Paigik Paigik komentáře u knih

☰ menu

Zpovědník vrahů Zpovědník vrahů Slavomil Hubálek

Před 3 rokama jsem poznala úžasného člověka, kterého jsem obdivovala... a jeho kniha nebyla o nic méně obdivuhodná. Jediné zklamání jsem prožívala na konci, kdy mi došlo, že Slávek již není mezi námi a žádná další kniha být tedy od něj nemůže... :)

27.08.2014 5 z 5


Pohádka o ztracené krajině Pohádka o ztracené krajině Radvan Bahbouh

Neuvěřitelně čtivá a praktická :) Závěrečný příběh také moc hezký.

11.05.2014 5 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Dočetla jsem pomalu jedním dechem a teď se vynořuje otázka, co teď sakra budu číst?

11.05.2014 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Nejdříve jsem viděla film, tak jsem měla obavu, že když budu vědět, co se stane, tak pro mě nebude knížka tak zajímavá. Opak byl pravdou. Od filmu se to hodně liší a v mnoha pasážích chodně překvapil. Když jsem ho rozečetla, tak mě natolik dostal, že ani zánět spojivek mě nezastavil, abych přestala ve čtení, a to už je pořádný výkon. Hodně čtivé, propracované detaily a zajímavý příběh, co více si přát :)

08.01.2014 5 z 5


Vzestup Nyphronu Vzestup Nyphronu Michael J. Sullivan

Neustálé klikání na web vydavatelství a kontrolování, zdali už tento díl vyšel se vyplatilo. Přečteno opět na jeden nádech :)

08.12.2013 5 z 5


Avempartha Avempartha Michael J. Sullivan

Jedna z knížek, co mě dostala. Vtáhlo mě to do děje, nenásilné propojení lidských a mystických světů. Jako první jsem začala číst tuto, něčím mě oslovila v knihkupectví na nádraží, než jsem jela domů, po víkendu jsem si musela koupit i první díl. Opravdu krásné počtení.

08.12.2013 5 z 5


Královské spiknutí Královské spiknutí Michael J. Sullivan

Začala jsem číst jako první Avemparthu a tak tohle pak bylo zajímavé rozuzlení, toho co mi v 2. díle chybělo. Začátek byl pomalejší a chvíli trvalo, než se to rozpohybovalo, ale stojí to za to. Zajímavý příběh :)

08.12.2013 5 z 5


Schizofrenie v kazuistikách Schizofrenie v kazuistikách Helena Kučerová

Zajímavě zpracovaná kniha, umožňuje náhled i z praktického hlediska ne jen v teoriích, přesto nechybí teoretický úvod jako shrnutí a připomenutí, s čím se tyto lidé potýkají. Odborné knížky většinou nečtu na jeden zátah, ale tuto ano. Doteď si vzpomínám, když jsem ji četla na google books a když mi tam začali chybět některé stránky, a já se nemohla odtrhnout, byla jedna ráno a tak jsem jí našla ke koupi v ebooku, abych si ji mohla přečíst. To se mi stalo poprvé :)

08.12.2013 5 z 5


Psychiatrie Psychiatrie Jiří Raboch

Zajímavě psané, využitelné i v psychoterapii a psychologii, rozebraná MKN-10 s obohacujícími informacemi a kazuistikami.

08.12.2013 5 z 5


Fenomén ženství a mužství Fenomén ženství a mužství Jan Poněšický

Čtivé a pěkné napsané. Místy dost znát psychoanalitický pohled, ale to nic neubírá na úžasu. Chtěla jsem si podtrhávat jen to důležité, ale mnohdy bych musela mít podtrhané všechny slova na stránce :)

08.12.2013 5 z 5