Miginka Miginka komentáře u knih

☰ menu

Smršť Smršť Jozef Karika

Toto byla moje třetí Karikova kniha. Od začátku to byla neskutečná smršť a říkala jsem si, že lepší jsem od něho nečetla. Do 2/3 knihy jsem napětím skoro nedýchala. Jen ten závěr mě trochu zklamal, pro Kariku příznačné, pro mnohé čtenáře nepochopitelné. I tak dávám čtyři hvězdičky a knihu doporučuji.

02.01.2022 3 z 5


Nebezpečný efekt Nebezpečný efekt Mary Aiken

Na tuto novodobou studii o online světě a technologiích jsem měla od začátku poměrně vysoké nároky. Úlevou pro mě je to, že kniha se četla velmi lehce (zčásti proto, že jsem z oboru) a má od začátku danou strukturu, která umožňuje ucelení myšlenek čtenáře. V knize je mnoho nových, inovativních myšlenek a určitě ji doporučuji nejen pro všechny rodiče. Co bych vytkla a co mě zároveň trochu mrzí je absence jakéhosi návodu či doporučení ohledně toho, jak tento "nebezpečný efekt" zvrátit nebo alespoň zpomalit. To by podle mě ocenili zejména rodiče, na které je v knize tolik apelováno.

30.07.2021 4 z 5


Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Po roce mě opět Lin Rina uchvátila další knihou a po roce prosím ještě o jeden díl, o mnoho stránek, navíc. Zajímavosti v první části knihy byly poutavé a přínosné bylo pozadí postav a vztahů, krásně to doplnilo souvislosti prvního dílu. Poslední část, o Animant a Thomasovi, na kterou jsem se tak moc těšila, na mě opět dýchla hřejivým dojmem. Ještě jednou tedy moc doufám v další pokračování!

09.03.2021 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Kniha mě naprosto učarovala. Zprvu jsem se trochu lekla jejího rozsahu, po přečtení bych ještě pár stran uvítala, hlavně v rámci posledních dvou kapitol. Autorka čtenáře bravurně vtáhne do děje, jen mi občas chyběl pohled pana Reeda, který se stal mou oblíbenou knižní postavou. Doufám, že vzhledem k uspěchanému konci se dočkáme stejně dobrého pokračování.

18.03.2020 5 z 5


Soutěž Jedlíků Soutěž Jedlíků Lukáš Pavlásek

Kniha neurazí, ale ani moc nenadchne. Očekávala jsem mnohem víc.

01.01.2020 1 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Vzrušující příběh, od kterého se nedalo odtrhnout a pro mě celkem napínavý zvrat v závěru. Těším se na další případy agenty Sayer Altairové.

18.07.2019 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Kniha se ke mně dostala náhodou a díky za to! Dej má spád, žádné zbytečné protahování. Zajímavý je pohled několika hlavních postav. Na konci jsem chvílemi musela přestat číst a jen jsem se s otevřenou pusou divila. Přečteno jedním dechem. Doporučuji!

23.05.2019 5 z 5