Luckyes Luckyes komentáře u knih

☰ menu

Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

(SPOILER) Kniha se mi líbila. Romanťáren jsem už přečetla spousty a u žádné nemůžu říct, že bych si u něčeho řekla - ty jo, to je dobrá myšlenka. Tady ale jo. Myslím myšlenky typu: Nebuď rohožka, ale ani kráva. To je prostě boží. Charlee jsem měla ráda, i když mě někdy trochu štvala. Hlavně ten paradox, jak se snaží nikoho neotravovat svými problémy, ale vlastně díky tomu pak když někdo potřebuje pomoc, tak ona už nemá kapacitu a místo pomoci na něj ty svoje problémy nahází. Vlastně je celou dobu uvězněná ve své hlavě. Ale to je na tom i to krásné - takhle přesně to totiž je. Vaše problémy vám někdy prostě připadají jako ty nejhorší věci na světě a je vám úplně jedno, že se někdo trápí víc a že řešíte vlastně malichernosti. I to, jak máte pocit, že když něco zkazíte, tak si toho určitě všimnou všichni a všichni to budou strašně řešit - a vlastně si neuvědomíte, že všem je tohle třeba úplně jedno. Ale i přes všechnu zahleděnost do sebe a svých problémů se vlastně o sebe nestaráte a nezaměříte se na to, co by vám mohlo pomoct. Charlee s Harper mi trošku připomínali Mei a Avu, ale stačilo pár zpráv od Avy, abych si uvědomila, že Ava je jen jedna. Jsem ráda, že v tomhle díle byla hlavní postavou Charlee, protože už od minulého dílu mě zajímalo, jak se vyrovnala s tou hnusnou věcí. Těším se, až se pustím do dalšího dílu a doufám, že Ola bude psát dál, chci aspoň bambilion dalších příběhů.

14.08.2023 5 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Už Navždycky bylo boží, hlavně díky naprosto úžasnemu smyslu pro humor, ale tohle mě bavilo ještě víc. Avu fakt zbožňuju. A jedině tato autorka umí napsat poděkování tak, že se u něj nasmějete skoro stejně jako u samotné knihy.

03.06.2023 5 z 5


Monarchové Monarchové Kass Morgan

Fajn knížka, ale citelně slabší než předchozí díl. Dost mě štvalo, jak natvrdle a nelogicky se některé postavy chovaly a že si ani po zkušenostech z prvního dílu vzájemně neříkaly , když narazily na něco divného a potencionálně nebezpečného. Spoustu problémů mohly odhalit mnohem dřív. Ale pak by možná kniha utekla moc rychle.

05.01.2023 3 z 5


Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

(SPOILER) Knihu jsem musela odložit, což nedělám často. Tato mi prostě asi nesedla, i když předchozí díl byl zajímavý. Tady jsem se ztratila ve výčtu osob, se kterými se Christiane kdy setkala. Přišlo mi, že sotva se objevilo nějaké jméno, už byla od toho člověka přítelkyně nebo aspoň kamarádka a o stránku dál už měla někoho jiného. Někdy jsem ani nechápala, proč popisuje celou rodinu někoho, koho fakt jen potkala a neměla s ním žádný vztah - jak souvisel s příběhem? Možná je to pro mě tak nepochopitelné, protože její schopnost seznamovat se s lidmi se mi zdá nereálná. A co mi chybělo oproti předchozí knize, že se mi nedařilo s ní nějak soucítit. Předtím jsem ji litovala, ale teď? Přišlo mi, že se pořád chvástá, jak je skromná, jak nevydrží bez činnosti a musí pořád nějak pracovat, přitom nikdy opravdovou práci nezažila. A když popisovala život u jedné rodiny a vyznívalo to, že tam byla docela spokojená, tak proč do toho stejně spadla? Nebo mě vytáčelo tvrzení, že byla tolik a tolik měsíců čistá - protože nebrala herák, tak nevadí všechny, že všechny možné ostatní drogy ano. Jasně, už nejím sladké, vynechala jsem čokoládu. A Deli přece není čokoláda... Nevím, možná mi prostě něco uniká nebo se neumím vcítit do něčeho, co jsem sama nezažila nebo mi je hlavní postava jen nesympatická, ale tohle mě zklamalo. Nečekala jsem na pohádku s dobrým koncem ani přehnané drama, ale nečekala jsem ani tlachy o ničem. Chválím ale začátek. Ten byl popsán tak, že mě doslova bolelo vše, co Christiane popisovala.

21.02.2022


Sága 9 Sága 9 Brian K. Vaughan

Proboha proc! :(

01.11.2019 5 z 5


Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Po knize jsem sáhla v nouzi nejvyšší a přesvědčila mě už jen svým názvem. Očekávala jsem nějakou fantasy. Po několika stránkách jsem si uvědomila, že jsem zcela pohlcena do napínavé detektivky, ačkoli je nesnáším. Po cca 100 stránkách mi teprve začínalo docházet, že čtu zřejmě nějaký prostřední díl sériovky - což taky nesnáším, vždy musím sérii začít číst od prvního dílu. Ale bylo mi to jedno. Nešlo přestat. A ano, objevovalo se zde mračno postav a několik rovin, ale kupodivu jsem se neztrácela, jen občas už jsem se nemohla dočkat, kdy se děj vrátí k těm, které mě zajímaly nejvíc (tedy Jessie a Sam). Dlouho jsem se také nevzdávala naděje, že tam přeci jen bude nějaký fantasy prvek, že třeba za vraždami bude stát magie, ale někdy v půlce mi došlo, proč se to jmenuje Čarodějnice i jaký smysl má linka s Elin (a trefila jsem se :) ). Snad se všemi postavami jsem se dokázala nějak ztotožnit, nějak je pochopit, všechny byly lidské. Tedy až na Nilse a Jamese. Také jsem měla problém dostatečně litovat Elin , protože mi přišlo, že spoustu nesnází si způsobila sama jen z hlouposti, a jako by neviděla, co se k ní řítí, i když ji instinkt varoval. Měla včas utéct. A pak Jessie - měla jsem chuť tlouct hlavou do stěny nad její důvěřivostí - nechápu ani, z čeho ta její důvěřivost pramenila, když ji v životě nic moc pěkného nikdy nepotkalo. Po dočtení mám z knihy mírně depresivní náladu, mám pocit, že u každé z postav byla zmíněná nějaká její životní tragédie, snad nikdo tam neprožil normální dětství, a i když tam byla spousta vtipných či pozitivních momentů, tenhle ten pocit stále převažuje. Nepotřebuji u knihy vždy happy end, ale na druhou stranu si jdu ke knížce odpočinout a pak dostanu takovou sodu :)

22.01.2019 4 z 5


Sága 6 Sága 6 Brian K. Vaughan

Sága nikdy nezklame

05.01.2019 5 z 5


Tragická historie nás dvou Tragická historie nás dvou Jess Rothenberg

Vždy si u knihy čtu anotaci a po přečtení anotace u této knížky jsem přesně věděla, co se bude dít a s nadšením jsem se dala do čtení. Příběh naprosto úžasný mi postupně ukázal, že nevím vůbec nic, že jsem anotaci pěkně naletěla, a že pořád existují knížky, u kterých se nedá od první věty odhadnout, jak to skončí.

05.01.2019 5 z 5


Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Skvělé zakončení skvělé série.

02.06.2018 5 z 5


Milionář z chatrče Milionář z chatrče Vikas Swarup

Skvělá knížka. Četla jsem ji hlavně proto, že se mi líbil film, ale nakonec jsem zjistila, že děj je vlastně docela odlišný. A jako vždy jsem se přesvědčila, že kniha je mnohem lepší než film :).

11.05.2017 5 z 5