Miaelaa Miaelaa komentáře u knih

☰ menu

Vášeň Vášeň Louise Bagshawe (p)

Knížku jsem četla na dovolené v Itálii a náhodou jsem byla i v místě, kde hrdinové cestovali. Takže mi tahle knížka vrátí vždycky vzpomínky. A naprosto nejromantičtější pár a možná i nejuvěřitelnější (u knih této autorky).

22.02.2016 4 z 5


Glamour Glamour Louise Bagshawe (p)

První knížka, kterou jsem od téhle autorky četla, moc se mi líbí charakteristika postav, hlavně teda oblečení a celkově to jak se hlavní hrdinky vypracují. Je to taková romantická pohádka na odpočinek.

22.02.2016 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

K týhle knize mi stačí jedna věta:
And in the end we are all just humans drunk on the idea that love, only love, could heal our brokenness.

04.02.2016 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tuhle knížku mi četla teta když jsem byla malá. Když jsem se teď měla rozhodnout jestli si ji zvolim k maturitě, bála jsem se, že pro mě ztratí dřívější kouzlo. Naštěstí jsem to riskla a udělala jsem dobře, tahle knížka mi připoměla o čem život je v době, kdy jsem byla ztracená.

04.02.2016 5 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Tahle knížka je moje nejoblíbenější. V postavě Holdena jsem našla trošku sebe. Což je zvláštní, protože když jsem se o ní bavila s mojí nejlepší kamarádkou říkala, že tu knížku po 20 stránkách zavřela, jelikož jí hlavní hrdina děsně lezl na nervy.

24.01.2016 5 z 5


Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Tahle novela patří k mým oblíbeným. Stejně jako film, který jsem viděla jako první. A upřímně mi knížka a její konec přijde mnohem více reálný než ve filmu. Holly by podle mého názoru nebylo tak snadné ochočit.

24.01.2016 4 z 5