Biohazard

Biohazard https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88609/biohazard-88609.jpg 4 14 5

Mrazivá pravda o největším a nejtajnějším programu vývoje biologických zbraní vyprávěná mužem, který ho sám vedl. Zatímco se vyděšený svět chystal na dlouhou nukleární zimu, skupina elitních sovětských biologů po celá dvě desetiletí horlivě pracovala na zcela novém poli zabíjení. Biohazard je svědectví o nejtemnějším, nejsmrtelnějším a také dosud nejpřísněji střeženém tajemství Ruska. Nikdo neví o tomto úděsném experimentu s biologickými zbraněmi více než Ken Alibek. Tato bývalá hlava sovětské válečné bakteriologie odhaluje výsledky šokujících vědeckých objevů - přesně a otevřeně hovoří například o tom, jak přední moskevští vědci přestavěli nebezpečné mikroby tak, aby byly ještě smrtelnější, odhaluje tajemství ukrytá za objevy nevystopovatelné třídy nových biologických činidel, která se hodí k politickým vraždám, předkládá úděsnou historii o snaze Ruska vyrobit ze vzorku viru AIDS konečnou biologickou zbraň. V tomto intrikujícím prostředí boje velmocí o nadvládu nad světem nabízí Biohazard vzácný pohled do stinného podsvětí vědy, kde lékaři masově zabíjejí a kde jsou svědci příležitostných chyb umlčováni jednou provždy.... celý text

Přidat komentář

harena
22.03.2018 5 z 5

Hodně zajímavá kniha o tom, jak se v minulosti nejen v Rusku vyvíjely biologické zbraně, jak se také v Americe testovaly na lidech např na Adventistech sedmého dne, o antraxu, černých neštovicích, ebole, tularemii atd. Ken Alibek zasvěceně vypráví nejen o výzkumu a jaké následky může mít použití určité biologické zbraně, ale také o politické situaci v Rusku až téměř do současné doby. Jsou to dost děsivé představy. Čtivé, poutavé, naučné a zajímavé čtení.

MelodyFox
30.06.2017 3 z 5

Kniha je opravdu velmi zajímává, naučná, ale ztrácela jsem se v té politice. Jistě bylo nezbytné vypsat to do knihy, ale já jakožto "mladší ročník" jsem si přečetla to pro mě zajímavé a knihu odložila. JInak překvapivé informace. Jsem za ně ráda.


pavel80
18.10.2015 5 z 5

Vynikajícím způsobem zpracované líčení sovětského programu biologických zbraní od jednoho z jeho nejvyšších představitelů a aktérů. Knihu jsem shltnul jedním dechem, je napsána velmi čtivě a poutavě, takže zaujme a vtáhne do děje jak laika, tak odborníka.

BlackNapalm
02.02.2015 5 z 5

nemám slov, ohromující, naučné s názornými ukázkami kruté reality lidského násilného génia....

pavla5869
18.09.2014 5 z 5

Jedna z nejzajímavějších knih, co jsem kdy četla. Detailně popisuje vývoj biologických zbraní v Sovětském svazu přímo od vedoucího laboratoře, jednotlivým nemocem je věnováno dost prostoru, takže se člověk dozví spoustu informací i nemocech, o kterých neměl do té doby ani tušení, že existovaly. Zároveň donutí si uvědomit, co vývoj a použití biologických zbraní může pro lidstvo znamenat.

Štítky knihy

Sovětský svaz biologické zbraně

Autorovy knížky

Ken Alibek
kazašská, 1950
2002  86%Biohazard

Kniha Biohazard je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst22x
Chci si koupit6x