maryland maryland komentáře u knih

☰ menu

Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Překrásná kniha. Od začátku do konce, nenašla jsem žádné slabší pasáže. Řadím ji do mých nejoblíbenějších knih. Popisy přírody, souznění s přírodou, postavy- jak hlavní tak i vedlejší. Příliš jsem se nezajímala jak to bylo v době prohibice, takže i zde jsem se dozvěděla dost zajímavého. A hádanka, kterou pokládám i mým přátelům.. je to větší než Bůh a silnější než Ďábel. Chudí to mají, bohatí to nepotřebují a když se tím živíš, čeká tě smrt.. co myslíte :) Doporučuji 6*

15.02.2019 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Jedna z prvních knih, které jsem měla ke čtení v ruce. A odstupem času to hodnotím jako ztrátu času. Na konec jsem ze všech těch postav a jmen měla v hlavě takový zmatek, že jsem pořádně nevnímala děj. Kniha je velmi obsáhlá a je to opravdu náročné čtení, ale kdyby to aspoň stálo za to. Konec byl nijaký, žádný.. Popis přírody, to je to jediné co za to stálo.

15.02.2019 1 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Před rokem jsem měla období kdy jsem četla knížky o dětech s psychologickými problémy. Teď jsem se vrhla na četbu o druhé světové válce, myslím, že jsem toho přečetla opravdu dost (Tatér z Osvětimi, Hana, Krvavé jahody, V pekle plynových komor atd) ale Mengeleho děvče ve mně zanechalo něco co zatím žádná kniha nedokázala. Když byla popisována scéna s dvojčaty, která u sebe měl Mengele tak jsem měla slzy v očích. Šel mi mráz po zádech, když se psalo o ženě, které u řeky zešedivěly vlasy, to jsem si dokonce zjištovala, protože nikdy předtím jsem o tom neslyšela a opravdu, pokud jste i v takto krátkém čase vystaveni stresu je možné, že vám zešedivý vlasy. Tahle kniha je prostě nepopsatelná, nejlepší ze všech které se týkají druhé světové války.

15.02.2019 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

BOŽE MŮJ! Jsem na 220 stránce téhle neuvěřitelně zdlouhavé knihy a chce se mi spát. Je to tak nudné, že mě už ani nezajímá jak to dopadne. Hned ze začátku Igor- tedy vypravěč zmiňuje, že záhada Tribeče mu změnila život, že lituje.. proč na to, co se mu stalo musíme čekat 220 stran- které jsou úplně o ničem?!! Pro mě to byla naprostá ztráta času. Dávám jednu hvězdu za dobrý rozjezd- nahrávky s Fischerem.

10.02.2019 odpad!


Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Od začátku do konce naprosto úžasná kniha. Torey L. Hayden je pro mne srdeční záležitostí. Tuto knihu jsem četla snad třikrát a pořád ve mně zanechává strašně hřejivý pocit.

10.01.2018 5 z 5