peprenka12 peprenka12 komentáře u knih

☰ menu

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

tuto knihu jsem nedavno docetla kvuli maturite. je napsana zvlastnim, ale bohatym jazykem, clovek si musi nekdy domyslet vyznam slova - ale urcite stoji za precteni. po zacteni jsem celou knihu hltala a vtahla me do deje, pribeh je dobre promysleny a krasne sepsany. pokud jako maturant/ka vahate zda precist ci ne, tak urcite doporucuji.
5/5

07.05.2021


Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

kniha me moc bavila, je zajimava a casto se v ni vyskytuji barvite popsane pasaze. nejvic se mi libi crowley a jeho nebojacne kyticky, tema, u ktereho jsem se hodne nasmala. nektere pasaze jsou trosinku zdlouhave, bez dialogu, ale i tak se mi pribeh moc libil a kniha patri mezi me oblibene. urcite se k ni znovu vratim a doporucuji precist, pokud jste fanousky nadprirozena.
hodnotim 5/5

15.04.2021


Černooká Černooká Anna Musilová

dobre zpracovana kniha, s hlavni hrdinkou jsem se chvilemi ztotoznovala, pote me zacala malinko lezt na nervy s temi naladami :D pribeh je rozhodne zajimavy a smutny, hororova atmosfera nechybi. kniha je napsana hezkym jazykem, cte se plynule a je graficky moc dobre zpracovana, precetla jsem ji jednim dechem. mnohdy davam prednost zahranicnim autorum, ale ceska autorka me mile prekvapila. mohu jen doporucit:)
hodnotim 5/5

15.04.2021


Sedm strašidelných příběhů Sedm strašidelných příběhů Brian Jacques

knizka, kterou jsem cetla v mem detstvi, je napinava a ma promysleny dej. je to malinko hororove, ale ja jsem od malinka fanynka hororu a proto se mi to hezky cetlo. sice to nebylo strasidelne, ale libilo se mi, ze to je takove odpocinkove a nadprirozene. zaroven je kniha moc hezky graficky zparcovana, ilustrace jsou nadherne (pan barta si na nich dal opravdu zalezet).
hodnotim 5/5

15.04.2021


Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

tuto knihu jsem cetla, kdyz jsem byla mladsi a zamilovala jsem se do ni takzvane az po usi. je krasne napsana a u fantazie se meze nekladou, podobny napad jsem zatim tedy nikde nevidela. je to take bohuzel smutny pribeh, ale pamatuji se, ze jsem knihu hltala a stale se tesila na dalsi a dalsi kapitoly. pribeh vas jednoznacne vtahne do deje a vlastne je to tak hezky popsane, ze bych si ji ted nejradsi precetla znovu. urcite doporucuji, je to poutave a pribeh si oblibite.
hodnotim 5/5

15.04.2021


Labyrint světa a ráj srdce Labyrint světa a ráj srdce Jan Amos Komenský

rada bych tuto knihu ohodnotila kladne, ale v deji jsem se bohuzel ztracela, nejake pasaze jsem nechapala, snazila jsem se preskakovat delsi odstavce a po kazde kapitole jsem premyslela o cem vlastne byla a proc stale pokracuji ve cteni... myslenkove autor uvazoval hodne detailne a fantaziroval, na muj vkus mozna az moc, kniha se mi bohuzel cetla spatne. dostala jsem ji zadanou od profesorky k maturite (potom jsme z toho museli samozrejme psat test, takze nebylo moc na vyber). sama bych si tuto knihu asi nikdy neprecetla a nevim, jestli se k ni nekdy vratim.
hodnotim 2/5

15.04.2021


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

klasika, mnoho del je z kytice zpracovano i filmove, i kdyz jsem nic z toho nikdy nevidela. knihu jsem cetla k maturite, asi nejvice se mi libil vodnik, svatebni kosile nebo polednice (vlastne ty nejznamnejsi povidky). v nekterych pasazich jsem se doslova ztracela a musela jsem neco cist i vicekrat, ale urcite doporucuji, kytici by si mel precist urcite kazdy.
hodnotim 4/5

15.04.2021


Máj Máj Karel Hynek Mácha

urcite doporucuji precist, je to klasika. ale uprimne jsem od toho mozna ocekavala vice, nebavila me pasaz ve vezeni, ale jinak me to nadchlo a docela se mi to libilo. mozna, ze kdybych toto nedostala zadano od profesorky k precteni k maturite a nemusela z toho delat rozbor, libila by se mi kniha vice...
hodnotim 3,5/5

15.04.2021


Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

kniha se mi moc libila, vybrala jsem si ji do maturitni cetby. byla hezky napsana a cetla se mi svizne, ackoliv jsem ji nedocetla celou. pokud vahate, urcite doporucuji precist, je to nenarocne cteni.

15.04.2021