Kukinka1981 Kukinka1981 komentáře u knih

☰ menu

Míšovo tajemství Míšovo tajemství Eduard Petiška

Tuto knížku mi přečetla dcera při procvičování čtení v první třídě. Já se sama sebe ptám: "Proč jsem si ji jako dítě nepřečetla?" Krásný příběh předškoláka Míši a cínového vojáčka. Místy je i napínavý, kdy jsme se s dcerou těšily na další kapitolu, jak se bude děj dále vyvíjet. Na konci knihy je nenásilné poučení o slušném chování.

17.10.2023 5 z 5


Malá noční můra a další kriminální příběhy Malá noční můra a další kriminální příběhy Roman Cílek

Sbírka detektivních příběhů od různých autorů, proto jsou mé pocity z knížky smíšené. Některé detektivky jsou zdařilé, jiné se moc nepovedly. Jak se říká: "Neurazí, ale nenadchne."

06.08.2023 3 z 5


Hříšná plavba Pacifikem Hříšná plavba Pacifikem Heinz Günter Konsalik

Knížka o zaoceánské lodi Atlantis a osudech pasažérů, které se odehrály během jedné plavby ze San Francisca do Sydney. Na začátku jsem měla problém vyznat se ve velkém množství postav, ale v průběhu knihy jsem se s příběhem sžila a bylo to příjemné čtení.

13.04.2023 4 z 5


Psí slib Psí slib W. Bruce Cameron

Ano, i třetí díl se mi líbil a přečetla jsem ho jedním dechem.
Závěr se mi zdá, jako pootevřená vrátka na další díl s novým Ethanem - Chasem a Baileym alias Oskarem. Uvidíme, necháme se překvapit...

16.02.2023 5 z 5


Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka Václav Čtvrtek (p)

Dcera nastoupila do první třídy. Už teď jí vybírám a připravuji knížky vhodné na začátek čtení. Tuto knížečku jsem jako malá nečetla, tak jsem chybu napravila a velmi mile mě překvapila. Hezký příběh Slávka a dubového mužíčka, s kterým bylo "vždycky jen trápení. " :-)

28.10.2022 4 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Třetí díl mě už moc nebavil. Stále to samé dokola. Malé oživení byla cesta do Aspenu, únos a těhotenství. Škoda.

05.10.2022 3 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Samotný příběh se mi moc líbí. Jako pohádka Kráska a zvíře pro dospělé. Ale souhlasím s ostatními čtenáři, že kniha je napsaná zbytečně zdlouhavě a s často se opakujícími frázemi. I tak mám na nočním stolku připravený třetí díl a hořím nedočkavostí, co v něm Anastasii a Christiana čeká.

29.07.2022 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Musím napsat, že mě zvědavost, jak se bude zápletka mezi Anastasií a Christianem vyvíjet, zcela pohltila. Dva úplně jiné pohledy na vztah dvou lidí. Nerozumím Christianovým potřebám, ale vše má nějaký důvod, příčinu a proto beru do ruky druhý díl s nadějí, že má zvědavost bude uspokojena. :-)

28.06.2022 4 z 5


Léto jako když vyšije Léto jako když vyšije Eliška Horelová

Tuto knihu jsem dostala jako holka. Nevím proč, ale zůstala v knihovně nepřečtená. Teď si ji přečetla má desetiletá dcera a celá nadšená mi oznámila, že si knížku musím přečíst, protože je úžasná! Poslechla jsem a dávám dcerce za pravdu. Krásný příběh letních prázdnin, který si přeje zažít každá náctiletá slečna poblázněná do koní.

19.05.2022 5 z 5


Robin Druhý a jeho rodina Robin Druhý a jeho rodina Zdena Frýbová

Druhý díl je pro mě zklamáním. Místo abychom se pobavili u Robinových rošťáren, čteme jeden dialog za druhým hlavně ženské části rodiny v čele s přemoudřelými holčičkami Aninkou a Karinkou. Opravdu mě to nebaví a mám problém knížku dočíst. Škoda.

31.01.2022 2 z 5


Robin Robin Zdena Frýbová

Příjemné oddechové čtení s humornými lumpárnami foxteriéra Robina.

14.08.2021 4 z 5


Klub Tynk Klub Tynk Eugen Labský

Dědeček vypraví svému vnuku Jakubovi o zážitcích s výcvikem psů. Je znát, že kniha je psaná již před nějakou dobou, kdy byly k výcviku psa používány "tvrdší" metody. To jediné mi na knížce vadilo a jsem ráda za současný posun ve výcviku pomocí pozitivního motivování formou her a odměn. Jinak pěkné čtení.

14.06.2021 4 z 5


Život se psem není pod psa Život se psem není pod psa Konrad Lorenz

Knížka mě místy velmi bavila, ale byly zde i pasáže, které se mi nečetly lehce. Dovolím si sem opsat úryvek z knihy, s kterým plně souhlasím:

... Nietzsche: "Budiž tvou ctižádostí milovat vždy víc než ten druhý, nikdy nebýt druhým!" Vůči lidem se mi může za jistých okolností podařit, že tento příkaz splním, ale v přátelském svazku s mým věrným psem jsem vždycky ten "druhý". ...

Náš pes nám dává nezměrné množství lásky a věrnosti.

06.04.2021 4 z 5


Vlčák Kazan Vlčák Kazan James Oliver Curwood

Knížka se mi líbila, i když surovost některých lidí vůči zvířatům mě vytáčí do vrtule. Autor místy až moc polidšťuje pocity a vnímání okolního světa Kazana a Šedky i ostatních zvířat. Ale to nebere na kráse příběhu o lásce křížence psa s vlkem a vlčice. Hezké.

20.02.2021 4 z 5


Lassie se vrací Lassie se vrací Eric Knight

Neexistuje větší věrnost než ta psí. Poutavý příběh se šťastným koncem. Tuto knížku mám moc ráda.

19.01.2021


Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Velmi čtivá knížka. Autor dokáže výborně popsat vnější charakteristiku osob, ale ještě více se mu to daří u vnitřního stavu duše. A povedlo se mu to i u koně Tuláka. Od knížky jsem čekala trochu více stránek o práci Toma s Tulákem. Závěr knihy mě zklamal. Je zcela odlišný od filmu. Čekala jsem něco jiného. I přesto se mi knížka líbila.

01.11.2020 4 z 5


Štěstí přijde zítra Štěstí přijde zítra Zdeňka Bezděková

Když pomineme komunistickou propagandu, je to velmi pěkná knížka. Němku Leni Freiwald čeká nelehký úkol, stát se zase Češkou Alenou Sýkorovou. Autorka poutavě popisuje vnitřní pocity dospívající Lenky. Je to hluboký příběh do dětské duše. Duše, která potřebuje hlavně svoji maminku.

21.10.2020 4 z 5


Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Dojemný příběh malé Leni. Hrůzy válek a hlavně fašismu nesmí být zapomenuty. Ať už se nikdy neopakují.

14.08.2020 5 z 5


Z chudého chlapce slavným mořeplavcem Z chudého chlapce slavným mořeplavcem Nikolaj Kornejevič Čukovskij

Tento příběh o Jamesi Cookovi mám ráda už od dětství. Příjemné čtení s rychlým spádem a plno dobrodružství. Líbí se mi přístup Jamese Cooka k domorodcům. Chtěl být jejich přítelem. Bohužel se mu to stalo osudné.

01.08.2020 5 z 5


Příběh lvice Elsy Příběh lvice Elsy Joy Adamson

Moc krásná knížka o překrásných lvech. Přečetla jsem ji jedním dechem. Zvířata a příroda nás nikdy nepřestane překvapovat svou dokonalostí.

29.07.2020 5 z 5