Nok a knedlíček: Básně o baštění

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

Hrst legrace, snítku hravosti, na špičku nože nevázaného dryáčnictví a tři kapky fantazie na barvu, a aby byla kůrčička křupavá, jak se patří. Skvělí kuchaři, vinaři nebo sládkové — jsou umělci. Nemalují obrazy, nekomponují hudbu, nehrají divadlo — ale vlastně tak trochu ano. Jejich díla totiž nevznikají jen díky dokonalým technologiím a přesně dodržovaným recepturám. Příroda, půda, klima, plodiny a samozřejmě um těchto kulinárních virtuosů — to vše sehrává v konečném výsledku nesmírně důležitou roli. Jejich produkty jsou často symfoniemi chutí, aromat, jsou to akvarely barev a tónu. Bogdan Trojak, původně básník a spisovatel, začal skládat i „poezii vinnou“. Stal se prvním nejvíce viditelným propagátorem vín vznikajících autentickým způsobem. Vůbec mne nepřekvapuje, že píše dál své sonety, básně i prózu a současně se věnuje vínu. Poezie, literatura a jedinečnost jazyka — to je něco, co patří ke krásnému vínu i k životu člověka, který tohle všechno miluje a dělí se o plody své práce s okolním světem....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353782/big_nok-a-knedlicek-basne-o-basteni-QDj-353782.jpg 43
Nahrávám...

Komentáře (2)

Kniha Nok a knedlíček: Básně o baštění

hakunamatata
04. dubna

Sbírka pro všechny milovníky jídla. Na Bogdana Trojaka jsem si vzpomněla po tom, co jsem byla na Masarykově univerzitě na jeho autorském čtení, kde mě velice zaujal. Potřebovala jsem něco svižného a zábavného pro děti k recitaci. V 5. třídě to žraly!
Básně jsou o jídle, jsou vtipné, občas trochu jazykolamné. Za pozornost určitě stojí.

kitja
06.10.2019

Velké hraní se slovy, vtip a celé je to o jídle. Ale pozor, ta hravost se někdy do sebevzamotá tak, že děti přestávají rozumět.