Silvinkaaa87 Silvinkaaa87 komentáře u knih

☰ menu

Bronzová socha Bronzová socha Stella Blómkvist

Četlo se to trochu divně, věty byly neustále krátké a úsečné, někdy jsem měla pocit, jako bych četla stenograf a musela jsem knihu odložit. Občas jsem se ztrácela v souvislostech, takže ke konci jsem se skoro protrpěla., naštěstí není kniha tlustá.

10.04.2022 3 z 5


Glamorama Glamorama Bret Easton Ellis

Na knihu jsem narazila ve výprodeji, takže jsem si pomyslela, že to nebude asi žádná hitparáda. Opak byl pravdou, neskutečná jízda a já díky ní objevila nového zajímavého autora.

10.04.2022 5 z 5


Nula nula nula Nula nula nula Roberto Saviano

Styl psaní mi vůbec nesedl, a proto mě to celé úplně minulo. Kniha zahlcená zbytečnostmi, psaná divně na efekt.

10.04.2022 1 z 5


Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Super, ale - To velké tajemství a ta velká hrozba, která samozřejmě nutila číst dál, se nakonec ukázala být trochu malou, to je ale tak bych řekla jediný škraloup a dá se odpustit. Kniha je totiž velice čtivá, odsýpá to a hlavně oceňuji druhý plán knihy a to ukázat bídu sociálních médií, pozlátko, kterým se obklopujeme, vzájemně si závidíme, faleš, do které uvrháváme i sami sebe. Až by člověk chtěl říct - co se to s námi stalo? Tahle kniha to uměla pěknou nenásilnou formou podat a za to jí moc děkuju.

09.04.2022 5 z 5


Podle skutečného příběhu Podle skutečného příběhu Delphine de Vigan

Jsem trochu zklamaná, což bylo zřejmě dáno očekáváním. Autorka umí úžasně vtáhnout do svého vnitřního světa, ale přijde mi, že je toho až vnitřního světa nakonec až nějak moc a po čase zjistíte, že se to nikam neposouvá. Všechno, co zavání zajímavou zápletkou je na vodě a jski nereálné a utopené ve vnitřním ustrnutí spisovatelské krize. Pořád jsem celou dobu čekala na ten psychický teror a propletenec, ale nijak to nepřišlo. Uznávám, že autorka umí barvitě pracovat s jazykem, metafory a různé obrazy jsou velmi intenzivní, což mě pořád udržovalo u čtení. Ale čím dál častěji jsem si opakovala - hm, a o čem to vlastně je? A můj zájem chladl a chlad. Takže mi to přijde trochu zoufalá knížka, jako by autorka musela něco napsat...

24.03.2022 3 z 5


Sebrané básně Kateřiny Černé Sebrané básně Kateřiny Černé Kateřina Černá

Krásné básně, které s časem zrají jako víno.

14.03.2022 5 z 5


Smutný příběh o ztrátě brýlí - a co následovalo potom Smutný příběh o ztrátě brýlí - a co následovalo potom Kateřina Černá

Nádherná kniha, která prošla širší veřejností zcela nepovšimnuta, ale fajnšmekři vědí. Doporučuji.

14.03.2022 5 z 5


Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Nádherný příběh napsaný poetickým jazykem. Velice barvitě jsme se vciťovali do živlů, deště a větrů, a hlavně do teplé kůže koní, to vše neseno velkým příběhem 20. století... Nádherné čtení po všech stránkách.

10.03.2022


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Kniha, která se jen veze na trendu, že lidi jsou neschopní radovat se z maličkostí a tak jim to musíme připomenout a naservírovat v nějakém hezky pojmenovaném trendu.

05.03.2022 2 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

No nevím, po chvilce jede knížka jako kolovrátek, takový těžkopádný tanec dupáček, co se týče stylu, ale to jsme vlastně u Hartla už zvyklí. Takže obsahem - hodnoty a nastavení většiny postav dost nechápu a doufám, že to mělo ukázat spíš cestu kudy ne - dotlačit dvě rozfrfňané slepice do mezinárodních škol? To nám má ukazovat co? Byla jako úspěšná ta výchova a bylo to 15 let lásky? Mě to dost nepřijde. Ta láska se tam z toho dost silně vytratila. Spíš mi přijde, že Hartl je už definitivně uzamčenej ve své pražské smetánkovské bublině a tohle je prostě úplně vystřelený fail. čím dál horší čtení, s Hartlem končím.

05.03.2022 3 z 5


Kolymské denníky Kolymské denníky Jacek Hugo-Bader

Fantastická reportáž. Syrová sonda, nebo spíše ponor do duše krajiny a jejích lidí, poznamenané krutou historií, tak jak se nám o tom ani nesnilo. Nejde tomu věřit, lze před tím jen v tichosti mlčet a děkovat pánubohu, že jsem se narodili o pár tisíc kilometrů jinde.

27.02.2022


Hana Hana Alena Mornštajnová

Asi nejlepší Mornštajnová, hluboká, čtení nádherně plynulo.

21.02.2022 5 z 5


Život je šlehané hruškové pyré Život je šlehané hruškové pyré Martina Mia Svobodová (p)

Zjevení. Hodně zajímavá a jiná kniha, líbila se mi podobně jako Praskliny Kláry Vlasákové. Donutila k přemýšlení, určitě ve mě dlouho zůstane.

21.02.2022 5 z 5


A hrdý buď A hrdý buď Stanislav Kostka Neumann

Skvělá kniha.

20.02.2022 5 z 5


Atomy vládnou Atomy vládnou František Běhounek

Skutečně zajímavá fakta, mnoho z nich zajímavých i po těch letech.

18.02.2022 5 z 5


Atomy dnes a zítra Atomy dnes a zítra František Běhounek

Běhounek udělal pro českou vědu strašně moc a tohle je jedna z jeho klíčových knih.

18.02.2022 5 z 5


Atomový věk Atomový věk František Běhounek

Dechberoucí čtení, úžasný historický exkurz.

18.02.2022 5 z 5


Atom děsí svět. Od Jáchymova k Bikini Atom děsí svět. Od Jáchymova k Bikini František Běhounek

Super nadčasová kniha s varovným poselstvím. Jazyk je stále současný, četla se skvěle.

18.02.2022 5 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Klasika, ke které jsem se vrátila po letech a stále dobrý.

18.02.2022 5 z 5


Proměny světa Proměny světa kolektiv autorů

Na knize je vidět, jak rozhovory stárnou v čase, moc mi nepřišlo, že by tam nějaký byl vážně tak nadčasový, Spíš taková sbírka, jak zrecyklovat již jednou řečené a mít z toho love.

18.02.2022 3 z 5