PetrANovA3210 PetrANovA3210 komentáře u knih

☰ menu

Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Miluju je, jeden z mála příběhů, který jsem si užila jak v psané tak v hrané verzi.

08.12.2023 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Miluju je, jeden z mála příběhů, který jsem si užila jak v psané tak i v hrané podobě. :)

08.12.2023 5 z 5


Strasti vánočních svátků Strasti vánočních svátků Lenka Hnátová

Já se tak moc těšila, až tahle knížka vyjde a jsem zamilovaná. Obálka mě okouzlila, asi nejhezčí obálka, kterou jsem za posledních pár let viděla a příběh také stál za to. Maxův slovník je skvělý, nic podobného jsem ještě nečetla. Nadávání do zeleniny bylo velmi originální, pobavila jsem se a díky tomu i oddychla od částí, které jsou závažnější. V příběhu se snoubí náročné téma bolesti, ale zároveň humor. Je psaný z pohledu mladého kluka do kterého se dokonale vcítíte. Mám pocit, že jsem na pár dní omládla na čerstvých osmnáct :) Moc pěkný příběh, ale chtěla bych víc, Maxe jsem si zamilovala a Berta vnímám jako skvělého chlapa, jak to s nimi dopadlo dál? Možná mám stále ještě knížkou vytvořený naivní pohled osmnáctky, ale zůstanou spolu ti dva až do konce svýho zbramborovatělého života? Prosím bude druhý díl? Chci pokračování!

08.12.2023 5 z 5


Zakázané vzpomínky Zakázané vzpomínky Lenka Hnátová

Čekala jsem hodně, ale co se mi dostalo bylo mnohem víc. Psychologickoerotický román? Netušila jsem, co si představit, ale již naprosto chápu. Autorka mě vtáhla do knihy už od první kapitoly a nenechala mě vydechnout, zažila jsem při čtení emoční jízdu. Když už jsem si myslela, že mě nic nepřekvapí, ona přitvrdila. Prožila jsem s Viki bolest, kterou by neměla zažít žádná žena, trápila jsem se zároveň s ní, dokonce jsem si i několikrát poplakala. Střídaly se mi pocity vzteku i radosti. Pokud je dvojice, které bych přála šťastný kýčovitý konec, byli to právě ti dva. Příběh nikomu nemaže med kolem huby, necpe vám, že všechno přebolí, naopak musíte si bolest protrpět a přesto s vámi zůstane.
Tuhle knihu považuji za autorky naprostý top, i přestože se mi kniha velmi líbila, doufám, že příští příběh nebude v ničím podobný. Protože kolik bolesti si může jedna ženská prožít, aniž by se nezbláznila? Pokud můžu, touhle cestou bych jí popřála, aby už zažívala pouze hezké :) těším se na další tvorbu.

10.11.2023 5 z 5


Ztracený Ztracený Vanda Tomasová

Zajímavý příběh, moc pěkně napsaný, hezky plynul. Co mě nalákalo je obálka, ta je naprosto dokonalá.

27.08.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

(SPOILER) Kniha, kterou si musíte přečíst už jen kvůli velkému haló, které se kolem ní točí. Nějak nemám sílu ji příliš rozepisovat. Nechá ve vás velkou ránu. Je to skvělá kniha. Velmi dobře napsaná, technicky bez chyb, ale... To velké ale je zásadní. Musíte mít žaludek na takový příběh. Je extrémní a chvílemi budete autorku proklínat. Vyvolá ve vás otázky i naštvání. Jsem ráda že jsem se nechala zlákat mediální vlnou a knihu si přečetla. K tomuto tématu si každý musí říct, chci tohle číst? Zvládnu to číst. Dočetla jsem, ale náročnost mě smetla.

17.08.2023 5 z 5


Zakázaný chtíč Zakázaný chtíč Lenka Hnátová

(SPOILER) Na tuhle knihu jsem se těšila už několik měsíců, od chvíle, kdy jsem poprvé zahlédla tuhle romantickou obálku. Po přečtení fantasy od této autorky jsem se ale bála, zda se nedočkám rychlého surového děje, ale jsem mile překvapená.

Knížka mě dostala víc než jsem čekala. Jazykové dovednosti jsou mnohem vytříbenější, slovník velmi květnatý, místy až extrémně bohatý, než v předešlých knihách. Je znát velký pokrok. Dialogy vtipné a krásně zapadající, navíc propletené kupou myšlenek.

Líbil se mi rozdíl mezi hlavními hrdiny. Už z prvního rozhovoru bylo znát, že se nebudu nudit. Viky mluví jako klasická puberťačka hovorově a Nik naopak přehnaně učitelsky spisovně. Ten kontrast na mě působil skvěle. A všemu tomu vévodily Nikovi myšlenky. Ještě nikdy jsem nebyla s hlavním hrdinou tolik spjatá jako v téhle knížce. Vlezla jsem mu do hlavy a poznávala jsem každý jeho niterní pochod. Za tohle dávám palec nahoru, to se ještě nikomu jinému tolik nepovedlo.

Trochu tápu kam knihu zařadit, protože se zde sbíhá hned několik žánrů. Chvílemi se atakuje pornografická literatura, která je následně obohacená pocity a jemnými chvílemi. Do toho všeho přichází neotřelý humor, který kouká jak z rozhovorů, tak i z Nikových myšlenek a pak přichází děj. Ten mě nenechal vydechnout. Říkala jsem si teď už mě ničím nepřekvapí a bum přišel nůž ve dveřích. Pak zase požár. V knize se stále něco děje.

Podezřívala jsem hned několik lidí najednou od Michala, jsem přecházela k Soně, Zuzce, dokonce i k Davidovi :)

Na tolik stran jsem se ani chvíli nenudila. Když už děj často tlačil příliš na pilu uvolnily ho Nikovy myšlenky a vtipné dialogy. Za mě povedené dílo, které ale těžko bude hledat své čtenáře, protože ten, kdo chce jen erotiku, nebude spokojen. Ti co chtějí romantiku, odsoudí velmi popisnou erotiku. Ti co chtějí drama neuvítají romatickou linku.

Možná se tlačilo až příliš na pilu, ale svět potřebuje i neotřelá díla, která se vymykají běžným standardům. Novinky které nezapadají mají vždy těžké se protlačit a tohle bude jistě jedna z nich.

Já si čtení velmi užila. Kontroverzní téma bylo chycené vkusně a přesto naplno. Doporučuji všem, kteří chtějí něco nového. Při této knize musíte popustit uzdu představivosti a nechat se vtáhnout vším co nabízí. Pak si ji nadmíru užijete.

17.08.2023 5 z 5


Konflikt Konflikt Michaela Brnková

Skvělý příběh, nešlo se od něj odtrhnout. Mafiány zrovna nemusím a když jsem uvažovala o koupi říkala jsem si to bude zase slátanina starých rozměrů, ale kdeže tohle bylo skvělý, čtivý, bavila jsem se :)

22.07.2023 5 z 5


Vrčící naděje Vrčící naděje Lenka Hnátová

Moc jsem se těšila na další příběh této autorky a asi jsem měla příliš velká očekávání. Přitom příběh není ani trochu špatný, naopak je rychlý, dynamický a akční, vtipný i veselý i smutný, ale nebylo to úplně ono. Nebudu zapírat předešlá kniha se mi od autorky líbila víc, k té jsem se několikrát vrátila a tu bych si nesmírně ráda i koupila jako tištěnou. Asi proto jsem k tomuhle příběhu kritičtější, než bych jinak byla.

Příběh o vojákovi a vlčici se mi líbil, ale nezařadí se do mých srdcových záležitostí, asi jsem ho přečetla příliš rychle a ty dva jsem si ani nestihla zamilovat jako Mártyho s Ádrim (Táhni z mé hlavy), nebo jen mám už od této spisovatelky jiný nároky. Přesto příběh doporučuji, oceňuji české prostředí a vymyšlená budoucnost je taky úžasná, chvílemi až děsivě věrohodná. Chyběla mi jiskra jakou jsem cítila u předešlý knihy. Pocity a emoce Samaela jsem sice vnímala, šlo poznat, že autorka jindy píše zamilované příběhy, poznala jsem i hlubší myšlenku, která byla schovaná i v předešlé knize, ale přesto tohle bylo spíše akční a drsné a já jsem asi více na romantiku :),

Takže příběh pěkný, ale nebyl zcela pro mne, těším se na další knihu :)

22.07.2023 4 z 5


Je to jinak, mami Je to jinak, mami Tamara Tainová

Z příběhu mám protichůdné pocity. Chvílemi jsem se nemohla odtrhnout a jindy jsem se chytala za hlavu a říkala jsem si proč takové zbytečné klišé. Nejsem přímo cílovka, mám ráda příběhy o mužích, ale tenhle mě tak úplně nechytil. Přesto ho hodnotím velmi kladně. Mladým dospívajícím lidem dá jistě vice nežli mě.

22.07.2023 4 z 5


Zmatená nevinnost Zmatená nevinnost Lenka Hnátová

(SPOILER) Postavu Michala jsem odhadla hned v první kapitole, bylo mi jasné, že ten kluk se nechová takhle divně jen proto, že je jeho kámoš gay, takže pro mě se překvapení nekonalo.
Oceňuju jak autorka nepatrnými náznaky ukazuje, co kdo cítí a jak to kdo má. V týhle knížce se opravdu musí vnímat každičký pohled, povzdych, protože všechno je v ní z nějakýho důvodu :) Míšu jsem si zamilovala a bylo mi ho příšerně líto. Když v dešti po slovech jsme jen kámoši a vždycky budeme, plakal, tak jsem plakala taky.
Lekla jsem se, že příběh bude končit na způsob moc tě miluju a tak ti dám toho po kom toužíš a já tak ublížím sám sobě, o mých citech se nikdy nedozvíš. Naštěstí se nestalo, protože to by mě naštvalo. Míša se zachoval přesně tak, jak jsem očekávala od kluka, před kterým holky roztahujou nohy na počkání, ale jen ten jeden, kterého by on chtěl, ho vlastně nechce. Sice jeho chování bylo dost hnusný, ale naprosto mi k němu sedlo a vlastně jsem mu fandila i při dušení Jirky :)))
Moc hezký příběh, kterému bych vytkla tak maximálně nic neříkající obálku, která sice není ošklivá, ale k něčemu takovýmu se mohlo vymyslet něco mnohem vybombenějšího.

01.05.2023 5 z 5


Táhni z mé hlavy Táhni z mé hlavy Lenka Hnátová

Nemám slov, LGBT není úplně můj šálek kávy, ale tohle mě dostalo. Skvělý procítěný příběh, emoce z toho stříkaly, rozbrečela jsem se, ty dva jsem si zamilovala. Brala bych pokračování.

24.04.2023 5 z 5