Až na popel

Až na popel https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135674/az-na-popel-135674.gif 4 89 13

Charlie Parker série

< 10. díl >

Jaká je nejhorší věc, co jste kdy v životě udělali? Randall Haight má tajemství: jako teenager spolu s kamarádem zavraždil čtrnáctiletou dívku. Teď má možnost začít nový život. Žije v malém městě v Pastor Bay ve státě Maine. Nečekaně se objevuje někdo, kdo ví o jeho provinění. Trýzní Randalla anonymními vzkazy, vyhrožuje, že odhalí jeho kriminální minulost. Randall chce, aby mu soukromý detektiv Charlie Parker pomohl. V Pastor Bay ale shodou okolností zmizí čtrnáctiletá dívka. Také její rodina má tajemství, které se snaží úporně chránit. Charlie Parker se musí pokusit rozplést síť klamů a lží, do nichž je vtažena policie, FBI, člen gangu Tommy Morris i samotný Randall Haight. Parkerův úkol se ukáže ještě složitější – Randall Haight totiž neříká pravdu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Burning Soul , 2011


více info...

Přidat komentář

Niu
24.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Já jsem spokojená. Sice začátek byl trošku pomalejší a dějová linka s Tommym Morrisem mě bavila míň, ale za půlkou dostal příběh spád a akci. Musím říct, že zvrat jsem u Randalla nečekala. Podezřelých bylo tolik, že jsem se i trefila :-) Bylo tam málo Louise a Angela. Jak já bych ty dva chtěla vidět ;-) Duchařinek tentokrát ubylo. Ty, co tady byly, mi ale naháněly husí kůži. Pro mne je to jistota, sáhnout po Parkerovi.

pepa4081
06.11.2021 4 z 5

Kdysi jsem přečetl všechny Connollyho knihy z naší knihovny. Nyní jsem narazil na tuto, sice starší, ale nově doplněnou, a jsem opět velmi spokojen. Napětí, trochu nadpřirozena a skvěle čtivý příběh.
Velmi uspokojivé.


zdendula31
26.05.2020 3 z 5

Zápletka dobrá,ale nejsem fanda zbytečných a rozvleklých popisů a tady jsem teda trpěla.Tři strany o tom jak na větvích sedí havrani...to byla síla,ale dala jsem to.

moudivlacek
12.06.2019 4 z 5

Skvělý díl a tentokrát téměř bez duchů, když nebudu počítat ducha mrtvé dcerky Parkera. A ducha mrtvé černošské dívky, která "strašila a žila" s jedním ze svých vrahů. Jinak to bylo docela zapeklité, všechny zloduchy jsem odhalila, ty poslední dva ne, ty mě "dostali", do nich bych to tedy neřekla ani omylem. Uf, jsem ráda, že jsem ten díl dočetla. Těším se na další.

Finn69
16.01.2018 3 z 5

Charlie Parker má tentokrát menší morální dilema: klient, kterého má chránit před neznámým vyděračem, je odsouzený vrah, který kdysi zabil čtrnáctiletou dívku. Je to sice už dávno, ale víme jak skončila Charlieho malá dcera... a když se v okolí ztratí další dívka, věci se pořádně komplikují. Zvlášť když jde o příbuznou jistého mafiánského bosse.
Nechybí Angel s Louisem ani nespokojení duchové, má to svižný děj a hodně akce, docela to šlo. V rámci série bych to zařadil někam kolem průměru, čili tři hvězdičky.

LucillaPeters
02.05.2017 4 z 5

Stylem a poutavostí mi to trochu připomínalo Ztracené duše, nicméně autor je natolik zkušeným vypravěčem, že i změnu rytmu knihy dokáže popsat poutavě. S napětím jsem měla trochu problém, kniha mi přišla lehce předvídatelná, ale nešlo o nic, co bych autorovi nemohla odpustit. Nenudila jsem se, knihu jsem dala za dvě odpoledne. A v sérii má i tento kus své jasné místo.

šipek
25.11.2015 3 z 5

Pro mě byla tato kniha celkem zklamáním. Nijak moc mě neoslovila.

dexeded
08.02.2014 3 z 5

Ze začátku takový pomalejší, pořádně se to rozjede až ke konci, myslím že jsou i lepší knížky. Ale je to samozřejmě můj názor.

keduler
30.09.2013 3 z 5

Netuším přesně z jakého důvodu, ale tato Connollyho kniha mě nijak neuchvátila. Musel jsem se jí vyloženě prokousávat a snad až teprve poslední třetina knihy mi přišla opravdu zajímavá.
Je to samozřejmě pouze mé vlastní subjektivní hodnocení, které bylo možná i způsobeno, že v době kdy jsem knihu četl jsem já sám nebyl tak úplně v pohodě.

čef
06.04.2013 4 z 5

Asi do poloviny špičkový thriller. Pak autor upadl do své oblíbené fantasy a pro čtenáře detektivek tak román ztratil hodně ze své přitažlivosti - prostě, když přijde duch, tak odejde rozum a je už možné úplně všechno. Naštěstí se v tom autor až tak nepatlal a protože je zručný fabulátor, román se stal zase čtivým. Bohužel napětí alespoň pro mne opadlo a závěr nemohu označit za zcela vystupňovaný a překvapivý. Pokud znovu někdy narazím na tohoto autora, tak se nejdříve přesvědčím do jakého údobí jeho tvorby dílo spadá, abych se opětovně nezačetl do něčeho, co mi až tak nesedí.

Patapuf
11.02.2013 5 z 5

Perfektní čtení, poutavý příběh a zajímavý konec.... zdá se mi že Charlie čím je starší, tím je temnější.... Chtěl bych být jako on...

bezprezdivky
01.11.2012 5 z 5

Connollymu jsem zcela propadl, čekám netrpělivě na každý český překlad. V sérii s Charliem Parkerem jsou samozřejmě slabší i lepší kusy, ale tahle patří spolu s Černým andělem na vrchol. Na rozdíl od zmiňovaného Černého anděla jsou tu až minimum potlačené prvky nadpřirozena (které ozvláštňují všechny knihy JC), ale je to ve prospěch absolutně brilantně vykonstruované a vygradované zápletky, v níž má každý hrdina svůj vlastní motiv, logický a přesto ve finále nevyplněný. Obecně vzato tato kniha disponuje jednou z nejvybroušenějších zápletek of all times !

Schalimar
11.10.2012 5 z 5

John Connolly patří k mým nejoblíbenějším autorům detektivního žánru, a ani tato (již desátá) kniha ze série s detektivem Charliem Parkerem mě nezklamala. Atmosféra knihy je úžasná a kombinace různých dějových zvratů a prokreslených charakterů jednotlivých postav jenom podtrhuje kvality autora. Nejvíce jsem si z celé série zamilovala dvojici nájemných zabijáků Louise a Angela, kteří neváhají svému příteli Charliemu pomoci i tentokrát. Cynický humor, kterým tato dvojice oplývá, je natolik výrazný, že se divím, proč Connollly ještě nepřišel s jejich vlastní sérií (spin-off „Zabijáci“ nepočítám). Tento díl se bezesporu může řadit mezi nejlepší díly celé knižní řady a doufám, že další pokračování budou jen a jen lepší. :)

Autorovy další knížky

John Connolly
irská, 1968
2008  87%Kniha ztracených věcí
2006  84%Černý anděl
2017  86%Vlk v pasti
2007  77%Nokturna
2001  85%Polibek smrti

Kniha Až na popel je v

Právě čtených1x
Přečtených146x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených11x
Knihotéce129x
Chystám se číst29x
Chci si koupit11x