perry81 perry81 komentáře u knih

☰ menu

Gejša Gejša Arthur Golden

Skvely pribeh

31.01.2020 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Zajimavy retrospektivni styl vypraveni. Bavi me houby, takze kniha pro me, mene me bavili rodinne vztahy. Konec divny, otevreny...

31.01.2020 4 z 5


Tlouštíci hoří rychleji & další fatální moudra z krematoria Tlouštíci hoří rychleji & další fatální moudra z krematoria Caitlin Doughty

Skvěle napsané, autor mísí prihody z krematoria a proklada moudrami z historie a fylozofie

24.05.2019 5 z 5


Z nuly na milion Z nuly na milion Pavel Říha

Fascinují mě lidé, kteří, pokud neuvádí přímo miilóny, tak uvedou např. 1000 € týdně atp. jako zaručený výdělek, ke kterému našli ideální cestu během krátké doby (a de-facto, oni ani vlastně nijak moc nelžou) a hodlají se nyní o své vědomosti "jak na to" rádi podělit. A ještě víc mě fascinují lidé, kteří jim na to houfně skáčou.

Lidská blbost a touha po majetku je právě tím ideálním "palivem", tím nalezeným super způsobem, jak vydělat peníze. Stačí jen trochu umět (nechat si) psát, mluvit a trochu zaujmout. V tomhle směru je pak touha lidí být milionářem během chvíle neodolatelnou drogou. A na udici nemusí být ani pořádná návnada, stačí, když na háčku bude jen cítit (prachy). Prostě brnknuto "na správnou strunu" lidské povahy.(Ale také může být motivem nutnost, platí se snad za vše a všude)
A na těchto lidech, jejich "pudu", je celý ten příjem "dobráka", který se rád podělí o návod a rady s ostatními, založen.. Ovšem, ne zadarmo. A za peníze se toho taky moc člověk nedoví, jen snad získá poznatek, že více-méně vyhodil peníze oknem. Více-méně proto, že někomu to jednou postačí, aby pochopil, že tudy (zaručené rady a tipy někoho, kdo během chvíle přišel od "lopaty" k luxusu),cesta asi nevede, jiný bude tento obchod s know-how "podporovat" dál jinde.

Je to něco na způsob jistých multi-levelů své doby, jen v podání one-man-show.
Chtěl bych vidět, kolik lidí by se hromadně a veřejně podělilo o skutečné know-how, pustilo do světa informace, které ho živí a vytvářel si další a další konkurenci..

Jinak ano, tito lidé našli zase nový způsob, jak lidi nalákat a cucat z nich peníze, to se jim upřít nedá. Žádní blbci to rozhodně nebudou, jen "blbům", kterým už nestačí vsadit sportku a věřit, že příští tah už jackpot zaručeně padne právě mně, větrají peněženky. Jako zaručeně výhodné půjčky bez poplatku některých ústavů! Jen to RPSN, stojí jaksi za ho.. houby. (+- 40%).

Já raději zůstanu v blažené nevědomosti těchto seminářů a rad, jak bez větší námahy zbohatnout, protože mi je líto peněz, které jsem si musel pracně vydělat.

Přeji všem hodně úspěchů.

15.01.2019 odpad!


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

více dějových línii, ale opět skvělý Asad s Carlem

14.09.2018 4 z 5


Pivařka - Tajemství domácího pivovarství Pivařka - Tajemství domácího pivovarství Petr Novotný

nejlepší ucelená kuchařka pro homebrewaře

25.05.2018 5 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

vtipné, oddychové, svěží. Vzhledem k tomu, že jsem cestoval delší dobu po Turecku autostopem, tak jsem tam nalezl podobných situací v pohostinné mentalitě Turků.

04.07.2017 5 z 5