Hněv andělů

Hněv andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164923/charlie-parker-hnev-.jpg 4 118 30

Charlie Parker série

< 11. díl >

V hlubokých lesích Maine je objeven vrak letadla. Nikde se však ani nemihla zpráva o jeho zmizení, nikde nejsou žádná těla. Jen někteří lidé, dobří i zlí, po něm usilovně a velmi, velmi dlouho pátrají. To, co se ve vraku ukrývá, má mnohem větší cenu než peníze: je to seznam jmen mocných a vlivných mužů a žen, kteří zaprodali svou duši Ďáblu. Schyluje se k bitvě mezi těmi, kteří si přejí, aby seznam zůstal v tajnosti a těmi, pro něž představuje zásadní zbraň v boji proti silám temnot. V závodě na život a na smrt chce uspět i soukromý detektiv Charlie Parker, muž, který toho ví o podstatě Ďábla, jenž se snaží nalézt cestu, kudy prorazit na svět, víc než ostatní. Parker má ale zároveň strach, aby na seznamu neobjevil i své jméno. K vraku se stahují ale i další: krásná žena se zjizvenou tváří a chutí zabíjet; mlčící dítě, jež si pamatuje vlastní smrt; sériový vrah, který si říká Sběratel, jenž vidí ve jménech na seznamu jen další obětní beránky pro své spády… A jak rivalové postupují do nitra severoamerického Maine, aby se střetli uprostřed nekonečných lesů, netuší, že v jejich hloubi se ukrývá další tajemství. Někdo nebo snad něco pád letadla přežilo. A teď to čeká… 1. vydání. – zdroj: www.legie.info –... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Wrath Of Angels , 2012


více info...

Přidat komentář

m2056
05.09.2023 3 z 5

Průměr není to špatný ani nejlepší autor má i lepší knihy.

Niu
19.10.2022 5 z 5

Já jsem i nadále unešena příběhy Charlieho Parkera. Baví mne to vyprávění o historii míst, minulosti osob a jejich rozhodnutích. Mělo to hororovou atmosféru více, než ostatní díly. Mně osobně se nejvíce líbily části z lesa. Hlavně ten začátek jsem četla večer a pak jsem se bála :o) Mírné doplnění o rodinné záležitosti. Sam je vtipná a v kombinace s párem Louis-Angel to nemělo chybu :o) A jednu zajímavost jsem našla ve spojení s Kanadou. Není to tak nedávno, co jsem četla knihu od Louise Pennyové Pohřběte své mrtvé, kde byly informace o boji na Abrahamových pláních. Tady se autor taky zastavil. Je super najít propojení o historii ve více knihách (jedná-li se o jiné věci než světové války a velké revoluce). Divím se, že má tahle série tak málo komentářů. Ale je to skvost, bohužel zapadl v mainstreamu.


Laf
21.10.2020 4 z 5

Docela dobrý příběh. Jak už tu zaznělo, bylo zde moc postav k zapamatování a hrozně se to pletlo. Navíc vždycky chvilku trvalo, než jsem se do knihy začetla. Popis knihy mne nalákal, ale nakonec jsem byla trochu zklamaná. I tak to stálo za ten čas :)

Irena77
26.04.2020 4 z 5

Hodně zajímavý příběh, ale taky hodně postav. Celkem si mi to motalo. Ale jinak za mě dobrý.

kachnat
06.04.2020 4 z 5

Propletený příběh, fantasy thriller, množství postav. Příjemně napsané, dobře se četlo. Zajímavý příběh s padlými anděli, bojem dobra a zla, a překvapivý konec. Detektivní zápletka.

Bali111
27.03.2020 4 z 5

Tuto knížku jsem čistě náhodně četla po přečtení Černého anděla, který se četl jedním dechem. Netušila jsem, že Hněv andělů je v určitém ohledu navazující a bylo to příjemné zjištění. Autor svým propracovaným příběhem opět nezklamal, i když první zmíněná kniha se mi přeci jen líbila o trošku víc. V textu jsem se neztrácela, postavy se různě proplétaly a příběh postupně dával smysl. Zajímavý byl konec příběhu! Také nesmím zapomenout na osvěžující autorův humor.

moudivlacek
21.09.2019 3 z 5

Nebyl to špatný díl, ale oproti minulým dílům to pro mne bylo slabší. Ale motiv byl skvělý a v koutku duše si říkám, že někteří lidé by potřebovali nejen věřit v peklo a ďábla, ale i v to, že za své činy budou skutečně peklem potrestáni.
Parker je tu hodně dlouho v ohrožení, přesto jsem v něm věřila stejně jako na začátku příběhu. Na konci mě bylo trochu líto jednoho známého, chápala jsem, proč to udělal, přesto se to nedá omlouvat.
Těším se na další díl.

nycol
24.08.2019 4 z 5

Čtivá a částečně uvěřitelná, dobrá kombinace.

Kathleen
28.07.2019 5 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Detektivní zápletka s nadpřirozenem mě uchvátila. Autor se zabývá detaily, což vytváří promyšlený celek.
Další skvělá kniha za pár korun z Levných knih.

Andrea81
22.04.2019 3 z 5

Mám ráda Charlieho Parkera, ale tady je to na mě už trochu moc. Moc mystery, moc popisů, atd. Ale zase někdy příště si další příběh s Parkerem ráda přečtu.

Elfuck
19.10.2018 2 z 5

Knihu jsem našla pod fantasy tím pádem mě zklamala už v začátku protože fantasy i nadpřirozeno běželo 3 km okolo. Občas se o něm zmíní, ale stejně rychle zmizí ze scény. Spoustu pro příběh nepodstatných historek, životních osudů...Neustálé přeskakování do minulosti, na jinou osobu. Kdyby jsme se drželi toho co bylo pro vývoj příběhu důležité máme 20 stránkový časopis. Čekala jsem, že alespoň bude zajímavě vymyšlený konec který vzal autor letem světem. Je tedy pravda, že jsem předtím nic o Parkerovi nečetla, ale po tomhle dílu asi ani nemám chuť něco zjišťovat. Dávám hvězdu za Sběratele a Liat.

Paja11.11
02.09.2018 odpad!

Kniha mě nezaujala, nedočetla jsem ji. Pro mě se zde vyskytovaly zbytečné popisy věcí nebo události, které nebyly, až tak zajímavé nebo podstatné, jen mě to odtrhavalo od děje.

Lmslaver
08.08.2018 4 z 5

John Connolly si potrpí na podrobné popisy, i na detailní vylíčení života osob, které mají v příběhu epizodní, nebo zcela nedůležitou roli. Obvykle dávám knize padesát stran a pokud mě nezaujme tak ji odložím, tady jsem si přidal deset, pak dalších deset, pak dalších…a než jsem se nadál měl jsem za sebou dvě stovky stran, ale děj se prakticky skoro neposunul, pouze vysvětloval, kdo se v této honbě za seznamem hříšníků vyskytl a jak. To už jsem věděl že knihu neodložím, protože Connolly dokáže psát i o nepodstatných věcech a přesto zaujmout.
Ačkoliv se jedná o hledání ztroskotaného letadla v hlubokých lesích, do samotné divočiny zavítáme až v závěrečném finále knihy. Do té doby Connolly posouvá jednotlivé postavy v románu jako figurky po šachovnici, aby postupně odkrývaly historii vraku, motivaci a osud pasažérů i význam seznamu osob zaprodaných temnotě.
Na čtyři sta stran je zápletka jednoduchá, Charlie Parker jako detektiv nemá moc práce, a ještě mu přispěchá na pomoc deus ex machina, ale získal si mé sympatie a určitě brzy sáhnu po nějakém jeho dalším příběhu.
Citát: „Spoušť na téhle zbrani jde tak zlehka, že by mohla spustit jen pouhým závanem vánku.“

makynka911
03.08.2018 2 z 5

Nedočetla jsem. Prostě jsem se nemohla prokousat přes přílišné popisování postav, které ani nepatřili do hlavní dějové linie. Hvězdy dávám za vcelku vkusnou obálku a námět, který mohl být zajímavý, ale bohužel jsem k němu nedošla.

pavla7316
10.10.2017 1 z 5

Na začátku příliš štace mezi ději a tvá než se zorientujete. Další věc co bych opravdu vytkla je přílišné popisování i hluboké minulosti u vedlejších postav. Příklad- najímá si průvodce, je to starý známí- vedlejší postava co za chvilku ulice zemře a pan spisovatel musí jeho život rozebrat tak, že popisuje i jeho rodiče dlouho před tím než se vůbec tato vedlejší postava narodí. Kdyby byli méně těchto blábolů, kniha by byla čtivější a dostala by vyšší ohodnocení. Co na tom že je to silný fascikl, když základní dej by se vešel na třetinu knihy, ušetřil by se papír a bylo by to opravdu lepší, než spousta nezajímavé omáčky okolo jen aby kniha byla dlouhá a v těch slovech navíc i nudná.

LucillaPeters
02.05.2017 5 z 5

Konečně opět Parker se vším všudy. Zápletka jednoduchá, přímočará, vyprávění temné, děsivé, strhující. Navíc opět s mými oblibenými vedlejšími postavami. Jen je třeba opravdu znát i předchozí díly, návaznost je zde důležitá. K čemu mám ovšem výhrady, to je překlad (což mi vadilo i u dřívějších dílů, kde pro jednoho pachatele bylo několik různých jmen - záleželo na překladateli), ale tady i korektura, v knize je poměrně dost překlepů ... Škoda ...

Kralik68
22.01.2017

Opět skvělý příběh. Jen doporučuji všem, aby četli sérii o Charliem Parkerovi od začátku, protože hodně věcí na sebe navazuje nebo se odvolává a pokud nebudete znát souvislosti, tak vám kniha vytržená z kontextu může připadat zmatečná jak je i znát z některých recenzí níže. Současně je potřeba mít rád i knihy s nádechem nadpřirozena :-)

katy238
07.09.2016 5 z 5

Výborná četba s nádechem temnoty a nadpřirozena. Sháním celou sérii od začátku. Úžasný zážitek.

niki-chan
09.06.2016 5 z 5

Úžasný a strhující příběh s Charliem Parkerem. Místy i děsivý, zvlášť pak moment s dívkou a chlapcem na konci. Škoda jen toho konce

cie
09.01.2016 2 z 5

Prostě nuda...spousta lidí, jmen a jejich příběhů, které s příběhem snad ani nesouvisí, (SPOILER) takže samotný příběh je jen o cestě do lesa, což čtenář uhádne už na začátku.

Autorovy další knížky

John Connolly
irská, 1968
2008  87%Kniha ztracených věcí
2006  84%Černý anděl
2017  86%Vlk v pasti
2007  77%Nokturna
2001  85%Polibek smrti

Kniha Hněv andělů je v

Právě čtených7x
Přečtených178x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených8x
Knihotéce187x
Chystám se číst58x
Chci si koupit13x