Schalimar Schalimar komentáře u knih

☰ menu

Hněv andělů Hněv andělů John Connolly

U mě opět knížka zabodovala. :-) Mám ale pocit, že tento díl byl něčím jiným a lepším. Doufám, že série s Charliem bude pokračovat.

23.07.2013 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Začala jsem číst druhý díl, protože mě název Popravčí zaujal daleko víc než Dvojitý kříž. Kniha moc nenavazuje, jen sem tam náznakem, to mě tolik nevadilo. Spíš jsem měla problém z začátkem. Všude kam se člověk podíval byla psaná výborná recenze na tuto knihu, tak jsem očekávala "bum". Ale na prvních stránkách to tak nevypadalo. Hlavní postava detektiva mi přišla tak trochu nudná a musím se přiznat, že ani do konce knihy jsem si k němu nevybudovala žádný "vztah". Ale když jsem se dostala k vraždě č. 2, byla jsem ráda, že se příběh začal odehrávat v daleko zajímavější tempu.
Musím se omluvit za malou kritiku, ale možná patřím mezi náročnější čtenáře. Chtěla jsem dát 3 hvězdičky, ale za krásně propracovanou postavu vraha dávám 4. Určitě si přečtu i první díl a a tenhle mohu jen doporučit! :-)

23.05.2013 4 z 5


Smrtelný hřích Smrtelný hřích Lisa Jackson

Napínavé. :-) Ale konec mě zas tak nepřekvapil. Jinak dobré. Opravdu spokojenost. :-)

01.04.2013 3 z 5


Zabijáci Zabijáci John Connolly

Nemyslím si, že tato kniha patří mezi ty slabší od Connollyho. Právě naopak. Série s Charlie je výborná, mám ty knihy strašně ráda, a proto jsem velice potěšena, že je tu i kniha, která se věnuje právě těm dvoum.
Příběh je dostatečně zajímavý a zvráceně vtipný, který se čte skoro jedním dechem. Občas si ji i teď otevřu a pár stránek si přečtu. :-) Pánové si našli u mě své místo. :-)

20.03.2013 5 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Kniha supr, jen na můj vkus se hlavní hrdinka moc zaobírá svými pocity. :) Já osobně bych si přečetla příběh, kde je detektiv Devlin hlavní postavou. :)

16.01.2013 3 z 5


Na zabití Na zabití John Lutz

Začala jsem to číst tak trochu z nudy. Do půlky knihy jsem to vnímala jen jako průměrnou detektivku, ale... Musím uznat, že jsem se spletla. Kniha se opravdu povedla. Chválím! :)

02.01.2013 4 z 5


Mráz ze záhrobí Mráz ze záhrobí Charlaine Harris

Skvělé! Musím se přiznat, že je to má první čtená kniha z téhle série, ale… jsem ráda, že jsem nakonec po ní šáhla. Okamžitě se vrhám na dvě předchozí.
Opravdu skvělé (tedy podle mého názoru), miluji tuhle kombinaci-Sci-fi a fantasy - Horory, thrillery- od všeho trošku.
Žádné zbytečně zdlouhavé popisování krajinky a podobně, občas nečekaný zvrat, úžasná atmosféra, lehké mrazení a podobné supr věci, které nemůžou v takové knížce chybět. :) Opravdu doporučuji. Dalo by se říct, že jsem ji přečetla jedním dechem. :)
Díky za EPUB. :)

21.11.2012 5 z 5


Nokturna Nokturna John Connolly

Trochu jsem se toho bála, ale jsem opravdu mile překvapená. :) Lehké mrazení a nečekané zvraty. Supr! :)

19.11.2012 5 z 5


Až na popel Až na popel John Connolly

John Connolly patří k mým nejoblíbenějším autorům detektivního žánru, a ani tato (již desátá) kniha ze série s detektivem Charliem Parkerem mě nezklamala. Atmosféra knihy je úžasná a kombinace různých dějových zvratů a prokreslených charakterů jednotlivých postav jenom podtrhuje kvality autora. Nejvíce jsem si z celé série zamilovala dvojici nájemných zabijáků Louise a Angela, kteří neváhají svému příteli Charliemu pomoci i tentokrát. Cynický humor, kterým tato dvojice oplývá, je natolik výrazný, že se divím, proč Connollly ještě nepřišel s jejich vlastní sérií (spin-off „Zabijáci“ nepočítám). Tento díl se bezesporu může řadit mezi nejlepší díly celé knižní řady a doufám, že další pokračování budou jen a jen lepší. :)

11.10.2012 5 z 5