vůbec nechápu. Styl vyprávění mi nevadil, hezky pak ty kapitoly zapadaly do sebe. Ale Jule a její (v některých kapitolách i posedlý) vztah k Imogen a krádeže identit, mi asi nějak nesedly. Zvrat jsem odhadla, a ke konci knihy mě asi už nemělo co překvapit, poslední kapitola mi pak přišla taková nijaká. Celkem mě zmátla.

08.07.2023 3 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Skvělá kniha a zajímavý námět. Konečné rozuzlení mě i při čtení posledních kapitol napadlo, ovšem poslední strana knihy a samotný konec příběhu mě velice překvapil.
Doporučuji přečíst, od autorky je to zatím moje první knížka, ale plánuji si určitě přečíst i její další knihy.

08.04.2023 5 z 5


Jak to mají holky Jak to mají holky Lauren Saft

Příběh o 'kamarádství' třech dívek, které navenek vypadá dokonale, avšak realita je úplně jiná. Kniha byla velmi čtivá, sprostá slova, mi až na nějaké výjimky nevadily, a do celkového příběhu asi i seděly. Mrzí mě ale nedostatečně využitý potenciál knihy i v jiných důležitých tématech, např. v PPP, která se zde vůbec neřeší, ale celou knihu se zde na toto téma nacházejí 'vtipné' narážky hlavních postav. Přitom v realitě to sranda vůbec není, a když je to kniha pro mladé, chtělo by to zmínit.
Celkově asi (lepší) průměr, ale hlavně díky čtivosti, díky které jsem knihu rychle přečetla a která často zachraňovala i občasně pokulhávající děj.

20.03.2023 3 z 5


Replika Replika Lauren Oliver

Tahle kniha je určitě něco nového. Četla jsem knihu na přeskáčku, což je asi podle mě ten nejlepší nápad. Začala jsem obracet knihu po třech kapitolách, poté po dvou, a pak jen po jedné kvůli napínavosti příběhu. Příběh sám o sobě nebyl špatný, avšak mi velmi vadila korektura knihy, kdy každých dvacet stránek chybělo písmeno v nějakém slově, nebo bylo omylem zaměněno. Párkrát se to v knize může stát, ale u Repliky to bylo opravdu často.
Do dalšího dílu se určitě pustím, příběh Lyry a Gemmy mě zaujal a samotné téma knihy bylo velmi zajímavé a originální.

10.12.2021 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Úžasná kniha, která čtenáři ukáže historii pobaltských zemí v období 2. svět. války, o které se moc nemluví.

11.11.2021 5 z 5