Monarchové

Monarchové https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489283/bmid_monarchove-mCr-489283.jpg 4 21 5

Vrány série

< 2. díl

Vrány jsou odhodlané vrátit zase do světa rovnováhu. Poté co zničily prastarý talisman a jen tak tak své sesterstvo zachránily, udělají všechno pro to, aby utajily, že jsou čarodějky. Scarlett se stala předsedkyní Kappy a Vivi zase konečně ví, jaké je někam patřit. Vrány však netuší, že v kampusu na Westerly číhají noví rivalové i prastaré zlo. Budoucnost Kappy jim leží na bedrech a minulost jim pořád dýchá za krk. Podaří se Scarlett a Vivi sesterstvo znovu zachránit? ... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Monarchs , 2022


více info...

Přidat komentář

Luckyes
05.01.2023 3 z 5

Fajn knížka, ale citelně slabší než předchozí díl. Dost mě štvalo, jak natvrdle a nelogicky se některé postavy chovaly a že si ani po zkušenostech z prvního dílu vzájemně neříkaly , když narazily na něco divného a potencionálně nebezpečného. Spoustu problémů mohly odhalit mnohem dřív. Ale pak by možná kniha utekla moc rychle.

lapetitedeny
22.10.2022 4 z 5

Já jsem se na Monarchy úplně neskutečně těšila. Vrány pro mě byly jednou z nejlepších loňských knih, v myšlenkách se k nim hodně vracím a vzpomínám, protože sakra, to bylo tak BOŽÍ! Takže laťka pro druhý díl byla extrémně vysoko... A Monarchové na ni nedosáhly.

Nebylo to vůbec špatný, po technický stránce to bylo až na pomalej začátek moc fajn. Jenže jsem to vůbec nehltala tak, jak jsem doufala. A vlastně pořádně nevím, čím to bylo, možná právě tím pomalým rozjezdem.

Mrzí mě to, ne, že ne. Ale taky vím, že to zklamání pramení především z mých přehnaných očekávání, takže to knize taky úplně nemůžu vyčítat. Rozhodně nelituju, že jsem si příběh přečetla, protože jsem si ho i takhle užila. A prostě se nakonec jen o trochu víc těším, až si dám jednou re-reading Vran.


Fortuna7
24.08.2022 4 z 5

Tahle série je pro mě opravdu velkým překvapením. I v tomto díle jsem dostala skvělou dávku magie, přátelství a odvahy. Všechny postavy mi sedly a chtěla bych zmínit výborně napsaný konec. První polovina se ale trochu vlekla a já se do čtení nemohla pořádně dostat. Nevím jestli to bylo překladem nebo ne, ale občas mi přišlo, jako by nějaká informace prostě vypadla...

Malíček
09.06.2022 4 z 5

Monarchové oplývají stejně záhadnou a magickou atmosférou jako Vrány. Čtení knihy jsem si moc užila, i když se musím přiznat, že jedna z hlavních postav, která mi ve Vránách přirostla k srdci, si mě svými rozhodnutími v tomto díle příliš nenaklonila. Celkově hodnotím knihu velmi dobře a myslím, že pokud se vám líbil první díl, bude se vám zamlouvat i tento.
Velmi pozitivně hodnotím také obálku, skvělá práce!

Duchoslp
22.05.2022 4 z 5

Druhý díl byl stejně dobrý jako ten první. Vivi a Scarlett se vracejí zpět do školy a čekají, že si v tom letošním roce odpočinou. Bohužel, ale nic nejde jak by mělo. Jedna pohroma střídá druhou a Vranám se nic nedaří. Když zmizí i jejich magie je nejvyšší čas zjistit, kdo se proti nim spiknul tentokrát.

Autoři knihy

Kass Morgan
americká, 1984

Kniha Monarchové je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce84x
Chystám se číst44x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x