pavla5869 pavla5869 komentáře u knih

☰ menu

Povídání o fuchsiích Povídání o fuchsiích Jarmila Hrubá

Kniha za 50 kc, ve ktere jsou uplne vsechny informace o pestovani fuchsii. Nechybi nic. Kez by takova byla i o jinych rostlinach.

22.05.2020 5 z 5


Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina Steven Lee Myers

Zajimave cteni hlavne pro lidi v mem veku, kteri v 90. letech letech sledovali Kacera Donalda misto zpravodajstvi. Dozvite se nejen Putinuv karierni postup, ale i o vyvoji Ruska behem te doby.
Zpocatku je kniha napsana naprosto nezaujate, ke konci uz pusobila jako kritika Ruska a jeho vlady. Ale cetlo se to dobre, ja byla zdesena z toho bordelu, co v Rusku byl a je to zatim nejobjektivnejsi, co jsem cetla.

03.04.2019 4 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Pro ty, kdo nečetli první dva díly, bude dost problém se ve všem orientovat, doporučuju je číst předtím.
Přijde mi to jako úvod do ságy, knihu jsem přečetla během pár hodin, bylo by fajn, kdyby knihy neměly tolik dílů, ale byly pospojované dohromady. Není toho tolik, aby to vydalo na samostatnou knihu za 250 kč. Ale čte se to dobře, narozdíl od povídek má plynulý děj.

06.12.2015 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Je to zajímavé, vtipné, dobře se to čte i přes to, že jsou děje trochu napřeskáčku, ale to se postupně pospojuje.
Velké mínus je to, že se jedna kniha dá přečíst za den a pak je to trochu drahé čtení :)
Pátou hvězdu dávám za svatbu s Yennefer, je to moje srdeční záležitost ;)

05.12.2015 5 z 5


Osudy porodní báby Osudy porodní báby Sabine Ebert

Druhý díl byl slabší, než ten první. Plný klišé, když se oba hlavní hrdiny podaří zachránit těsně před smrtí z těžkých žalářů, Christian zabrání naplnění nového manželství asi pár vteřin před tím, Marta je tak strašně statečná a obětavá, všichni jsou na umření, ale stejně se uzdraví...
Ale i tak se to celkem dobře četlo a místy to bylo napínavé a člověk se ponořil do středověku.

08.10.2015 3 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

První díl se mi moc líbil, také jsem knihu nedokázala odložit. Bylo to napínavé a působilo reálně, bohužel ten konec to zazdil, na mě to byl moc sladký happyend.

08.10.2015 4 z 5


Viděl jsem peklo Viděl jsem peklo Tvrtko Vujity

Děsivé, zajímavé, šokující...čtení, od kterého se nedá odtrhnout. Naprosto nové informace z míst, o kterých měl tušení málokdo.
Jednotlivé kapitoly by ovšem vydaly na samostatné knihy, mrzelo mě, že jsem se nedočetla víc.

18.09.2014 5 z 5


Válka v Itálii 1943–1945 Válka v Itálii 1943–1945 Richard Lamb

Jeden z mála zdrojů o válce v Itálii. Velmi detailně a realisticky popsáno to, co se během té doby v Itálii odehrávalo. Dá se to přirovnat k hrůze koncentračních táborů, takže jen pro silné povahy. Pro toho, koho válka zajímá a chce se dozvědět i něco jiného, než o Německu a Rusku, velice zajímavé čtené.

18.09.2014 5 z 5


Biohazard Biohazard Ken Alibek

Jedna z nejzajímavějších knih, co jsem kdy četla. Detailně popisuje vývoj biologických zbraní v Sovětském svazu přímo od vedoucího laboratoře, jednotlivým nemocem je věnováno dost prostoru, takže se člověk dozví spoustu informací i nemocech, o kterých neměl do té doby ani tušení, že existovaly. Zároveň donutí si uvědomit, co vývoj a použití biologických zbraní může pro lidstvo znamenat.

18.09.2014 5 z 5


Zákeřná Ebola Zákeřná Ebola Richard Preston

Kniha se čte opravdu velmi dobře, detailně popisuje průběh nemoci a to, co to udělá s lidským tělem. Vypráví o hledání původu viru v jeskyni v Africe a co se stane, když se nemoc rozšíří v celkem uzavřeném prostoru mezi zvířaty poblíž Washingtonu. Uvítala bych víc vyprávění o šíření nemoci přímo mezi lidmi v Africe, ale o tom se teď dá přečíst dost i v novinách.

18.09.2014 4 z 5


Ostrov kanibalů Ostrov kanibalů Nicolas Werth

Velmi zajímavé a náročné čtení z další kapitoly zrůdnosti komunistického režimu v SSSR. Je těžké uvěřit, že se tohle opravdu mohlo někdy stát a jak se k sobě dokážou chovat lidé.

18.08.2014 4 z 5


Rusko plné křížů Rusko plné křížů Alexandr Nikolajevič Jakovlev

Hůř se čtou nějaké kapitoly, zvlášť dlouhé seznamy jmen, ale jinak jsem tu knihu nemohla odložit.
Je to komplexní ukázka zrůdnosti bolševismu v Sovětském svazu, i když vzhledem k širokému záběru neobsahuje moc detailů, které je pak třeba hledat jinde.

Rozhodně by to měla být povinná četba na školách.

18.08.2014 5 z 5


Ženy diktátorů Ženy diktátorů Diane Ducret

Kniha se dobře četla, plná zajímavostí. Hitlera jsem přeskočila, o něm i na tohle téma bylo natočeno spoustu filmů a napsáno dost knih.

31.07.2014 3 z 5