Nechci jen snít, chci vzpomínat

Nechci jen snít, chci vzpomínat https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397410/bmid_nechci-jen-snit-chci-vzpominat-W20-397410.jpg 4 52 19

Všichni máme své sny. Občas ještě nevíme jaké, ale dřív nebo později vylezou na povrch, protože jsou ukotveny hluboko v nás. Jak se k nim ale dostat? Jak si své sny splnit v přítomném okamžiku a nezaseknout svůj život pouze v budoucnosti? Naše sny se splní! Opravdu! A jsme to právě my sami, kdo dokáže ovlivnit, kdy a jak se ty sny splní. Jen musíme opustit svoji komfortní zónu a neztrácet víru. Každý den máme příležitost udělat malý krůček ke splnění svého snu a často právě ta cesta může být našim cílem. Pouhé snění nás bohužel nikam neposune. Snění nám nevytvoří krásné vzpomínky a zážitky. Už jen cesta k prožitku našeho snu z nás může postupně udělat někoho lepšího a moudřejšího. Pojďte se podívat na moji cestu ke snu, která mě nasměrovala tam, kde jsem právě teď. A že to byla jízda!... celý text

Přidat komentář

majda00
17.01.2022 5 z 5

Souhlasím s ostatními komentáři. Reálnější pohled na život v Americe, kde jsem již také nějakou dobu pobývala a kniha se mi líbila více než první díl.

Opatov
26.12.2021 5 z 5

Rozhodně si nemyslím, že život v Americe je tak úžasný, ale kdo chce kam...
Shlédla jsem pár jejich videí na youtube. Myslím, že kniha poskytne mnohem pravdivější pohled.
Takže možná bude bavit i ty, co jejich příběh pravidelně sledují. Určitě je zajímavé přečíst si jak o úžasných zážitcích, tak o okamžicích "prozření" a těch je dost...
Líbilo se mi víc než první díl a určitě si koupím pokračování "v karavanu".


Denca.Marsi
18.08.2021 5 z 5

Tahle kniha byla obsáhlá více než předchozí a hltala bych ji dál. Terka na mě působí tak šíleně přitom má tak zajímavé názory a pohled na svět. Jsme ráda, že jsem ji díky knihám mohla lépe poznat. Ne se vším souhlasím, ale velice pohodová kniha, hodně se týká cestování a života v zahraničí, který ne vždy musí být sladký jako med.

Andrea.kle138
04.02.2021 5 z 5

Hodnotím po přečtení všech tří knih. Tento díl se mi lábil ze všech nejvíce i když nebyl tolik emotivní jako ten předchozí. Je tam nádherně popsané úskalí života v zahraničí. Zasmála jsem se nad vnímáním rozdílů života v Americe autorky a celkové vklouznutí do reality, že nemusí být všechno tak, jak se zdá na první pohled. Našla jsem pár chyb, které ale neubraly na kráse příběhu. Skvělá kniha.

ales0323
07.07.2020 5 z 5

Super knížka, kde je popsáno, jak probíhalo jejich stěhování do Ameriky. A ačkoli člověk z videí ví, co to zhruba obnášelo, tady jsou informace,které nikde ve videu nebyly. Například o tom, že ne všichni budou brát vaše rozhodnutí. Že není úplně lehké odejít do Ameriky a prostě tu všechno uzavřít. Pokud si někdy myslíte, že to máte v životě těžký, vezměte do ruky tuhle knihu a nejlépe po první dílu a čtěte. Možná si řeknete, že to zase až tak horký nebude. Veškerý situace do detailu popsané a nejvíce na knize baví to střídání vzpomínek s tím, co se aktuálně dělo při psaní knihy. Prostě nádhera.

Verča705
21.02.2020 5 z 5

Za mě moc fajn kniha o tom, jak probíhalo stěhování do Ameriky. Člověk by ani neřekl, co to vše obnáší. Samozřejmě to neni jen o stěhování, ale i o dalších věcech, co stojí za přečtení :)

monca8542
05.02.2020 5 z 5

Ať už vás zajímá život v Americe nebo ne kniha určitě stojí za přečtení. Osobité psaní je určitě veliké plus autorky.

Vixiene
30.12.2019 5 z 5

Oproti prvnímu dílu chybiček ubylo a celkově kniha je napsaná lépe než první díl, je vidět, že autorka se snaží a chce se posouvat dál. Stejně jako první díl se knížka četla úplně sama a po dočtení jsem se velmi těšila na třetí díl. Kniha je opět proložena fotkami, které jsou příjemný zpestřením.

DominikaStreit
23.08.2019 5 z 5

Tohle by si měli přečíst všichni, co si myslí, že Amerika na ně čeká s otevřenou náručí. Je smutný, že dnes jsou výjimeční lidi, kteří jsou vlastně jen obyčejní. A díky bohu za ně. Terku s Balůem sleduju už dlouho a Terčino psaní miluju. Škoda, že už nepíše na blog. Knížka je stejně čtivá jako první díl, opět milá, lidská a nedokonalá. žádný přikrášlování, chlubení, naopak tahle knížka je důkazem toho, že všechny ty krásný životy na instagramu a youtube mají dvě strany. I tu špatnou stránku o které se livemore nebojí mluvit. Doufám, že bude další díl.

Alca.Bou
09.08.2019 5 z 5

Terčin druhý díl popisuje hlavně úskalí a pozadí života v zahraničí. V mnoha věcech jsem se našla, protože jsem si vyzkoušela život za hranicemi sice ne v Americe, ale i tak to bylo často těžké. Kniha se velmi zlepšila po stránce formy. Měla jsem celkem velká očekávání po prvním díle a musím říct, že Terka a její "obyčejnost" rozhodně nezklamala. Rozhodně doporučuji.

Zanda21
26.03.2019 5 z 5

Upřímně? První kniha Terky pro mně byla neskutečně inspirující, stále se k ní vracím a mám ji v hlavě. Druhý díl jsem si pořídila hned v předprodeji, ale kniha mi stále ležela na stole. Přiznám se, že ačkoliv jsem si knihu s nadšením pořídila tak jsem k ní přistupovala trochu skepticky, že nebude tak dobrá. Často se to stává, že další díly stojí za starou bačkoru. Ale opět mi spadla brada. Rozhodně se kniha posunula o kus dál co se týče formy. Příběh je opět neskutečný. Kniha je tak lidská, reálná vlastně jako sama Terka. Druhý díl se točí kolem stěhování do Ameriky, rozporů s rodinou a prvními poznatky v Americe. Když sleduji jejich videa, tak si říkám jak mají dokonalý život, ale kniha mi ukázala, že tomu tak opravdu není a cesta za svým snem bývá hodně trnitá. Zajímavé pro mě byly i kapitoly o američanech a jejich stylu života. Vyvracení všech stereotypů a mýtů. Takže mě vtáhl nejen silný příběh o stěhování se do zahraničí, ale také informace o životě v USA. Teri pokud to čteš, tak smekám! Děkuji!

reading-lucy
16.02.2019 5 z 5

Další skvělá kniha od Terky. Miluju ten její styl psaní, který je hrozně čtivý a právě to mám u ní moc ráda. Klobouk dolů, že sepsala další skvělý díl moc se mi líbil a těším se na další a budu doufat, že bude co nejdříve. Před rokem jsem četla první díl, teď jsem dočetla druhý a snad za rok si přečteme všichni ten třetí. Ale samozřejmě na nic nespěchám, až se kniha napíše, tak se napíše u může to být za rok i déle to nevadí, alespoň se máme na co těšit. Každopádně i tento díl mohu zcela doporučit a jsem také moc ráda, že tentokrát je v knize více fotografií než v předchozím díle. Mockrát děkuji Terko, že jsi se na to psaní dala a společně s Balůem jste vydali dvě skvělé knihy, které u mě mají čestné místo v knihovně. Kdo ještě nečetl první díl, tak to ihned napravte a pak se hned vrhněte na tento!!!

bara.pavelekova
12.02.2019 5 z 5

Opět skvělá kniha :) Jde vidět výrazný posun od prvního dílu. Tahle kniha mě opravdu donutila se zamyslet nad sebou. Vřele doporučuji i těm, kteří autorku neznají z youtube.

Sarriii
07.02.2019 5 z 5

Právě sem dočetla tuhle vynikající knížku :) Zhtla sem ji za dva večery. Nešlo se odtrhnout. Knížka se mi skvěle četla, oslovila mě. V hodně věcech jsem s Terkou souhlasila. A pořád sem si říkala Jo, tak to je ;) Je to prostě úžasný, jak se někdo otevře a je fakt upřímný. Já nemám ráda vyumělkovaný knihy a u téhle knihy jsem to opravdu necítila. Je to napsáno od srdce a je to osobní pohled. No prostě za mě vřele doporučuji, knížka stojí to za :)

Dongabe
05.02.2019

Úžasná knížka!
Je to silný real příběh, který chytne za srdce, prostě netřeba slov, je to dokonalé. Super popsané detaily a hlavně otevřené srdce.
Moc děkuji za to, že jsem si to mohla přečíst!
Hodně štěstí s dalším psaním ♥

Veslík
27.01.2019 5 z 5

Je fajn, dozvědět se, jak to chodí za velkou louží, od někoho, kdo tam žije své obyčejné životy. Tohle se jen tak z nějakých cestopisných pořadů nedozvíme. Terka tam popisuje vše do detailů - jak to tam skutečně chodí. Stojí opravdu za to, přečíst si ji. Obě knihy jsou "prďácké" - Terko, těším se na třetí :)

Gawriella
09.01.2019

Skvělá knížka! Životní příběh, který jsem přečetla "jedním nadechnutím", dobře a poutavě napsaná s jemným humorem, který neznižuje hloubku příběhu. Nutí Vás zamyslet se nad vlastním životem. Je to knížka která Vás povzbudí, je z ní cítit radost, energie a láska. Za mně je to palec nahoru!

Vasek_Sobisek
03.01.2019 5 z 5

Moc krásná knížka!
Není to žádný bezduchý blábol, který zvládne napsat každý, ale až neuvěřitelný životní příběh. Knížka je neuvěřitelně čtivá a psanná lidsky a to mě právě od ní nemohlo odtrhnout. Sice nejsem žádný velký čtenář, ale na tuto knížku jsem se moc těšil a zvládl jsem ji přečíst za dva dny. Zkrátka jsem prostě nemohl přestat číst. Nejvíce se mi asi líbila pasáž, kde Terka mluvila o koupi auta a balení (hlavně o vítací husičce se sobíky :D).
Určitě všem vřele doporučuji a těším se na další díl!

jita7434
24.12.2018

.. a znovu píšu, kdo by nechtěl? Stačí se jen, s prominutím odpřipo**at. Knížka navazuje na první díl, je znatelný pokrok nejen spisovatelský, kniha je o něco více čtivá, o něco méně chaotická, ale i lidský. Stejně jako poprvé, i zde jsem několikrát zvedla obočí a nesouhlasila, ale to je přesně to krásné! Mnohem vícekrát jsem se cítila jako po výchovném pohlavku a že sedl přátelé. Není to lehké otevřít se světu, a to nejen prostřednictvím stránek, věřím ale, že to je oboustranně prospěšná terapie. Těším se na další díly.

Autorovy další knížky

Tereza Heitelová
česká, 1989
2017  82%Nechci jen existovat, chci žít
2018  89%Nechci jen snít, chci vzpomínat
2019  78%A co dál?
2022  58%Podstata ženy

Kniha Nechci jen snít, chci vzpomínat je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x