Buď cool jako kočka

Buď cool jako kočka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444757/bmid_bud-cool-jako-kocka-Ryr-444757.jpg 3 9 3

Víš, které zvíře na světě je nejvíc cool? To určitě neuhodneš! Je to… KOČKA. Chceš být jako ona? V pohodě na duši i na těle? Nedělat si zbytečné starosti, užívat si života a kamarádů?Přichází Ziggy, kocour, který má samé dobré nápady, umí mluvit a poradí ti, jak vyřešit tvá trápení. Zkrátka abys byl šťastný jako kočka. Originální a optimistická knížka pro mládež inspirovaná bestsellerem Chovejte se jako kočka. Je určena čtenářům od 9 let a obsahuje jednoduché a rozumné rady. V 18 různých situacích se Ziggy stává čtenářovým parťákem a koučem a učí ho žít jako kočka: být oblíbený, netrápit se nedůležitými věcmi, být samostatný a v pohodě, porazit nesmělost a obejít se bez mobilu, být (občas) milý na rodiče.... celý text

Přidat komentář

soukroma
16.08.2021 3 z 5

Jako kočkomil jsem neodolala - ale je to opravdu pro malé (ideálně jihofrancouzské) školáky. Kresbami se paperback jen hemží, ale jsou to stále ty samé, kočičí charakterové vlastnosti někdy trochu pokulhávají, a ani citáty nebyly úplně zajímavé (často jakoby jim tu a onde něco chybělo).
Suma sumarum - na základě samozvaného využití kočičího charizmatu bych si dílko představovala mnohem lepší, obsahově i vizuálně.

lenkaabooks
17.08.2020 3 z 5

Určeno pro čtenáře od 9 let. Rozumně a nenásilně pomocí kocoura poskytnuté rady dospívajícím dětem.


eva3992
06.07.2020 4 z 5

Přichází Ziggy, kocour, který Tě naučí jak být cool a jak vyřešit všechna trápení. Jak být oblíbený, jak být samostatný, v pohodě, porazit nesmělost a obejít se bez mobilu. Knížka pro všechny čtenáře a pro děti od 9 let.

Zase jednou jsem sáhla k Lukáškovi do knihovničky a protože miluji kočky, tak jsem tuto knihu nemohla nechat bez povšimnutí. Knížka nenásilným způsobem dětem vysvětlí, jak to zvládnout v dnešním světě. Ať už se jedná o kamarády, rodiče, školu, nové prostředí, první lásky. Každá část je vysvětlena na příběhu ze života, ve kterém se děti můžou najít a díky kocourkovi Ziggymu se dozvědí, jak si s kterým problémem poradit.
Po každé kapitole v knize najdete „chat“, kde si děti můžou zodpovědět otázky o sobě, jak se samy chovají a jak by se třeba mohly zlepšit nebo změnit.

Určitě poučná kniha podaná zábavnou formou. Myslím, že by i některým rodičům mohla trochu pomoci, když si nevědí rady, jak svému dítku vysvětlit nějakou situaci.

Autorovy další knížky

Stéphane Garnier
francouzská, 1974
2018  70%Chovejte se jako kočka
2019  73%Chovejte se jako kočka 2
2020  62%Buď cool jako kočka
2020  73%Chovejte se jako James Bond
2022  76%Ži ako Malý princ