Píseň krve přehled

Píseň krve
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231222/bmid_pisen-krve-231222.jpg 5 1865 1865

Stín Krkavce série

< 1. díl >

První díl trilogie Stín krkavce Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých deseti letech ho zanechal na prahu Šestého řádu. Chlapec ho za to nenávidí. Během pobytu v řádu se Vélin dozvídá zatím netušené podrobnosti o své matce, která zemřela, když byl ještě dítě. Postupně také odhaluje důvody, jež jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Jedna pravda je však důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, jež změní nejen království, ale také celý svět.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Blood Song , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň krve. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (378)

oblakaknih
předevčírem 5 z 5

Pokud hledáte originální a opravdu do perličky propracovaný příběh, s Písní krve určitě neuděláte chybu - a to píšu jako někdo, kdo tento žánr primárně nevyhledává!
Nechala jsem se přemluvit a pustila se do světa, který mi není nejbližší. A teď jsem za to moc ráda.
Časový úsek, který v knize sledujeme se zdá jako celá věčnost, protože každému detailu je věnovaná dostatečná pozornost. Pro náročnost a složitost příběhu je to určitě velkou výhodou.
Učarovalo mě prostředí, atmosféra, postavy a vztahy mezi nimi, ale k mému podivu i popisy bitev...
Nenechejte se odradit tloušťkou knihy ani hrozbou času s ní stráveného. Každá minuta čtení stála za to!
Další díl je na mém seznamu a už teď se těším, až se do tohoto světa vrátím.

Natyna3
22.07.2024 4 z 5

Úvodní díl fantasy trilogie. Rozhodně mě nezklamal, ale zároveň se nezařadil mezi mé favority tohoto žánru.
Je to fantasy pro dospělé. Autor se vůbec nebojí nechat postavy zemřít. Nikdy nevíte,kdo bude další, ale někdo určitě ano.
Líbilo se mi vykreslení středověké doby i charakterů postav. Prostředí bylo hlavně na začátku nádherně popsáno, takže jsem měla pocit jako bych se přenesla do prostředí kláštera,kde hlavní hrdina žil. Autor ve mně alespoň na chvíli dokázal probudit tu fantazii, kterou jsem pociťovala v dětství.
Na druhou stranu byl dej občas chaotický a nejsem si jistá,zda úplně dobře promyšlený. No, uvidíme v dalších dílech série. Každopádně, pokud stojíte o trošku klidněji plynoucí fantasy, o špetku soubojů, lásky i fantastických tvorů, je tato kniha dobrou volbou.


mnohoknih
20.07.2024 4 z 5

Tohle je naprosto epický fantasy příběh. Chvílemi je tak obšírný, že když se autor vrátil k začátku děje, nevěděla jsem, čí jsem. Vélin Al Sorna, bratr Šestého řádu, před jehož bránu ho odložil otec, měl před sebou jasný život. Bojovat za Víru a bránit ji. Jenže tím, že byl vždy v rozhodující chvíli na, jak se později ukázalo, nesprávném místě, nabral jeho život směr spíše dramatický. Možná je to i tím, že má jistou mystickou vlastnost. Kde ji vzal, se však nedozvíme. Tím, že se jedná o výpravnou fantasy, je tu taky neskutečné množství postav, ve kterém je opravdu pracné se zorientovat. Král Janus je ovšem všechny ke svým intrikám potřebuje. Taky je tu spousta bitev, krve, mrtvol a pomsty. Konec není nijak překvapivý a já si ho nechám koncem definitivním. Další díl manipulací a masakrů nezvládnu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (7)

Pro ty, kdo ji ještě nezažili, je válka vždycky dobrodružstvím.


Vědomosti formují naši osobnost. Dělají z nás to, co jsme. To, co víme, má vliv na každý náš krok a každé naše rozhodnutí.


Když jsou hloupí lidé vyděšení, uvěří úplně všemu.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Píseň krve v seznamech

v Právě čtených66x
v Přečtených2 579x
ve Čtenářské výzvě267x
v Doporučených295x
v Knihotéce874x
v Chystám se číst1 096x
v Chci si koupit224x
v dalších seznamech23x