Lisa_Fox Lisa_Fox komentáře u knih

☰ menu

Žárlivka Žárlivka Lenka Pastorčáková

Velmi čtivý, smutný a reálný příběh. Tato kniha ve mně vyvolala spoustu emocí. Hlavních postav mi bylo líto, soucítila jsem s jejich trápením, pocity bezmoci a nejistoty, ale musím uznat, že sem tam mě taky iritovaly. Bylo pro mě taky zajímavé ponořit se do mysli, pocitů a tělesných reakcí chorobné žárlivky. Popisy byly velmi kvalitně zpracované, byly podrobné a výstižné. Velmi rychle jsem se nechala vtáhnout do odehrávajícího se děje a knihu jsem měla přečtenou za necelé dva dny. Konečně víc rozumím tomu peklu, ve kterém takoví lidé někdy setrvávají. A taky více rozumím utrpení jejich polovíček. Děkuji autorce za velmi pečlivě napsané a zpracované dílo!

14.01.2024 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

(SPOILER) Je to napínavý příběh, ve kterém jsou postavy velmi kvalitně propracovány. Dalo se vžít do psychického prožívání každého z nich. Přestože duchařina není zcela můj žánr, dočetla jsem tuto knihu až do konce, a záverečný proslov Dicka a dojemný konec opravdu stal za to. Vřele doporučuji.

08.02.2023 5 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Poslouchala jsem audioknihu a musím říct, že tak napínavý příběh jsem už nepotkala několik let! Líbí se mi autorský styl, hlavní postavy příběhu, námět... zkrátka všechno. Asi se ze mě pomalu stává fanoušek Stephena Kinga :D

17.01.2021 5 z 5


Smrt krásných srnců / Jak jsem potkal ryby Smrt krásných srnců / Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Velmi dojemný příběh, přečetla jsem si to opravdu jedním dechem. Do stylu, jakým Ota Pavel píše, jsem se zamilovala ihned. Z mého pohledu v této knize nic nechybí. A vím jistě, že Smrt krásných srnců můžu jen doporučit.

02.01.2021 5 z 5


My My Jevgenij Ivanovič Zamjatin

Nebylo to snadné čtení... myšlenka je určitě zajímavá, ale nĕjak jsem se v tomto světě ztrácela, chyběla mi tam spousta detailů. Konec mě však příjemně překvapil, a tak nějak mi došlo, proč ten roman nebyl celých 67 let v SSSR publikován :)

01.01.2021 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tuhle knihu si můžu přečíst klidně i 10x, stejně mě pokaždé překvapí její nadčasovost a nakolik to sedí s tím, co se ve světě dělo a pravděpodobně se ještě bude dít.

01.01.2021 5 z 5


Kaktus Kaktus Sarah Haywood

Krásný a milý příběh o tom, jak z dokonalé a chladné ženy, která má ráda, aby všechno bylo pod její kontrolou, se postupně stává milující kamarádka, přítelkyně a máma :)

26.01.2020 5 z 5


Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Člověk se může vymlouvat na spoustu věcí, kvůli kterým se domnivá, že z něj stalo, co se stalo. Ale stát se zrůdou bez špetky svědomí bylo Simonovo rozhodnutí a nikdo za to nemohl, jen on sám.

23.01.2020 5 z 5