Shirlei Shirlei komentáře u knih

☰ menu

Nanejvýš čtyři hodiny spánku Nanejvýš čtyři hodiny spánku Marlene Schiappa

Knížka je velice zábavná a oddechová. Příběh je o dvou kamarádkách, které se sejdou po letech, přičemž jedna se chce z mateřské vrátit zpátky do pracovního procesu a ta druhá naopak kariéru mění za mateřskou dovolenou. Čte se to rychle, člověk se u toho zasměje i si odpočine. Skvělá kniha.

23.09.2020 5 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Knížka je velmi humorná a zábavná. Líbila se mi už jen z toho důvodu, že jsem ve stejném období vyrůstala a tak mi to připomíná mé dětství a dospívání. Také se autorka v příběhu zmiňuje o úzkostech, jež trápí čím dál více lidí a osobně si myslím, že by se o nich mělo více mluvit. Sama s nimi mám bohaté zkušenosti. Velice hezky napsaná knížka, taková ze života.

15.09.2020


Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Odpočinková četba plná zajímavých myšlenek. Podle pana autora bychom se měli inspirovat kočkami, co se týče přístupu k životu i chování vůči ostatním lidem, a já s ním v hodně ohledech souhlasím. Přeci jen, kočky působí opravdu poklidným a moudrým dojmem, což je často cílem i nás lidí. Hlavně si zachovat klid a nadhled, ve všech situacích. Krásná knížka, pro všechny milovníky koček a seberozvoje.

15.09.2020 5 z 5


Skrze sebe změním tebe Skrze sebe změním tebe Jan Menděl

Krásná knížka, která vyzdvihuje myšlenku, že když se člověk sám změní, často tím změní i vše, co se kolem něj děje, včetně jeho okolí - tedy i lidí, se kterými se setkává. Protože nejlepší možný vliv na ostatní je - jít jim příkladem. Navíc máme na lidi mnohem větší vliv, než si sami myslíme. A tato knížka je plná zajímavých myšlenek a úvah právě na toto téma. Rozhodně stojí za přečtení.

15.09.2020 5 z 5


Afirmace Afirmace Jan Menděl

Opět skvělá knížka od tohoto skvělého autora. Plná velmi moudrých afirmací, které mají rozhodně hlubokou myšlenku a dají vám zajímavé podněty k zamyšlení a úvahám o životě.

15.09.2020 5 z 5


Cesta ven ze šíleného světa Cesta ven ze šíleného světa Jan Menděl

Jedna z nejlepších knížek ze sekce osobního rozvoje, jakou jsem kdy četla. Knížka je jak o hledání smyslu života, neboli svého poslání, tak o tom, jak zvládat rychlost a nátlak vnějšího světa a nezbláznit se z toho. Je zde spousta zajímavých podnětů k zamyšlení, až už co se týče smrti, naší duše, úzkostí a panických atak, atd. Musím říct, že mi knížka velmi pomohla i v osobním životě, když jsem se některými tipy autora začala sama vnitřně řídit a podle nich smýšlet.

15.09.2020 5 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Báječná knížka ze sekce osobního rozvoje, kterou by si měl přečíst úplně každý. Spousta mouder, uvedených v této knize, mě velmi ovlivnilo v mém smýšlení a pohlížení na život, v širším slova smyslu. Autor je velice moudrý člověk, který rozhodně ví, o čem mluví. Kéž by se tímto dílem inspirovalo ve svém jednání a chování více lidí. Kniha vypráví o právníkovi, který se po vážných zdravotních problémech zamyslí nad svým životem a rozhodne se, zcela ho změnit. Popisuje svoji cestu za moudrými mnichy a s tím spojené hledání smyslu života.

15.09.2020 5 z 5


Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy Kamila Radová

Knížka se mi líbila od začátku až do konce. Doporučuji přečíst všem, kdo mají rádi fantasy, dobrodružství a magii. Hlavní hrdinka Liv mě zcela okamžitě vtáhla do svého světa. Ráda se ztrácí v knihách, moc nedůvěřuje lidem a odjakživa se cítí tak nějak "jiná", než ostatní. Její domněnky se potvrdí, když se dostane do světa zaklínačů a začne navštěvovat zaklínačskou Akademii, kde rozvíjí své magické schopnosti. Mimo to se Liv postupně dozvídá tajemství o svém pravém původu a své rodině. Velmi poutavě psaná knížka, která vás vtáhne a udrží v napětí až do konce.

15.09.2020 5 z 5