Chovejte se jako kočka

Chovejte se jako kočka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380880/mid_chovejte-se-jako-kocka-lVH-380880.png 4 204 68

Kočka je váš nejlepší kouč! Kočka všechno pochopila, dělejme to jako ona! Tato samozřejmost inspirovala Stéphana Garniera k napsání příručky o osobním rozvoji pojaté jinak než podobné knihy. Kočka je svobodná, klidná, pozorující, opatrná, elegantní, charismatická, samostatná, hrdá, nezávislá… Má tolik záviděníhodných vlastností, které můžete snadno rozvíjet, když se jí budete inspirovat ve svém každodenním životě. Nechejte se tedy vést Stéphanem Garnierem a jeho společníkem Ziggym, kteří vám krok po kroku vysvětlí, jak pozorováním vaší kočky zlepšit svůj život. Buďte i vy zvědaví, buďte zen a nároční. Záleží na vás, jak budete jednat, myslet, očekávat! Už nebudete podléhat rozkazům ani tlakům všedního života! V kanceláři, v rodině nebo mezi přáteli vám kočka pomůže lépe zvládat stres, tříbit vaši nezávislost, zvyšovat vaše charisma… Stéphane Garnier a Ziggy nám nabízejí udivující příručku nabitou vynalézavostí, kočičími větami a mazanými radami… které vám změní život! První kniha inspirovaná kočkou, která vám poradí, jak lépe žít všední život!... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Penser et agir comme un chat , 2017


více info...

Přidat komentář

Jane2016
07.01.2024 4 z 5

Tahle knížka si mě dokázala získat jedním pohledem, má nejen zajímavý název, ale i krásnou obálku.

Čtení bylo opravdu velmi zábavné a povznášející. Na vlastnostech kočky autor vysvětluje, jak bychom se mohli a měli chovat my v běžném životě. Jak se od těchto krásných stvoření můžeme inspirovat a s čím si nelámat hlavu.

Knížka byla za mě super. Moc dobře se četla, pobavila jsem se, ale i jsem si některé kapitola vzala k srdci. Někdy je opravdu nutné nepotřebné a zbytečné starosti hodit za hlavu a mávnout nad nimi rukou. A někdy je naopak zapotřebí být nezávislý či opatrný.

iv.ča
24.12.2023 5 z 5

Je to pěkná knížka. Rychle se čte!!


petka.f
14.07.2023 1 z 5

Za mě se tohle fakt nepovedlo a dost se divím, že někdo vydal i druhý díl.
Autor dělal v životě všechno možné a knížku údajně napsal za tři týdny - podle mě to na ní je vidět. Naprosto vágní a stokrát opakované myšlenky, napasované na stereotyp kočičího chování, který je ale v pro chovatele koček často dost mimo :)
Styl psaní a počet vět ukončených třemi tečkami asi jako když si unavení píšete s kamarádem na messengeru. Velké zklamání.

Lucieenka
28.06.2023 3 z 5

Lehce se čte a pohladí na srdci.

Leyla
22.05.2023 4 z 5

milá malá knižka .. tak ako všetky mačičky :)

Nicole98
05.01.2023 5 z 5

Miluju kočky a mám se od nich stále co učit!

RendyaDav
17.07.2022 5 z 5

Milá knížka .která nenásilným způsobem motivuje člověka prostřednictvím kočičích vlastnosti.Tahle malá knížečka mi dala víc , než nesrozumitelné motivační knihy , kterých je všude plno. Kniha super postřehy, zábavná. Prostě jednoduše je i zábavná i humorná...

jaroiva
23.03.2022 3 z 5

Neurazí, nenadchne, většinu citátů o kočkách už znám, stejně tak jako další věci. Pro milovníka koček asi zbytečné opakování, pro nemilovníky koček je to asi zbytečné tak jako tak.

boeink
06.03.2022

Nemám ráda motivační knihy, ale miluju kočky. Nejvíc tu svoji, která mi teď, jako obvykle, spí v klíně, Shanzinku.
Knížečku jsem dostala pod stromek od svého syna. Má moc pěknou kočičí obálku. Nedozvěděla jsem se vlastně nic nového, ale v každé kapitolce jsem poznávala tu svoji číču. Je hrdá, milující, je šéf, myslí jen na to, co je pro ni důležité, je přemýšlivá...
Moc ji miluju a vím, že ona mě taky.

Aneleh
02.01.2022 5 z 5

Malá útlá knížečka věnovaná chovatelům koček. Kdo kočku nemá, ten ji nepochopí. Kočka je jedinečná a líbí se mi, jak autor ukazuje na jejích vlastnostech, jak bychom si podle ní mohli zlepšit život a udělat jej radostnější. Když pozoruji svoji kočku, musím mu dát ve všem za pravdu. Jen nechápu, jak tuhle knížku může číst někdo, kdo kočky nemá rád a pak sem dávat negativní hodnocení. Pro tohle nádherné, pohodové a laskavé dílko je i pět hvězdiček málo.

marci8
29.12.2021 1 z 5

Knihu jsem četla, protože mám ráda kočky. Všechny myšlenky, co tam jsou, jsou dle mne všeobecně známé a tak jsem se nic nového nedozvěděla. V některých případech, co se týká koček, má autor nepřesnosti, protože i každá kočka je úplně jiná a ve vlastnostech, které připisuje všem kočkám, se autor mýlí. S kočkami jsem vyrůstala, léta jsem měla chovatelskou stanici a jsou to moji nejlepší zvířecí přátelé, tak to mohu posoudit. Knihu nedoporučuji. Mám z ní pocit, že ji autor napsal, aby něco napsal a co to bude, bylo jedno.

Hanichka
16.11.2021 1 z 5

Co si budeme povídat, není to dobrá knížka. Rozhodně to není seberozvoj, ale to by ani tolik nevadilo. Spíš jde o to, že autor neví, co sdělit - když to není seberozvoj, tak co tedy? Ani jako oslava na kočky to nefunguje, informace se chaoticky opakují, na začátku to ještě docela jde, ale pak už jsem se musela hodně nutit k dočtení :(
(Jak je vidět, krásná obálka neznamená, že i obsah bude krásný).

Lusa
08.10.2021 2 z 5

Líbila se mi obálka a někdy jsem se pousmála, ale nějak mě nezaujala.

Dandy1
21.09.2021 4 z 5

Četla jsem ji pro zábavu ne pro koučink. Proto mě nezklamala.

emilieselden
16.08.2021 3 z 5

Pro každého kočkomila, který ví, o čem je řeč.

minirock
09.07.2021 4 z 5

Protože máme doma tři kočky, trochu toho o jejich zvycích a vlastnostech vím. Ovšem povahu mají každá jinou. Takže jsem je mohl srovnávat s tím co je psáno v této knížce. Na každou se hodilo něco jiného, více nebo méně, ona je totiž každá kočka svá, každá je osobnost. A lidé kteří nemají rádi kočky byli v minulém životě nejspíš myši.

Fiddis
30.06.2021 2 z 5

Mám velmi ráda kočky a mám velmi ráda motivační knihy, ale u této ani pořádně nevím, o čem jsem to vlastně četla. Líbily se mi některé citáty o kočkách a test na závěr bylo fajn překvápko, ale nic moc jsem si z toho nevzala...

valeria0031
08.05.2021 2 z 5

Zezačátku mě kniha zahřála u srdce. A rozhodně mi poskytla větší pochopení ke kočkám. Ale nakonec jsem si odnesla jen dvě myšlenky, který tenhle typ knih zas tak často neuvádí.
"Když je vám něco nepohodlné napravte to hned a definitivně." (no kdo by to neznal. Odkládání věcí, co ve skutečnosti tolik času nezaberou, ale pořád vás děsí a stresuje, že jste to furt neudělali.)
"Napsal jsem knihu za 3 týdny." (já ji sice nedočetla, ale stal se z toho bestseller. Kdo ví, možná to bude velikostí knihy a obálkou)
Je znát, že to byly jen 3 týdny, ale je znát, že se tím autor netrápí. (ano, uhádly jste, kočka by se také netrápila) Je to k zamyšlení, co opravdu všechno můžete.
Ale po půlce, už je to spíše trochu neuspořádané opakování.
Citáty o kočkách byly ovšem skvělé ;)

senbja
03.05.2021 4 z 5

Mně se kniha líbila, i když nejsem kočkomilka. Nebo proto? Teď nevím. :-)

ava.s
18.03.2021 3 z 5

Malá motivační kniha inspirovaná třínohým kocourem Ziggym.
Jsem kočičková a vím, jak se kočičky chovají, je fakt, že občas jim mohu závidět...Některé rady jsou fajn k zamyšlení, něco mi připadalo celkem z cesty a ke konci jsem měla pocit, že autorovi došel dech a vaří z vody. Nebylo to špatné, ale že bych si něco odnesla, nevím.