Redmassie Redmassie komentáře u knih

☰ menu

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Líp než veronikaaa bych to nenapsala. Téma těžké nemoci nezpochybňuji, ale způsobem jakým je kniha napsána u mě Green klesl. Malinko mi to připomíná boom u 50 shades, kdy najednou tisíce holčiček, dívek, žen se začalo chlubit jak přelouskalo knihu o 600 stranách. Upřímně, kdo by to nezvládl, když to je psáno příšernou slovní zásobou a stylem, kdy se ty stránky dají přeskakovat a nepřijdete vůbec o nic. A podobně to vidím u Hvězdy nám nepřáli (i když jsou o úroveň výš), ale tak pozitivně, aspoň něco ty děti dneska čtou.

20.08.2015


Kafka na pobřeží Kafka na pobřeží Haruki Murakami

Murakami, Murakami. Pohltil mě neskutečně a touhle knihou si mě získal. Úvahy k zamyšlení a pěkně prolínající se příběh. Rozhodně není pro každého konzumního čtenáře.

20.08.2015


Sputnik, má láska Sputnik, má láska Haruki Murakami

Po knize Kafka na pobřeží, byl Sputnik pro mě menší zklamání, takové suché a méně mě příběh pohltil, místy mě lehce nudil. Ale po přečtení a zpracování díla, musím hodnotit kladně. Příběh má své kouzlo a záleží jakým pohledem se na něj díváme.
Podobně tomu tak bylo u knihy Na jih od hranic, na západ od slunce. Představa, že Šimamoto ani možná neexistovala (Jak Murakami uvedl v rozhovoru), dalo příběhu nový rozměr. Podobně jsem přistupovala ke Sputnikovi.

20.08.2015 3 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Brown je mistr (i když někteří jedinci tvrdí, že kopíruje Eccův styl). Donutí zamyslet a také dokáže vzbudit touhu po dalším vědění. Díky němu jsem přišla na chuť historii, kterou zobrazil ve svých dílech. Inferno je to nejlepší podle mě co napsal, několikrát nečekaný převrat v ději a skvěle použité Dantovo dílo - přečteno jedním dechem.

13.07.2015 4 z 5


Pětka na ostrově pokladů Pětka na ostrově pokladů Enid Blyton

Knížky mého dětství, celkem předvídatelný děj a žádný vývoj postav, ale v 9 letech jsem je milovala :-)

13.07.2015