Dítě gulagu

Dítě gulagu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479704/bmid_dite-gulagu-MkU-479704.png 4 8 2

Vyprávění této knihy je založeno na životních zkušenostech Yuriho C. Feynberga, který je jedním z posledních žijících dětí, které prošly gulagem. Ačkoli nebyl jedním z vězňů, strávil část svého dětství za ostnatým drátem v odlehlém sibiřském táboře nucených prací, kde jeho matka pracovala jako lékařka. Jako jediné dítě tam tehdy žil mezi Stalinovými politickými vězni, těžkými zločinci a dozorci. I díky svým neobyčejným zkušenostem v gulagu se z něj stala silná osobnost s nezlomným charakterem, který mu v dospělosti umožnil vyniknout v sovětských speciálních jednotkách, přežít trestní stíhání v Sovětském svazu a překonat bolestné osobní tragédie, aniž by ztratil svou lidskost.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Child of Gulag , 2013


více info...

Přidat komentář

rickiwolf
10.03.2024 4 z 5

Nejdřív jsem nevěřil, že kniha vycházela ze životních zkušeností autora. Je však jasné, že dílo je podáno s určitou nadsázkou.

TinaBookBlog
17.01.2023 4 z 5

Kniha mě v knihovně zaujala svým názvem a navíc mě tento žánr stále baví a zajímá. Musím říct, že jsem vedle rozhodně nesáhla. Čtení je to zajímavé a dobře zpracované nehledě na to, že autor vlastně tak nějak ani není spisovatelem a je to jeho jediná kniha.
Dítě gulagu vypráví příběh z takového úhlu pohledu, který jsem doposud nečetla. Hlavní postava vás provede od svého útlého dětství, které strávil v gulagu, jelikož tam pracovala jeho matka, až přes dospívání, armádu a dospělý život.
Zpočátku se čtení vleklo a nějak ne a ne se začíst. Až později jsem knihu začala hltat. Musím říct, že jsem opravdu obdivovala autorův charakter a sebekázeň. Doporučuji!


Štítky knihy

gulagy podle skutečných událostí

Autorovy knížky

2021  85%Dítě gulagu