majda00 majda00 komentáře u knih

☰ menu

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Husí kůže po celou dobu čtení. Je to jedna z mála knih na jejíž příběh si vzpomenu, když třeba jedu v autě. Přiznám se, že mi chvíli trvalo přelouskat autorův styl psaní, ale jakmile jsem se do knihy ponořila, tak nebyla šance úniku. Silná kniha.

25.05.2022 5 z 5


Americký deník Americký deník Michal Šopor

Nerada dávám knihám samolepku "odpad", vím, že za tím musí být dost práce. I když... kniha na mě takto opravdu nepůsobí, že by v ní bylo srdce, práce a radost. Sledovala jsem Michala už v dobách, kdy žil v LA a mám z něj pocit, že vlastně udělá cokoliv, jen aby z toho tekly peníze. :-( A bohužel výsledkem je i tato kniha. Nedozvěděla jsem se prakticky nic nového, čekala jsem více vlastních zkušeností, více ze zákoutí jeho života, perličky, které jsme se třeba nedozvěděli z jeho videí. Čekala jsem, že napíše také o sňatku, díky kterému získal zelenou kartu. Popisuje celou Ameriku tak zkresleně a amatérsky, že na příběhy typu: "Z ulice jsem se vypracoval a teď si plním svoje sny" jsem doslova alergická a v tomto duchu se celá kniha nese. Prezentuje se kolik toho o Americe ví, kolik má zkušeností, ale bohužel nabývám dojmu, že o reálném životě v Americe neví zhola nic. V knize si hraje na cestovatele, ale tato role mu moc nesedí. Bohužel mě kniha opravdu zklamala a poslala jsem ji dál. Mám z Michala pocit, že je jeden z mnoha lidí, kterému peníze a sláva zabrala na žebříčku priorit první příčky. Je to škoda.

12.05.2022 odpad!


Životem na zelenou Životem na zelenou Matthew McConaughey

Nečekala jsem, že bude kniha tolik autentická. Byla jsem mile překvapena a možná až šokována. Mám biografie moc ráda, ale většinou je to takové monotónní, konzervativní a nudné. Tady jsem cítila mnohem víc lidskosti. Skvěle!

12.05.2022 5 z 5


Nikdy si nedávejte vycpat svého psa Nikdy si nedávejte vycpat svého psa Alan Alda

Neskutečně dojemné a milé čtení. Z knihy na mě sálal určitý klid a lidskost. Zároveň mě místy šokoval jeho osud a pochybnosti o sobě samém. Myslím si, že tato kniha bude jednou patřit mezi knižní poklady slavných osobností.

17.01.2022 5 z 5


Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Tak tohle jsem musela odložit. Přišlo mi to jen jako reklama na sebe sama. Vtíravé protirasistické pasáže a neutuchající snaha vyvolat ve čtenáři lítost a obdiv za to, jak to měla těžké. Nevěřím jedinému slovu a ani tomu, že to psala ona sama. Vnímám to jen jako divadýlko pro lidi. Asi takovej profil, jak by chtěla aby ji společnost vnímala.

17.01.2022 odpad!


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Asi nejsem cílová skupina a vzhledem k hodnocení mi to tu přijde jen jako fanouškovská základna. Kovyho mám ráda, ale kniha mě spíše zklamala. Přišlo mi to celé takové nucené, nepřirozené a bohužel mi tam jsou nesympatické i některé názory, což je samozřejmě v pořádku. Ale jako celek mi kniha nepřijde nijak zvlášť vyjímečná.

17.01.2022 2 z 5


Mne soudila noc / Dopis Kláře Mne soudila noc / Dopis Kláře Valja Stýblová

Kniha je hodně taková "surová", velice realisticky popsané lékařské zákroky. Je to celkem náročná kniha a musela jsem na ni mít vždy náladu. Ale rozhodně stojí za přečtení.

17.01.2022 5 z 5


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Jedna z nejkrásnějších a nejemotivnějších knih, které jsem četla. Viděla jsem i filmovou verzi, ale ta bohužel knize udělala špatnou reklamu.

17.01.2022


Nechci jen snít, chci vzpomínat Nechci jen snít, chci vzpomínat Tereza Heitelová

Souhlasím s ostatními komentáři. Reálnější pohled na život v Americe, kde jsem již také nějakou dobu pobývala a kniha se mi líbila více než první díl.

17.01.2022 5 z 5


A co dál? A co dál? Tereza Heitelová

Příjemné zakončení autorčina příběhu. Knihy se mi líbily.

17.01.2022 5 z 5


Nechci jen existovat, chci žít Nechci jen existovat, chci žít Terka H (p)

Kniha mi dala více než jsem vůbec čekala. Autorce děkuji.

17.01.2022 5 z 5