PetraGhi PetraGhi komentáře u knih

☰ menu

Henry - Pravdivý příběh o přátelství a cestě polského plavce z Osvětimi do Ameriky Henry - Pravdivý příběh o přátelství a cestě polského plavce z Osvětimi do Ameriky Katrina Shawver

Zatím jsem asi ve čtvrtce knihy a pořád mě nějak neoslovila. Přečetla jsem hodně knih na toto téma a tahle je zatím nejslabší. Autorka má to umění, že vypráví jakési dodatkové pasáže z daleko větší historie, než je válečné období (17.století apod) - samozřejmě chce objasnit jisté události, ale myslím, že by se to dalo shrnout na jednu stránku...ne na několik. No a na úkor toho jsou pak jednostránkové kapitoly, které obsahují moc věcí, které na sebe ani nenavazují. Bylo psáno, že vyprávění starého pána bylo díky jazykové bariéře kostrbaté a autorka ho učesala...ale málo. Připadá mi, že čtu vyprávění pětiletého dítěte - stručné, přeskakující a kolikrát i bez hlavy a paty. Ale knihu dočtu, pořád se těším na vyprávění přímo z koncentračních táborů.

28.09.2019 1 z 5


Mama milovala Gabčíka Mama milovala Gabčíka Veronika Homolová Tóthová

No teda...nemám slov. Paní spisovatelka je bohyně ;-) celá knížka se naprosto skvěle četla díky krátkým kapitolám. Dějiny mě baví, oceňuji to, jak si dala autorka práci s hledáním detailů. Všechna slova jsem nasákla jako houba vodu. Fiktivní příběh vztahu Aničky s Jozefem byl uvěřitelný a krásně zapadl do celého děje. 100% - nejlepší kniha, co jsem kdy četla. Už jen kvůli tématu, které mě moc zajímá.

12.09.2019 5 z 5


Medová smrt Medová smrt Hanni Münzer

Jediné co mě na knize nebavilo byly pasáže ze současnosti....to tam ani být nemuselo. A konec by mohl být více rozepsaný. Jinak jsem to teda celé zhltla za pár hodin :-)

08.09.2019 5 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Přiznám se, že asi tak v půlce jsem googlila, jak to dopadne...abych to nemusela číst. Ale když už jsem v té polovině byla, uvědomila jsem si, že rozečtená kniha se nezahazuje. Tak jsem se snažila ji dočíst co nejdříve. Pomohlo mi pár napínavých záchytných bodů, takže mi to pak přeci jen utíkalo. Když to shrnu...byl to docela průhledný příběh, kdy tušíte, jak to celé dopadne. Celé to "tajemství" bylo defacto popsáno v průběhu knihy, takže závěrečné odhalení nebylo zase až tak překvapující. Knihu si schovám, prodám...ale jsem si jista, že se k ní vracet nebudu. Knížka je hezky napsaná, o tom žádná.

07.09.2019 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásně napsané! Moje první knížka od této spisovatelky. A ano, už pokukuji po další. Přečteno jedním dechem.

18.06.2019 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Smutně krásná. Taková je VYPRAVĚČKA. Tato knížka patří mezi ty nejlepší daného tématu (holocaust) a právem má titul besteller. Nemohla jsem se od ni odtrhnout.

18.06.2019 5 z 5