rickiwolf rickiwolf komentáře u knih

Pouta věrnosti Pouta věrnosti František Kožík

Dlouho jsem od tohoto autora nic nečetl. Věděl jsem však, že jde o kvalitního autora. Jeho kniha vystihla život tohoto méně známého malíře dokonale.

08.07.2025 4.5 z 5

Ponory do minulosti Ponory do minulosti Hanns-Wolf Rackl

Kniha nás seznámila s několika archeologickými nálezy převážně ve Středozemním moři. Díky ní jsme mohli blíže sledovat práci objevitelů, kteří k tomu přispěli.

28.06.2025

Pirát na Dunaji Pirát na Dunaji István Bedö

Zajímavý cestopis, jež vznikl na řece Dunaj. Jako obvykle je u cestopisů z této edice podáno autorem množství informací.

10.06.2025 4 z 5

Co skrýváme pod kůží Co skrýváme pod kůží Lubomír Macháček

Jde o zajímavě napsané povídky.

03.06.2025 4 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Ten konec mi připadal trochu přitažený za vlasy, ale jinak dobrý. Jako vždy.

21.05.2025 3.5 z 5

Únor 1948 Únor 1948 Karel Kaplan

Tento autor prostě ve svých knihách postihl atmosféru doby, a to především přiblížením komunistických zločinů na jejich odpůrcích. V této knize nám přiblížil nástup k moci, který tato strana tolik očekávala.

05.05.2025

Petr Zenkl - Politik a člověk Petr Zenkl - Politik a člověk Martin Nekola

Zajímavě napsaná kniha, pojednávající o životě významného činovníka našeho politického dění. Myslím si, že bychom si měli tyto osobnosti připomínat daleko více, zejména v dnešní době.

12.04.2025

Claudius bůh a jeho žena Messalina Claudius bůh a jeho žena Messalina Robert Graves

Opět šlo o dílo, které stojí za to si přečíst. Je však pravda, že druhý díl byl asi o něco horší. I díky tomu, že zde dostal prostor Blízký východ a jeho problematika. Tím se kniha částečně rozmělnila.

07.04.2025 4 z 5

Já, Claudius Já, Claudius Robert Graves

Kniha se mi líbila také proto, že jsem chtěl změnit téma. Také z toho důvodu, že se týkala doby, která je poměrně zanedbávána. Autor dokázal vykreslit ty nejmenší zápletky na pozadí historických událostí. Toto dílo se mu velmi vydařilo.

01.04.2025 4 z 5

Hra na nikdy Hra na nikdy Jeffery Deaver

Na mě tam bylo popsáno až moc počítačových her a jiných věcí, které byly propleteny s touto tematikou. Já jakožto ten, který hry nehraje, jsem pak vnímal text jako příliš schematický. Přesně podle těchto her. Myslím si, že předešlé knihy od tohoto autora byly lepší.

29.03.2025 3.5 z 5

Proti všem Proti všem Tom Clancy

Po dlouhé době jsem si přečetl něco od tohoto autora. Jde zase o dechberoucí zápletku děje, která je předpokladem úspěchu díla.

21.03.2025 4 z 5

Srpnové výstřely Srpnové výstřely Barbara Tuchman

Začátek I. světové války nenasvědčoval tomu, co se mělo odehrát během následujících let. Němci postupovali, a zdálo se, že je nic nepřekvapí. To vše se změnilo v bitvě na Marně, blízko Paříže, kde díky příznivým okolnostem, Spojenci svého soupeře naprosto šokovali.

15.03.2025

Devátý muž Devátý muž Steve Berry

Kdybych nevěděl, že v tomto díle se jedná o čistou fikci, tak bych mu to i věřil.

23.02.2025 4 z 5

Americký sen Americký sen Norman Mailer

Byl to příběh poměrně obtížný na sledování děje. Jinak to docela šlo, a to co se stalo v poměrně malém časovém úseku, stálo za to.

16.02.2025 3 z 5

Říkali mu Ike Říkali mu Ike Ivan Brož

Zajímavá publikace o významné osobnosti světových dějin. Jeho život ovlivnil mnoho lidí, a to nejen v USA. Kniha se navíc dotýká doby, která mě celkem zajímá. Jen jsem musel překousnout poplatnost minulé době, kdy autor zmiňuje politikovy vzájemné vztahy s představiteli Sovětského svazu a jeho vazalů.

12.02.2025

Zvonokosy Zvonokosy Gabriel Chevallier

Jedná se o vtipně pojatý příběh z francouzského venkova z počátku minulého století. Velmi se mi to líbilo.

03.01.2025 4 z 5

Amerika bez retuší Amerika bez retuší Ivan Brož

Při některých větách v této knize, jsem měl pocit, jako by byly vyřčeny Ruskem dnes. Je to dost podobné. A daly by se nalézt paralelní situace. Jinak jsem měl pocit jako kdyby se autor snažil vykreslit Ameriku co nejhůř. Prostě taková byla doba. Vždyt´ jsme v ní žili čtyřicet let

25.12.2024 2.5 z 5

Dali mu jméno Otakar Dali mu jméno Otakar Karel Richter

V tomto díle jsme měli možnost sledovat osudy postavy, podle níž byly pojmenovány ulice a mnoho jiného. Šlo o kapitána Otakara Jaroše. Tato kniha, je vzhledem k datu svého vzniku, poplatná své době.

18.12.2024

Táborská republika Táborská republika Václav Kaplický

Tato kniha, která se zabývala tématem husitství, mi dala docela zabrat, a to především rozsahem. Jinak tímto obdobím historie se zabývá historik Petr Čornej, od něhož jsem už také něco přečetl.

16.12.2024 3.5 z 5

Cizáci I. díl Cizáci I. díl Emanuel Zítek

Pěkný příběh zasazený do sklonku vlády Rudolfa II. Který je spjat s intrikami, které se jeho panování snažily co nejdříve ukončit.

09.11.2024 4 z 5