PrincessAgnes PrincessAgnes komentáře u knih

☰ menu

Strašná nádhera Strašná nádhera Halina Pawlowská

Humorné, milé, čtivé, některé jsem shovívavě přeskakovala, ne vždy se zadaří, celkový dojem ale příjemný :)

18.02.2015 4 z 5


Hollywood Hollywood Charles Bukowski

Ne, nedočetla jsem ji. Bukowski je možná drzý génius, ale v téhle knize je spíš smutně patetický. Omlouvám se všem jeho nadšencům, ale radši si na toho panáka zajdu do nejakého rádoby uměleckého pražského podniku než o tom číst.

18.02.2015 3 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nesnáším mainstream, Harryho Pottera jsem četla až když si všichni kolem čmárali na čela klikyháky a v kině běžel první díl. Stmívání a celá upírská série mě dohnala až když jsem v zájmu zachování svého společenského života byla nucena jít na premiéru posledního dílu a 50 odstínům šedi dodnes statečně odolávám. Z nedostatku knížek ve svém okolí jsem ale nakonec po dlouhém přemlouvání sáhla po Hunger Games a musím říct, že toho nelituju. Mnohem více lituju toho, že jsem si přečetla předchozí hodnocení. Knihu jsem četla v originále a dialogy mi nepřišly špatně napsané ani jednoduché. Celkově jsem ji přečetla dost rychle, vtáhla mě do děje a líbilo se mi, že si můžu jen domýšlet, co asi prožívají ostatní soupeři. Potěšilo mě i filmové zpracování, které docela odpovídalo mým představám, pokud bych ale nejdřív viděla film, asi bych od knihy upustila. Takhle jsem spokojená a hodnotim pozitivně!

18.02.2015 5 z 5


Monarcha Absint Monarcha Absint Natálie Kocábová

tohle už na mě bylo trochu moc, myslím, že jsem ji kdysi taky ani nedočetla....

18.02.2015 2 z 5


Schola alternativa Schola alternativa Natálie Kocábová

Tahle knížka je tak absurdní, ujetá, schizofrenní a nicneříkající, že je až skvělá. Byla jsem ráda, že můžu prostě jen číst, sem tam se zastavit, někdy se ironicky pousmát, neřešit, nepřepínat. Líbil se mi ten podivuhodný chaos umělcovy duše, který málokdo vyjadřuje slovy. Snad kdyby se vyřádila na plátně a měla trochu štěstí, byla by přijata lépe.

18.02.2015 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Jedna z mála knih, kterou jsem četla ve třech jazycích a v každém mi připadala jiná, česky rozverně dětská, anglicky nepochopená a francouzsky.....prostě okouzlující a hluboká. Ačkoli mám ve většině případů ráda český překlad, v tomto případě je mi líto všech, kteří do tajů francouzštiny neprodnikli natolik, aby si mohli vychutnat všechny krásy tohoto díla. Je tak zvláštní a abstraktní, tak pohádkově malebné, tak jednoduché a přitom vyprávějící tak dojemný příběh. Je to knížka, která mě provází už od střední na všech cestách, která mě uspává, rozesmívá, nutí k zamyšlení a kterou mám nadevšechno ráda. Pokaždé obdivuju Exupéryho genialitu ♥

18.02.2015 5 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Tak já nevím, knížka je to fajn, jsou tam zajímavé myšlenky, ale celou dobu, co jsem jí četla jsem se nemohla ubránit pocitu, že mě má autor za idiota. Prostě mi to přišlo všechno tak přehnaně obrazné a vykonstruované a rozhovory nereálné, že bych si radši přečetla soubor výzkůmů, které byly v knize zmíněny než samotnou knihu, za mě tedy zklamání :(

18.02.2015 2 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Nemůžu si pomoct, ale tahle kniha mě zas tak nenadchla, přílš časté střídání vypravěčů mi nějak nedělalo dobře a celkově mi přišla zbytečně zdlouhavá.

18.02.2015 3 z 5


Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Tahle knížka se nedá popsat, možná si ani nějaké popisy nezasloží, protože každému zahraje na jinou vnitřní strunu a každého se dotkne někde jinde. Nicméně musím souhlasit, že je zváštní, nezapomenutelná, krásná a podněcující fantazii. Už na prvních několika stranách jsem si k ní vytvořila vztah a zamotala jsem se do všech těch tónů a barev a až do konce jsem v nich po špičkách tančila a měla jsem z toho všeho neskutečnou radost.

18.02.2015 5 z 5