L.one L.one komentáře u knih

☰ menu

Bez duše Bez duše Simona Michálková

Příjemný román zasazený do českého prostředí. Čtenáři určitě vytane na mysl film Konec vodníků v Čechách aneb jak utopit doktora Mracka, rozhodně ne jako kopie, ale určitá inspirace. Sympatičtější postavou je pro mě rozhodně Darrow a musim uznat, že autorka umí navodit atmosféru. Nehledejte za příběhem řešení hlubokých problémů, dílo je milou sondou do hlav a srdcí dospívajících.
Doporučuji všem, kteří mají rádi prvky fantasy propojené s reálným světem a rádi podpoří české autory, kteří mají co říct a umí skvele předat myšlenky na papír.

14.12.2023 4 z 5


Ti předurčení 3 Ti předurčení 3 Nikol Wolfová

Napínavé, akční, smutné...

Skvělá atmosféra, skvělé dialogy, velmi jina ale skvěle zpracována slovanska mytologie, v netradičním románu. První dva díly byly pouhým předkrmem. Co nám dá poslední čtvrtý díl...? Fakt se těším.

30.03.2023 5 z 5


Kmotra Kmotra Carrie Adams

Jedná z mála ve škatulce "společenský román", kterou jsem neposlala dál. Ráda se k ní vracím a líbí se mi, jak těžké tema na zpracování v sobě má.

02.12.2022 4 z 5


Hodina psodava Hodina psodava Veronika Matysová

Souhlasím s komentářem Nale.

Nic velkolepého ani zapamatovatelného. Řadila bych k průměru, možná lehce pod něj. Při čtení jsem měla občas pocit, že některé pasáže jsou jak z knihy Faja od Stehlíkové.

02.12.2022 2 z 5


Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě * antologie

Letošní nejlepší povidky:

Bílé Vánoce
Ztráty a nálezy
Lovná zvěř
Na špičce
Wagnerova hospoda
Zjizvený

Žádná z povídek nezklamala, opět příjemné čtení.

03.11.2022 5 z 5


Průvodce literární hysterií 19. století Průvodce literární hysterií 19. století Karolína Zoe Meixnerová

Půjdu asi trochu proti proudu, ale knihu mám doma z první rozesilky od Albatrosu. Chybí mi dočíst 15 str.a strašně se k tomu nutim. Nejde se mi začíst, když přečtu odstavec po chvíli nevím o čem byl.

Oceňuji nápad i grafické zpracování a ilustrace. Líbí se mi i tipy na výlet, ale samotný text autorky mě až tolik neuchvatil. Může to být i tím, že spoustu informací vím, nicméně jsem ráda, že se se někdo více věnuje tak důležitému tématu v literatuře.

08.10.2022 3 z 5


Služebná a vrah Služebná a vrah Sam Thomas

Neobvykle podány příběh o porodní babe. Líbí se mi styl vyprávění i prostředí, které autor zvolil.

20.09.2022 4 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Těžké tema, nečetlo se mi lehce. Autorka má ale um a psát umí:). Atmosféra je vykreslena tak, že se ještě dlouho nejde zcela otrepat a být v dobré náladě.

17.06.2022 4 z 5


Seznamte se: Válka Seznamte se: Válka * antologie

Utlá knížečka se šesti povidkami. První tři jsou z dnešního světa, tak jak valka vypadá na v UA. Další tři jsou z alternativní budoucnosti. Povídky jsou čtivé, ty první tři na sobě nejsou závislé, lze vlastně číst v různém pořadí. Nejvíce se mi líbila povídka Fotka. Z těch druhých povídek se mi nejvíc líbila první Borůvka.
Hezky počin.

17.06.2022 4 z 5


Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Doporučuji i namluvené, je to dokonalý počin.

21.12.2020 5 z 5