Kmotra

Kmotra https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41825/kmotra-41825.jpg 4 58 17

"Inteligentní, nezvykle otevřený, vtip­­ný a snad až příliš pravdivý román, dlouho očekáva­ný pro­tilék na červenou knihovnu těmito slovy vítá kritika i čtenáři román Kmotra všu­­de, kde byl vydán, ať už ve Vel­ké Bri­tánii, Francii, Ně­mec­ku, Nizo­zem­sku či Spo­jených stá­tech ame­­ric­kých. Moderní a nezávislou Tessu Kingo­vou nic nesvazuje. Snad kromě jejích přátel a čtyř kmotřenců. Je okouzlující, vzdělaná a svobodná. Mohla by přijmout každé pozvání, pustit se do každého dobrodružství. Jenže ona váhá. Přešlapuje na místě a čeká na hap­py end, po kterém by žila šťastně až do smrti. Nic jí neděsí více než po­myšlení, že by nikdy neměla děti. Bez ohledu na to, jak skvělý život vede, ji rej nekonečných večírků a prvoplá­nová bezstarostnost neuspokojuje. Za­tímco její přátelé se zmítají upro­střed partnerských a rodičovských kri­zí, Tessa, vždy připravená pomoci, se nepozorovaně ocitá ve víru jejich problémů, odkud není cesty zpět. Pak se její touha po domácím štěs­tí téměř vyplní. Manželství i rodinu mů­že získat mrknutím oka. Čert ovšem nikdy nespí a Tessa brzy zjistí, že happy end bývá teprve začátkem pří­bě­hu, protože život prostě není pohádka. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

Godmother , 2006


více info...

Přidat komentář

Radimka
20.07.2023 3 z 5

Taková vyvedená vtipná knížka pro ženský. Nic hlubokomyslnýho, ale docela dobrý.

L.one
02.12.2022 4 z 5

Jedná z mála ve škatulce "společenský román", kterou jsem neposlala dál. Ráda se k ní vracím a líbí se mi, jak těžké tema na zpracování v sobě má.


Tobolka
31.07.2022 4 z 5

Společenský román, který se zpočátku zdá jako "no problem zone", ale brzy začínáme zjišťovat, že hlavní hrdinka nežije tak bezstarostný život.

Allla9
30.11.2020 5 z 5

Tessa žije obyčejný život. Prožívá radosti, ale i zklamání. Z pohledu kamarádek je bez starostí. Ale cítí to tak i ona? Román plný emocí stojí za přečtení.

anna68
30.09.2020 5 z 5

Vzhledem k tomu,že jsem knihu četla kdysi dávno ,už vím jen to, že se mi moc líbila...

jindra-svita
07.09.2020 odpad!

Knihu jsem četla letos podruhé. Ale to jsem zjistila až v poslední třetině. Z toho vyplývá, že knihy, které si nezapamatuji, mě v podstatě nijak zvlášť nezaujmou. Tohle byla jedna z nich. Zmatená, s hlavní hrdinkou, která je tak trochu mimo realitu. Občas mě zajímá, z čeho ti američtí nezaměstnaní žijí. Práci si hledá jen "jakoby", nikam nespěchá a řeší problémy svých kamarádek. Na mě se chová až moc nelogicky.

mil
08.01.2019 5 z 5

Příběh dvou tváří, na jedné straně vtip, zábava, na druhé straně tragika, otázky k zamyšlení. Výborná.

lenkaabooks
24.01.2018 4 z 5

Čekala jsem humorný román o veselých skopičinách sexy kmotry a jejích svěřenců. Ale jak jsem se posouvala v ději, uvědomila jsem si, kdo mi knihu doporučil a že tedy rozhodně nepůjde o jednoduchý příběh. A taky nebyl.

Andy74
30.03.2016 5 z 5

Pokud chcete knihu, kvůli které budete spěchat domů, nebo se vám nebude chtít ven, tak sáhněte po této. Má to grády od samého začátku až do konce (popravdě, na ten konec doteď hledám to správné slovo ...... Ano, nasmála jsem se, taky jsem si hodně zapřemýšlela, každopádně touha mít někde v blízkosti "kmotřičku Tessu" nepřišla. Jsem nenapravitelná, sama si lezu se svojí racionalitou na nervy, takže bych tuhle neřízenou střelu vedle sebe "nezvládla". Ale žárlím na ni, a to řádně. Tahle holka je prototyp všeho, co nemám nebo nikdy nebudu mít :o)

lenyleny
17.01.2016 5 z 5

Podle obalu by čtenář očekával humorné,odlehčené čtení,ale .... mistrně zachycený život s tragickými i humornými situacemi. Kniha má hloubku i oddechovou atmosféru. Díky, že mi ji známí doporučili.

TaLu
11.11.2015 5 z 5

Popravdě jsem nečekala to, co jsem pak s údivem zjistila - podle mne velmi dobře a velmi zdařile napsaná kniha. Na autorčin styl jsem si zvykla rychle, obdivovala její inteligentní pohrávání se slovy, hořkosladkou atmosféru knihy, přesné vyobrazení postav a humor.
Těch dějových linek, které sledují všechny osudy přátel hlavní osoby, bylo opravdu hodně a přitom to ani v nejmenším nevadilo, protože to celé propojila úžasná kmotra.
I když nevím, zda by to slovo úžasná, nemělo být v uvozovkách.
Ale když se tak dívám kolem sebe a na sebe, tak kdo má patent na rozum, a na moudrá rozhodování v situacích, které nám život každý den přináší ?
Ne, nejsem jako hlavní hrdinka, ale ano, hlavní hrdinka mi byla blízká.
Doporučuji !
A děkuji, že mi knihu doporučila dcera, protože kdo ví, zda bych se do ní jinak pustila - obálka vypadá humoristicky a já podobný žánr moc nečtu. Ono jde ale o mnohem víc, než o humor.
A těším se na další díl - opravdu!

radixa
16.11.2013 4 z 5

Vtipné i smutné. Pěkné čtení pro ženy.

hrabenka
09.03.2013 4 z 5

Vtipná kniha,taková oddychovka.

kathaj
09.03.2013 4 z 5

Kniha, u které jsem se hodně nasmála. Konec není úplně veselý, ale možná proto je mi kniha více sympatická. Velmi dobře se čte.

Locika
02.02.2013 5 z 5

Super knížka! Oddechové čtivo pro ženy, ale nečekejte žádnou sentimentalitu jako u harlequinek a červené knihovny ;)

Adriana.82
16.12.2012 4 z 5

vtipné ... a přitom smutné

bend-ik
18.08.2011 5 z 5

Tak takto si predstavujem geniálnu, oddychovú, príjemnú, trefnú, netrápnu, výstižnú, sviežu a oči otvárajúcu knižku.. VYDARENÁ!!

Štítky knihy

milostné romány romány pro ženy

Autorovy další knížky

Carrie Adams
britská, 1970
2008  82%Kmotra
2010  80%Macocha

Kniha Kmotra je v

Přečtených82x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených8x
Knihotéce23x
Chystám se číst25x