Hříšná plavba Pacifikem

Hříšná plavba Pacifikem https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166829/bmid_hrisna-plavba-pacifikem-Mr1-166829.jpg 4 10 4

Imaginární svět v kostce“, dala by se označit zámořská loď, na které během několikatýdenní plavby prožívají své osudy mnozí cestující. Mezi cestujícími lze nalézt například záhadného slepce, který je na stopě celosvětově stíhaného lupiče šperků, onoho hledaného lupiče, bohatou vdovu, užívající si života navzdory svému vysokému věku, dvojčata, která se nalodila na jeden lístek a oblažující svou přízní jednu a tutéž ženu, muže, převážejícího dva slony, kvůli jejichž obživě se dopustí loupežné vraždy, transvestitu a mnoho dalších. Jejich příběhy jsou plné lásky, nenávisti a zločinů, páchaných během plavby a vzájemně se díky společné plavbě kříží. Ve srovnání s dalšími romány H. G. Konsalika je Hříšná plavba Pacifikem románem oddychovým. V průběhu plavby sice (jako ve většině děl tohoto autora) dojde ke spáchání několika zločinů, ale přesto se román zdá být lehce ubíhajícím příběhem mnoha cizích lidí, které pojí jen to, že cestují společně na jedné velké lodi. Kniha je plná zvratů a překvapení, ale není tolik „akční“, jako jiné Konsalikovy knihy.... celý text

Žánr:
Literatura světová

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Promenadendeck , 1990


více info...

Přidat komentář

Kukinka1981
13.04.2023 4 z 5

Knížka o zaoceánské lodi Atlantis a osudech pasažérů, které se odehrály během jedné plavby ze San Francisca do Sydney. Na začátku jsem měla problém vyznat se ve velkém množství postav, ale v průběhu knihy jsem se s příběhem sžila a bylo to příjemné čtení.

Ava365
08.12.2019 5 z 5

Výborná kniha - humor, detektivní záhada, láska.


vodovodnice
23.01.2019 5 z 5

Omylem jsem objevila tuto knížku v knihovně a řekla jsem si, že než ji pošlu do světa, tak si ji přečtu.
Velice mne překvapilo, jak je knížka čtivá, pokaždé když jsem jí zase otevřela, tak mne vtáhla do děje.
Je tu zde motiv milostného románu, detektivky i drama s napětím.
Musím říct, že mne tato knížka zaujala i proto, že jsem se nikdy takto neplavila. A když jsem v Itálii viděla velké luxusní zaoceánské lodě, tak mne párkrát napadlo, jaké to asi je.
Jako oddechová knížka nebo jako knížka poodkrývající nové obzory - skvělá a ještě se moc dobře čte.

milan.krimsky
12.09.2014 5 z 5

Heinz Gunter Konsalik ve svém románě HŘÍŠNÁ PLAVBA PACIFIKEM popisuje život pasažérů na zaoceánské lodi. Ať už se jedná o bohaté stace, jednovaječná dvojčata, lupiče, transvestitálního masochisty nebo dvou homosexuálů.

Štítky knihy

německá literatura

Autorovy další knížky

Heinz Günter Konsalik
německá, 1921 - 1999
1999  92%Lékař od Stalingradu
2001  87%Bylo jich deset
2008  85%Jantarová komnata
1999  71%Extáze
2002  73%Hypnotizér

Kniha Hříšná plavba Pacifikem je v

Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x