Romik99 Romik99 komentáře u knih

☰ menu

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Přemýšlela jsem dlouho, co napsat k této knize. Ne protože by byla špatná, ale naopak. Chápu, že pro někoho to není ten správný šálek čaje, sama jsem byla v trochu v rozporu zezačátku, ale to se brzy změnilo...
Nejprve mě vyděsilo střídání vypravěčů. Nemám ráda, když se v knize moc přeskakuje, ale tady to dává naprostý smysl. Opravdu mě bavila občasná změna prostředí, myšlení a děje, v některých částech jsem se ale trochu ztrácela. Autorka totiž přeskočí dopředu, dozadu a potom se vrátí do přítomnosti.
Velmi zajímavé byly myšlenky Lily. Jsem moc ráda, že to nebyla bezeskvrnná hrdinka, která nemá žádné pochybnosti o svém rozhodnutí. Člověk, i ten sebehodnější, udělá v životě nějakou tu chybu, přemýšlí, jestli se rozhodl správně a na základě toho udělá chybu další. V tom je pro mě kniha výjimečná.
Na knihu jsem narazila náhodou, většinou sáhnu po jiném žánru, ale musím říct, že jsem se v ní našla. Do první poloviny bylo možné se odtrhnout, jelikož to byl spíš román o nešťastné lásce, ale potom no posuďte samy. Moc mě bavil děj, zápletka a samotné vyvrcholení a odhalení tajemství. Musím taky podotknout, že jsem se ráda podívala na výchovu postiženého dítěte. Všude se o nich mluví, ale člověk, který to sám nezažije neví, jak je to psychicky i fyzicky náročné.
Z knihy jsem opravdu nadšená a i přes pár zádrhelů určitě doporučuji si jí přečíst a dát jí šanci.

20.01.2024 4 z 5


Syn času Syn času Deborah Harkness

Tenhle díl se mi četl asi nejhůře ze všech. Nemám moc ráda přeskakování v čase, ještě když je to z pohledu muže. Naštěstí je to čistě jen můj problém. Znovu bych tenhle díl asi číst nepotřebovala, ale určitě jsem ráda za to, že vím, jak to celé dopadlo. Špatná zkušenost, taky zkušenost.

09.01.2024 2 z 5


Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Musím říct, že jsem ještě podobnou knihu nečetla. Možná je to ale moje vina, že vyhledávám jiný druh knih. Tenhle příběh mě každopádně moc zaujal. Už mě moc nebaví romantické příběhy chudých holek, co se zamilují do bohatého chlápka. Tenhle příběh je mi mnohem blíže. Začátek byl pozvolný, neměla jsem problém se odtrhnout, ale zároveň jsem chtěla pokračovat. Možná na mě až trochu moc hlavní hrdinka lhala. Přece někdo s normálním rozumem pozná, kdy je toho dost? Každopádně Mike byl moc sympatický mladík. Moc se mi líbil nápad příběhu v příběhu. Líbil se mi styl psaní dopisu, bylo poznat, že jsou z jiné doby. Ne jednou mi ukápla slza... Zároveň jsem moc ráda, že jsem se mohla podívat na to, jak to v některých letech fungovalo. Člověk, co vyrůstá v dnešní době, si to neumí úplně představit. Máme všechno naservírované, vše dovolené, vše dostupné...Celkově to hodnotím jako moc krásný příběh, díky kterému jsem se odpoutala od reality, nechala se jím pohltit a zaplakala si. Nejkrásnější byl pro mě však asi závěr, který mě donutil se zamyslet. Zamyslet se nad sebou, nad svým životem a nad svými problémy... Děkuji autorce, že mi otevřela oči.

08.10.2023 5 z 5


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Na knihu jsem narazila až letos a lituji, že ne dřív. Bohužel se aktuálně pevná vazba nedá sehnat, tak si musím vystačit s e-knihou, ale ani to mě neodradilo.
Líbí se mi nápad autorky a její hluboké myšlení. Myslím, že není třeba zmiňovat děj, o který tu podle mě vlastně ani nejde. V knize a celé sérii jde hlavně o to, co je skryté uvnitř a na co mají knihy upozorňovat a to mě na nich baví nejvíce. Díky nim se člověk opravdu zamyslí nad chováním dnešních lidí, nad hříchy, kterými většina sama trpí aniž by o tom věděla.
Děj je dobrý, výrazy vyskytující se v knize odpovídají věku dětí. Vlastně mi na ní a na celé sérii vůbec nic nevadilo. Určitě doporučuji přečíst. Sama jsem se nemohla odtrhnout.
Postava Kaidana je velmi zajímavá a stejně tak Anny. Jsem ráda, že je zde ukázaný vnitřní boj s hříchy. Anna i přes to, že je v duši čistá a navenek moc hodná holka, bojuje se závislostí na drogách. Vlastně k tomu přišla jako slepý k houslím. A i to je v dnešní době podle mě velmi časté.
Za mě jedna z nejlepších knih a sérií.

02.01.2023 5 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Moc hezká kniha. Oceňuji né úplně typickou zápletku. Akorát něžností, akorát romantiky. Chtěla jsem jí číst každý den, což se mi v poslední době moc nestává. Líbí se mi, kam mě autorka navedla, co mi touto knihou ukázala. Dva lidi se společným, ačkoliv smutným, zážitkem z minulosti k sobě podle mě cítí úplně jiné pouto. Mají mnohem hlubší vztah založený na porozumění a to jsem si dodnes neuměla ani představit. Velmi oceňuji i postavu kočky, která tomu dala odlehčující, chvílemi i veselý nádech. Celkově jsem velmi spokojená a moc ráda, že jsem měla tu čest se se Samem a Laurií seznámit. A to i přes to, že jsem na ní byla chvílemi dost naštvaná, protože bylo úplně jasné, že to s jejím tajemstvím nedopadne dobře. Miluju když ve mně knížka vyvolá různé emoce, ať už dobré či špatné. Znamená to totiž, že je velmi dobře napsaná a na čtenáře působí tak, jak by měla.

25.11.2022 4 z 5


Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Za mě jedna z dobrých knih. Ze začátku jsem měla problém se začíst, postupem času jsem se však nemohla od knihy odtrhnout. Velmi napínavý příběh. Od půlky jsem sice tak nějak tušila jak to dopadne, ale vůbec mi to vlastně nevadilo. Naopak mě velmi zaujaly momenty schované v pozadí, kterých si možná někdo nevšiml. Ty mě donutily se na konci zhluboka nadechnout a srovnat si to v hlavě. Díky nim jsem nakonec celou knihu přehodnotila a musím uznat, že mě opravdu překvapila. Věděla jsem, že je dobrá to Jo, ale ty zjištění na konci tomu dodaly na hloubce a opravdu mě zasáhly.
Jako milovník koček oceňuji postavu kocoura, která je popsaná opravdu podle reálného chování a myšlení koček. Zapadá tam krásně a chvilkami i čtenáře jeho chování pobaví.
Zároveň jsem ráda, že jsem měla možnost nahlédnout do rizik podnikání s knihami. Pravděpodobně to v dnešní době opravdu není lehké.

05.11.2022 4 z 5


Soudný den Soudný den Adriana Michálková

Po přečtení této série mi všechny ostatní knihy přijdou nevýrazné. Ráda na ně vzpomínám a musím říct, že je ráda i půjčuji. Protože lidi, které to nečetli, neví o co přišli. Mamka sérii četla už 2x a já se na to taky chystám, konečně. Klobouk dolu. I když vlastně nevím, jestli chválit něco skvělého, co vzniklo v nejtěžších chvílích autora, není trochu bezcitné.

03.03.2020 5 z 5


Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Tato kniha mi doslova vzala dech. Spát jsem chodila pozdě a vstávala jsem dříve, abych ji mohla dočíst. Takový děj jsem, musim říct, ještě nikde nepotkala. Je zajímavé, že se tam odráží i náboženství, víra a samotné názory autorky.. Nelituji, že jsem knihu koupila.

03.03.2020 5 z 5