Ži ako Malý princ

Ži ako Malý princ https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499618/bmid_zi-ako-maly-princ-XFr-499618.jpg 4 16 6

Všetci dospelí boli raz deťmi, ale málokto si na to pamätá.“ – Antoine St. Exupéry, Malý princ Ži ako Malý princ je kniha plná nadhľadu, inšpirácie a jemnocitu voči komplikovanému životu tejto doby, ktorá zachytáva múdrosť obľúbeného príbehu od Antoina St. Exupéryho. Stéphane Garnier nám prostredníctvom Malého princa pripomína, kým sme boli v detstve, učí nás, ako si opäť nájsť čas na život a hru a objaviť zázraky každodenného života. Našli by sme len málo kníh, ktoré by boli rovnako obľúbené ako Malý princ. Táto nezabudnuteľná lyrická rozprávka popisuje objavovanie zmyslu života očami malého chlapca cestujúceho po vesmíre v snahe nájsť šťastie. Stéphane Garnier vo svojom diele Ži ako Malý princ prezentuje Exupéryho príbeh cez pohľad človeka súčasnej doby, a povzbudzuje nás – rovnako ako Malý princ – aby sme si zachovali detské očarenie svetom, spomalili, snívali vo veľkom a preukazovali pokornú láskavosť voči našej planéte a sebe navzájom. Garnier v každej kapitole nádherne čaruje s veľavravnou múdrosťou rozprávania Antoina St. Exupéryho, a pripomína nám, ako byť neskorumpovanými rebelmi, ako zanechať svoju stopu vo svete a zbaviť sa nepotrebného a prijať samotu. Ponúka nám aj pútavý návod, ako bez ohľadu na vek znovuobjaviť to najdôležitejšie, a svoje myšlienky strieda s originálnymi ilustráciami, najznámejšími citátmi a radami, ako zúročiť Exupéryho filozofie na pozadí rastúcich a zložitých nárokov moderného života.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Agir et penser comme Le Petit Prince , 2020


více info...

Přidat komentář

Kokoska92
09.01.2024 3 z 5

Knížka mi bohužel moc nesedla, asi to nebyl můj šálek kávy. Do čtení jsem se musela nutit. Čekala jsem od ní zřejmě něco jiného.

Skodinka89
04.11.2023 odpad!

Ačkoliv mám ráda malého prince, tak knížka neoslovila. Možná špatná konstelace hvězd nebo špatné načasování, ale neoslovila.


Pdede
15.07.2023 5 z 5

Malého prince mám hrozně ráda a tato kniha je opravdu výborná - všichni by se nad tématy jednotlivých kapitol měli zamyslet.

medlovice
23.02.2023 5 z 5

A můj Malý princ se zaradoval z této knihy. Krásné citáty, uklidnění a všechny emoce , co kniha může dát . Je tu smích i slzy , moudrost starších i dětí ,nový začátek a ponaučení . Doporučuji číst pomalu s klidem a zamyslet se , aspon trošičku.
Chovejte se jako kočka mě v knihovně minulo, ale velmi mě zajímá, jaké je to chovat se a myslet jako James Bond, když tady pláču nad Malým princem .

Lucienka
07.02.2023 5 z 5

Bylo fajn po delší době číst knihu na motivy malého prince a na chvíli se nad tím zase zastavit a zamyslet, kam se všichni pořád ženeme?!

okeey
23.10.2022 5 z 5

Knížečka, kterou potřebuje každý milovník Malého prince!
Krásné dílko k zamyšlení, které nám vysvětluje jednotlivé citáty z knihy Malý princ. Není to kniha, kterou byste přečetli na jeden zátah a pokud ano, tak si z ní nic nevezmete. Já jsem ji postupně četla 2 měsíce, i když je malá a útlá, tak jsem se nad každou kapitolou zamýšlela a nechala ji v sobě rezonovat. To nejdůležitější poselství je: ,,Nechte v sobě znovu probudit Malého prince." Buďte zase dětmi s fantazií, kouzly a všemu, co k tomu patří. Tohle je prostě krása s nádherou. To musíš mít!