MishelElle MishelElle komentáře u knih

☰ menu

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Jak již tu bylo několikrát napsáno, tato kniha NENÍ cestopis. Je to krásný deník, zachycující pocity, situace, mezilidské vztahy, krajinu a to v nemoci i ve zdraví a ze všech možných úhlů pohledu. Jednoduše popisuje, co se možného i nemožného na cestách může přihodit a je to natolik zajímavé, že opravdu chce nazout pohorky a jít světa kraj.

21.07.2022


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Tato kniha pohladila stejně jako sametová stuha. Nastínění hektického života půvabné farářky a zároveň lehký a nenásilný vhled do církve mne zaujalo a zcela pohltilo. Knihu jsem přečetla jedním dechem a neuvěřitelně poutavé vyprávění neurazilo a ani neuspalo.

16.07.2022 4 z 5


Instantní macecha Instantní macecha Patricia Caliskan

Tento příběh měl potenciál, ale autorka ho dle mého neuchopila zrovna šťastně. Kniha je psaná podivným způsobem, místy jsem úplně ztratila nit a asi třetina byla úplně navíc. Nicméně jak tu již bylo napsáno, knihu jsem dočetla do konce čistě ze zvědavosti jak celý příběh dopadne.

14.07.2022 1 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Jsem teprve v půlce knihy a jak tu všichni píšou nejde přestat číst a doufat. Nikdy jsem nečetla nic ohavnějšího a zvrácenějšího. Celý příběh je ještě děsivější, když si představím, že se tohle někde někomu opravdu může dít. ... Nikdy nepochopím, jak může někdo vymyslet a napsat takovýhle příběh (buď je také zvrácený nebo je oběť - jiné vysvětlení pro to nemám).

02.08.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Od prvního písmene nebudete schopni přestat hltat slova dokud knihu nepřečtete celou. Je skvěle napsaná a rozuzlení se nedovtípíte dřív než to sama autorka zamýšlela. Opravdu klobouk dolů. Dlouho jsem na nic podobného nenarazila.

25.05.2017 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nemám slov. Jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla.

22.05.2017 4 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Super pokračování známé trilogie. Zpočátku jsem si myslela, že jiný autor nemůže navázat na tak skvělou knihu, ale povedlo se.

29.04.2017 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Tato kniha je celkem vtipně napsaná, ovšem v určité chvíli si každý čtenář musí říct, že inteligence některých postav je překvapivě nízká a tak se začnete sami sebe ptát, jestli je to ještě k smíchu nebo spíš k pláči.

01.08.2016


Čtvrtá ruka Čtvrtá ruka John Irving

Jako každá kniha od J.Irvinga opět nezklamala. Bylo to velmi pěkné čtení, u kterého si každý čtenář odpočine.

07.07.2016 4 z 5