pilipp pilipp komentáře u knih

☰ menu

Hrobka nemrtvých Hrobka nemrtvých Rick Riordan

Knihy Ricka mám ráda a je to pro mě oddechovka a hlavně velká zábava. Napsat knihu jako dialog se čtěnářem a ještě k tomu vtipně je opravdu kumšt. Apollón se mění a už to není stejná postava jako v prvním díle. Stává se více lidským a dochází mu chyby, které udělal jako bůh. Knížku jsem jako vždy přečetla jedním dechem a užila jsem si každé slovo a písmenko. Už se těším na další díl a jsem zvědavá, jak celá série skončí.

11.05.2020 5 z 5


Temné proroctví Temné proroctví Rick Riordan

Opět skvěle napsaná kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem. Líbí se mi, že autor zapojil do knihy i zmínky hrdinů ze série Bohové Olympu. Kniha je opět pojednávaná jako dialog se čtenářem a Apollón je prostě středem všeho :-) Doporučuji všem, kdo si chtějí odpočinout a zasmát se. Rozhodně bych v další knize uvítala více Percyho, chtěla bych se dozvědět jak se mu daří. Už se těším na další díl, a netrpělivě ho vyhlížím v knihkupectví, jelikož nejde nemít knihu doma.

16.04.2018 4 z 5


Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Přečetla jsem jedním dechem. Kniha se mi líbí díky tomu, že se autor vrací ke stylu "Percyho jacksona". Apollón je vylíčen vtipně a navazuje na své chování z předchozích knih. Těším se na další díl, až budu jeho hrdým majitelem. Autor prostě ví, jak čtenáře upoutat a zůstat mu věrný v dalších dílech.

01.03.2018 5 z 5


Užívej noci Užívej noci Linda S. Howington

Přečetla jsem to celé, ale detektivky píše tato autorka rozhodně daleko lepší

03.02.2016 3 z 5


Humorné příhody očima odvážného otce Humorné příhody očima odvážného otce M. M. Cabicar (p)

Opravdu skvělá knížka... Doporučuji číst osamotě, jinak na vás budou lidi čučet co že to máte za záchvaty smíchu. Dost často jsem smíchem brečela. Jestli smích prodlužuje život, tak tohle je dobrý lék na dlouhověkost.

17.12.2015 5 z 5


Popel ve větru Popel ve větru Kathleen E. Woodiwiss

Krásná kniha o válce JIh proti Severu. Postavy jsou originální a Alaina je opravdu jedinečná. Dokáže se se vším vypořádat svým originálním a jedinečným způsobem, díky tomu jsem se při čtení i velmi často nasmála. Mohu doporučit všem, kdo hledají oddychovou knihu ke čtení.

28.04.2014 5 z 5


Stín na cestě Stín na cestě Zane Grey

Krásná kniha o tom jak se člověk dokáže změnit a pomoc od druhého oplatit i když to pár let trvá. Ráda se k této knize vracím a vždy si j užiju stejně

28.04.2014 5 z 5


Kouřová clona Kouřová clona Sandra Brown

Velice skvělá knížka, intrik přibývalo a opravdu mě to nutilo číst a číst, dokud nebudu na konci. Autorka dokázala čtenáře celou dobu držet v napětí a přemýšlet o tom, kdo za vším stojí. Knihu jsem si užila a vřele doporučuji přečíst všem, kdo na ni narazí.

28.04.2014 5 z 5


Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Knížku jsem si opravdu užila. Hltala jsem každé slovo. Bylo super, že byl příběh vyprávěn z pohledu každého hrdiny, jen třeba u Piper mi to připadalo zbytečné. Připadalo mi, že její příběh tam byl jen proto, aby byl děj vyprávěn z jejího pohledu. Mým favoritem je stále Percy a proto jsem byla ráda za každou část vyprávěná z pohledu Percyho.
Už se těším na další díl (neví náhodou někdo, kdy se má objevit)

26.03.2014 5 z 5


Nádherné vykoupení Nádherné vykoupení Kami Garcia

Myslím, že předchozí díly byly lepší. Děj byl hodně rozvláčněný a s "největším padouchem", kterého nemohli porazit předchozí 3 díly porazili během 3 stránek. Očekávala jsem něco lepšího.

30.03.2013 3 z 5


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Super knížka, která mi dala základ pro Percyho Jacksona :D

28.03.2013 5 z 5


Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Astrid Lindgren

Knížka, která mi ukázala kouzelný svět knih. Děkuji mé mamce, že mi ji dala. Svět knih je kouzelný a ona mi k němu umožnila přístup :D

28.03.2013 5 z 5


Fasáda - M. N. O. P. Q. Fasáda - M. N. O. P. Q. Libuše Moníková

Tuto knihu bych nedoporučila ani svému nejhoršímu nepříteli. Možná to bylo způsobeno tím, že byla v povinné četbě, ale opravdu mě nebavila :-(

23.03.2013 odpad!


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Nejlepší den a půl :D Hlásím, že mám přečteno a už chci další díl. Jako vždy jsem to hltala jedním dechem.

21.03.2013 5 z 5


Vévoda Vévoda Catherine Coulter

Velice skvělá knížka plná humoru, romantiky a napětí. Doporučuji si ji přečíst.

20.03.2013 5 z 5


Pod koly se zvedá Evropa Pod koly se zvedá Evropa Martin Vítek

Nemám moc v lásce cestopisy, ale autorovo velice vtipné vyprávění svých cest vtáhne čtenáře do děje.

20.03.2013 5 z 5