Nicolynni Nicolynni komentáře u knih

☰ menu

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Vzhledem k recenzím jsem se do knihy nechtěla moc pouštět, ale i přes to, že je to totální vykrádačka, jsem ráda, že jsem se ke knize nakonec dostala.
Co se týče hlavní postavy Brie, tak mě nenadchla a ani neurazila. Princ Ronan - ze začátku fajn, postupně se mi jeho chování začalo protivit. Vyzdvihla bych určitě Finna a jeho partu, na tyhle jsem se vždycky těšila a bavilo mě to.

Jen.. může mi někdo vysvětliv, proč autorka musela vkládat do příběhu i Selekci? Kdyby to tam nebylo, tak se nic nestane, autorka se tomuto nevěnovala dohromady snad ani na jedné stránce. Zbytečnost, tohle bylo za mě velký mínus.

Když to shrnu, tak i přes neoriginalitu a vykradené náměty ze známých YA fantasy knih musím říct, že jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat. Je to čtivé, zábavné a děj rychle ubíhá.
Slabé 4*.

27.07.2022 4 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Vzhledem k tomu, jaké byly na knížku ohlasy, musela jsem si ji pořídit. Nečekejte nic, z čeho byste si sedli na zadek, ale i tak je to velmi příjemná knížka, která se velmi dobře čte a s příběhem, který od začátku pozvolna odsýpá. Nenudila jsem se a neměla jsem chuť některé části přeskočit jako se mi často stává u jiných příběhů. Hlavní hrdinka neurazí, nenadchne, Nathaniel super, ale nejvíc mě zaujal Silas. No, kdo nečetl, přečtěte si to :D.
Já ráda trilogie a čím víc stránek, tím líp, ale na druhou stranu oceňuji, že je to standalone a není to uměle natahovaný. A nemusím čekat na další díly!
Každopádně tuto milou knihu doporučuji. Myslím, že se v budoucnu ke knížce ještě vrátím.

21.02.2022 4 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Když jsem se dostala k tomuto dílu, měla jsem rozporuplné pocity. Postavu Chaola jsem si oblíbila hned ze začátku, měl sice špatné období, ale vzhledem k tomu, co se všechno dělo, se nikdo nemůže divit. Těšila jsem se, až se dozvím, jak si vedl a jsem šťastná, jak autorka tento díl zakončila. Oblíbila jsem si i novou postavu Yrene. Nesryn mě nijak nezaujala, přišla mi tam docela zbytečná, hodně částí jsem přeskakovala, až ke konci mě její dějová linka začala bavit, pomohl tomu i Sartaq.
Na tuto sérii jsem se vrhla hned po přečtení Dvoru. Co mě strašně štve ve všech knížkách, tak je obrovské množství překlepů, občas divný překlad slov, někdy se překlad ztrácel i v množství záporů, takže jsem si to musela přebrat sama, občas jsem nevěděla, co říká jaká postava, protože se najednou z postav ona/on, stalo on/on.. ?? Chyby nevyhledávám, ale tady to strašně bije do očí. Co mě ještě víc štve, je překlad jmen. Chudák Rowan, myslím, že by překladatelku roztrhal :D
Ovšem za tohle spisovatelka nemůže. Obdivuji, jak dokáže čtenáře vlákat do děje. Na jednu stranu mám pocit, že je to pro hodně nenáročné čtenáře, ale všechny knížky jsem přečetla hned, nemohla jsem se od toho odtrhnout, což ne všichni autoři dokážou.
Těším se na finále.

10.10.2018 4 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Třetí díl byl nejslabší, četla jsem tuhle knihu hrozně dlouho, nedokázala jsem se prokousat ke konci. Nebylo to tak strašné, ale kdyby byla o něco kratší, nezlobila bych se. Co se týče hodnocení celé trilogie, tak stojí určitě za přečtení ;)

02.10.2018 4 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Skvělý první díl trilogie. Kniha se od začátku četla sama, v některých částech to lehce pokulhávalo, ale za chvilku jsem o tom nevěděla. Doporučuji přečíst :)

02.10.2018 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Knížka se četla sama, měla jsem ji během jednoho dne přečtenou. Bylo zase pěkné se vrátit do světa Harryho Pottera.. Bohužel mi to ale přišlo jak fan fiction, které jsem četla asi ve třinácti letech. Něco tomu prostě chybí... 3 hvězdičky jen kvůli tomu, že Potter ;)

30.11.2016 3 z 5