muchomurka
Knížka mě vrátila do dětství. Ty ilustrace, úplně cítím, jak ji čtu o prázdninách na chatě. Ano, je určitým způsobem poplatná době, ale i tak má pořád co předat.
Knížka má krásné ilustrace. Ty jsme si prohlédly s Bambulkou několikrát. Textu bylo méně, ale to vůbec nevadilo. Za nás můžeme doporučit.
Bambulka ji uviděla v knihovně a trvala na tom, že ji musíme půjčit. Ve výsledku kniha není špatná, některé vtipy jsou dost dobré. Ale kdybych knihu nečetla, rozhodně bych o nic nepřišla. Bambulka však čte opakovaně a je z ní nadšená. :D
Knížka se mi nelíbila. Vůbec jsem to nějak nechytla, hlavně ten závěr? Žába je nevděčná, ale ona a všechny zvířátka se nakonec radují, že mají nové kamarády. Ten příběh byl dost zkratkovitý, pokud měl dospět k takovému konci. Poučení nula nic. Jen si užívat a brát. Toto opravdu ne.
Za mě nejslabší se série Tradinářů. Vím, že tradice se pojí s náboženstvím, ale tady už těchto textů bylo až moc. A hodně mi tady chybělo to, co měl původní Tradinář - a to spojení tradic a dnešní rodiny a dětí. Tvoření pro děti, co můžeme dělat doma, to zde téměř nebylo a je to veliká škoda.
Ale zase oceňuji velké množství receptů, určitě vyzkoušíme různé koláče, na ty se těším.
Nápad psát o zvířecích sportech byl skvělý. Právě to mě zaujalo a knihu jsem si v knihovně půjčila. Výběr sportů byl zajímavý. Ale to zpracování bylo neskutečně nudné. A některé vtipy byly tak na sílu, že jsem se nemohla zasmát ani ze slušnosti. Škoda toho zpracování, protože to téma je fakt dobré.
Ale ilustrace se mně i Bambulce líbily.
Předchozí díly mi přišly lepší, trefnější. Asi jsem měla mnohem vyšší očekávání. Nebo byl problém, že některé komisky zařazené do knihy, znám z autorčina instagramu, a tak to nebyl ten wau efekt. Ale přečtení rozhodně nelituji.
Básničky, které nenadchnou, ale ani neurazí. Pár výjimek se našlo, které byly hodně dobré a vtipné, ale jinak většina básniček byla prostě fajn. Stačilo přečíst jednou a vrátit do knihovny.
Vím, že takovýchto knížek je více a že se v podstatě nápady opakují, ale přesto se nám tahle líbila a určitě některé nápady vyzkoušíme. A moc se mi líbí ilustrace. Je to veselé, milé a člověku to dodá chuť se vrhnout do nabízených aktivit.
Tahle knížka mě nadchla. Byla nabitá zajímavostmi, doplněné vystihujícími ilustracemi. Líbilo se mi, jak byla pojatá, obsahuje i vtipnou reklamu, kdybyste si chtěli postavit most. Až mě mrzelo, že není obsáhlejší. Tuhle knížku si musím pořídit domů do knihovničky.
Knížka byla fajn. Obsahově byla zajímavá, ale mohla být kapku obsáhlejší. A vysvětlení odkazů přes hvězdičky na tvrdých deskách knihy jsem naštěstí našla. Ale hledala jsem dlouho. Co se mi však nelíbilo, byly zvolené barvy. Ta oranžová/růžová byla velmi nepříjemná. Je to škoda, mohlo to knihu ještě pozdvihnout.
Mně se knížka líbila. Vůbec jsem nevěděla, co od ní čekat, ale to poselství, to bylo tak pravdivé. Snad si z toho vezme co nejvíce lidí ponaučení.
Ač staršího data vydání, pořád se v knize dají najít zajímavé nápady a témata. A je pravda, že mnoho z uvedených tipů jsou i v daleko novějších knihách, jen v novějším kabátu.
Svým zvláštním způsobem se mi líbila, ač místy byla dost depresivní (ničení knih, jejich nečtení). Ale co se mi hodně líbilo, bylo poslání příběhu, že lidé málo čtou knihy a je potřeba, abychom je přesvědčili, že to má smysl. Ilustrace byly fajn a vlastně i celé vyznění příběhu.
Ilustrace byly moc hezké, ty se nám s Bambulkou líbily. Ani příběh nebyl sám o sobě špatný, ale to, jak byl napsaný se mi úplně nelíbilo. Celé to působilo takové ploché, na sílu.
Za mě to zcela vystihl komentář od Turmee.
Jako jsem psala u knihy Zbožňuji svoje lyže - mám ráda tento typ dětských tematických knih. Vždycky mě fascinuje, co všechno autor k danému vymyslí. A čím užší nebo zvláštnější téma, tím jsem zvědavější.
Kniha je napsaná stejně jako ta o lyžích, stejný formát a uspořádání textu, obrázků. Dozvěděly jsme s Bambulkou mnoho zajímavostí, ale přeci jen, ta o lyžích se nám líbila tak nějak víc.
Mám ráda tento typ dětských tematických knih. Vždycky mě fascinuje, co všechno autor k danému vymyslí. A čím užší nebo zvláštnější téma, tím jsem zvědavější.
A jelikož je zima, půjčily jsme si s Bambulkou knížku o lyžích a snowboardu. A líbila se nám. Nejvíc Bambulku bavilo vybírat si, v čem půjde na svah. :D A já se zase dozvěděla nějakou novou maličkost.
Přběh byl takový nemastný neslaný. Ale co mi vadilo, bylo, že to celé působilo zmatečně. Ilustrace, do toho text příběhu a do toho ještě bubliny s textem. Celé to bylo divoké. Navíc nevím, proč Máňa vůbec s žádným zvířetem nemluvila. Knížku vracím do knihovny a ani ji Bambulce číst nebudu.
Opět skvělá knížka o Rudovi s boží pointou. Musím říct, že je to tak výstižné a přesné. A Bambulka je knížkou nadšená, čteme za večer několikrát.
Krásný nápad a skvěle zpracovaný. Líbí se mi, jak je poukázáno na to, že si vzduchu málo vážíme a nechováme se k němu hezky, ač bez něj být nikdo nemůže.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: