Lordan Lordan komentáře u knih

☰ menu

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

TOP 10 KNIH O DEPRESI. Tam bych tuto knihu zařadil. Jako člověk co se potýká 10 let s depresí, jsem se do této knihy a do postavy Finche naprosto vžil. Přesto jsem nečekal, že závěr, ačkoli k tomu směřovalo, bude takový... Nějak jsem očekával, že dojde k Happy Endu. Možná ale díky tomu je kniha ještě více uvěřitelnější a člověk si tak nějak uvědomí, že deprese je opravdu vážné onemocnění, které by nikdo neměl brát na lehkou váhu.

26.04.2020 5 z 5


Škvár Škvár Charles Bukowski

Škvár je hodně zajímavá kniha. Na jednu stranu je znát, že ji Bukowski psal těsně předtím než umřel a tak nějak už tušil, že si pro něj ta "svině s kosou" jde, na druhou stranu je to dost vtipný příběh, který mi v lecčems připomněl třeba Big Lebowskiho. Určitě stojí za přečtení.

26.04.2020 5 z 5


Strach a svrab v Las Vegas Strach a svrab v Las Vegas Hunter Stockton Thompson

Naprostá srdcovka. Film je v mých Top 5 a kniha je ještě o stupínek lepší. Rozhodně doporučuji.

14.12.2017 5 z 5


Wolverine (kniha 02) Wolverine (kniha 02) Peter David

Sice starší příběhy, ale pořád je to starej dobrej Wolvie... tedy chci říct Patch :D

12.11.2017 5 z 5


Chlast, děvky a bouchačky Chlast, děvky a bouchačky Frank Miller

Millera a jeho Sin City mám hrozně rád. Tato kniha sestává z několika kratších příběhů zasazených do Města hříchů a každý příběh má jiného hrdinu. Osobně mám nejradši Marvův příběh Tichá noc, ve kterém se překvapivě nemluví a který má taky nejlepší kresbu. Tatínkova holčička a Blbě zahnout mají zajímavou pointu. Dost sem se pobavil u příběhu Tlusťoch a Prcek.
P.S.: Tvrdím pořád, že Miller umí nejkrásnější ženský :D

28.10.2017 5 z 5


Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Philip K. Dick

Moje první setkání s Dickem skončilo velmi dobře. Oproti filmu je tu dost rozdílů a více se zde filozofuje. Finále má v knize úplně jiné vyznění než ve filmu. Film na to jde spíše akčně (s Battyho nezapomenutelnou hláškou o slzách v dešti), kniha se zamýšlí nad lidstvím a lidskými emocemi. Může být jednou skutečně robot/android lidštější než člověk sám? A neochováme se mi lidé někdy jako roboti?

28.10.2017 5 z 5


Krajina půlnočních stínů Krajina půlnočních stínů Joseph Michael Straczynski

Jestli někdo tvrdí, že komiks je pro děcka, tak ať si přečte tohle mistrovské dílo. Po přečtení jsem jen zíral do prázdna a byl jsem naprosto hotovej.
Většina komiksu se nese na vlně totální depky a když si myslíte, že je všemu konec, tak vás autor vyvede z omylu. Davidova oběť mě skoro přivedla k slzám. Tak jsem se do příběhu i do Davida Graye vžil.
Straczynského doslov mě pak taky dostal. Popravdě jsem ho přečetl jako první, takže jsem metaforu putování Davida Graye pochopil, ale přesto... Přečetl jsem stovky komiksů, ale tenhle bude u mě VŽDYCKY na BEST OF THE BEST pozici. Vřele dopručuji všem ;)

30.09.2017 5 z 5


Parker: Lovec Parker: Lovec Richard Stark (p)

Miluji kresebný styl Darwyna Cookea a když jsem zjistil, že tahle kniha vychází u nás, musel jsem jí mít - a neprohloupil jsem ;)

30.09.2017 5 z 5


Torpedo: Sebrané spisy 01 Torpedo: Sebrané spisy 01 Enrique Sánchez Abulí

Miluji staré gangsterky ze 20. a 30. let. Všichni ti úplatní policajti a drsní mafiáni... až na to, že Torpedo je kur****y drsnej! Některé příběhy byli slabší (hlavně ty, které kreslili první kreslíř), ale jinak je to dílo nadprůměrné - tedy ve sféře braku. ale o nic jiného tady vlastně nejde. Jen pobavit a to se aspoň u mě povedlo.

30.09.2017 5 z 5


V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Byla to dost zvláštní kniha, kterou jsem bral spíše jako metaforu pro vztah mezi Američany a Japonci. Scéna uprostřed knihy mě naprosto dostala a hned jsem si řekl, že něco takového může napsat jenom Japonec :D

30.09.2017 5 z 5


Hrdinové Hrdinové Joe Abercrombie

Ta kniha sice byla moc roztahaná na můj vkus, přesto je to ale asi jedna z nejlepších military fantasy knih vůbec (že jich ale je :D).

08.08.2017 5 z 5